Ερυθρός - Ολυμπιακός: Κυνηγώντας το απόλυτο με τις σέρβικες όμαδες φέτος (vids)

Ο Κώστας Παπανικολάου με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον Νέντοβιτς του Ερυθρού Αστέρα
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, θέλοντας να διατηρήσει το αήττηο σερί που «τρέχει» φέτος κόντρα στις σέρβικες ομάδες.

Η Euroleague μπαίνει σιγά σιγά στην (33η) προτελευταία αγωνιστική της, με τη δράση να αρχίζει στο Βελιγράδι και τον αγώνα ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα (11-21) και τον Ολυμπιακό (20-12) απόψε, Πέμπτη (4/4, 20:00).

Η ομάδα από τον Πειραιά κυνηγάει το πλεονέκτημα της έδρας στα Play Off ενώ έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα από τη Σερβία, έχοντας μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν το απόλυτο κόντρα στους συλλόγους από το Βελιγράδι.

Μάλιστα, όλες αυτές οι αναμετρήσεις μέχρι στιγμής έχουν λήξει με τη διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι στους 4 με 5 πόντους!

Το «θρίλερ» Ολυμπιακός - Παρτιζάν 98-94

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Η αρχή έγινε στην 4η αγωνιστική, στις 19 Οκτωβρίου, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο ΣΕΦ την Παρτιζάν και κατάφερε να πάρει μία οριακή νίκη με 98-94, σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να φτάσουν στο +14 (53-67). Παρά το άσχημο ξεκίνημα όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και πραγματοποίησαν μία μεγάλη ανατροπή, «οδηγώντας» το ματς στην παράταση καθώς η κανονική διάρκεια έληξε 85-85.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο καμία από τις δύο πλευρές δεν κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά και τον Ολυμπιακό να επικρατεί με εντυπωσιακό τρόπο στις λεπτομέρειες με 98-94.

Ρεκόρ ο Πίτερς και Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 88-83

Ο Άλεκ Πίτερς με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 16 Νοεμβρίου και την 9η αγωνιστική, πάλι στο ΣΕΦ, για μία ακόμη φορά το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους παίκτες του Ολυμπιακού που επιβλήθηκε του Ερυθρού Αστέρα με 88-83.

Μάλιστα αυτή ήταν η νίκη με την οποία έκανε το 2/2 σε εκείνη τη «διαβολοβδομάδα» ενώ ο Άλεκ Πίτερς ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των γηπεδούχων, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα καθώς σημείωσε 28 πόντους (6/6 βολές, 5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα) ενώ παράλληλα πήρε 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 39:07 λεπτά εντός παρκέ.

Μία επανάληψη της ανατροπής για το Παρτιζάν - Ολυμπιακός 69-74

Ο Γκος με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Πιο πρόσφατο είναι βέβαια το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, εκεί όπου τα «έβαλε» με την Παρτιζάν και βγήκε νικητής με 74-69.

Όπως έγινε και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας μάλιστα τον έλεγχο του ρυθμού για τα πρώτα τρία δεκάλεπτα, φτάνοντας (ξανά) στο +14. Στην τελευταία όμως περίοδο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν ένα σπουδαίο διπλό.

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN