Σφαιρόπουλος: «Δεν ξεχνώ τα 7 χρόνια στον Ολυμπιακό, εκτός ο Τόμπκινς»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Σφαιρόπουλος: «Δεν ξεχνώ τα 7 χρόνια στον Ολυμπιακό, εκτός ο Τόμπκινς»
Όλα όσα δήλωσε ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννης Σφαιρόπουλος, για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται ώστε να αντιμετωπίσει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα, στο παιχνίδι με το οποίο θα αρχίσει η 33η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Euroleague, αύριο Πέμπτη (4/4, 20:00).

Ο Έλληνας προπονητής του σέρβικου συλλόγου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στις δηλώσεις του ενόψει της επερχόμενης αναμέτρησης, αναφέρθηκε στο παρελθόν του στην ομάδα του Πειραιά, στις επιστροφές από τους τραυματισμούς αλλά και στην ποιότητα του Ολυμπιακού.

«Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι σε σύγκριση με τα άλλα»

«Παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα φτιαγμένη για τον τελικό της διοργάνωσης. Έχουν εμπειρία και ποιότητα. Είναι μία ομάδα η οποία τώρα παλεύει για να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας. Θα έχουν παραπάνω κίνητρο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για εμάς να τελειώσουμε την κανονική διάρκεια στην έδρα μας με θετικό αποτέλεσμα. Για αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις αύριο.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλό συλλογικό παιχνίδι και καλή άμυνα. Αμυντικά και επιθετικά, και στη μία πλευρά του παρκέ και στην άλλη, παίζουν ως ένα. Εκεί κρύβεται η μεγαλύτερη δύναμή τους. Δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε έναν ή δύο παίκτες γιατί μπορούν να σε χτυπήσουν. Από την άλλη, δεν μπορείς ούτε να ηρεμήσεις γιατί αν το κάνεις, είναι αρκετό για εκείνους να πάρουν προβάδισμα σε 2 με 3 λεπτά, οπότε θα είναι δύσκολο να μείνεις εντός παιχνιδιού. Για αυτό η σταθερότητα είναι το κλειδί. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε σαν ομάδα, να αμυνθούμε καλά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε εύκολους πόντους και στην επίθεση να διαβάσουμε τι θα κάνουν στην άμυνα και να πάμε έξυπνα κόντρα σε ό,τι και αν προσπαθήσουν.

Όταν παίζεις κόντρα στην παλιά σου ομάδα, είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι σε σύγκριση με τα άλλα καθώς δεν μπορείς να ξεχάσεις αυτά τα 4 χρόνια, για την ακρίβεια 7 που ήμουν εκεί. Τώρα όμως είμαι στον Ερυθρό Αστέρα και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη νίκη της ομάδας.

Μας δίνουν παραπάνω κίνητρο οι οπαδοί μας. Ξέρω ότι ήθελαν να συνεχίσουμε και εμείς το θέλαμε. Δυστυχώς, είχαμε τραυματισμούς και άσχημα αποτελέσματα. Πρέπει να τελειώσουμε τη χρονιά με καλά αποτελέσματα και να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες για την επόμενη χρονιά ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Ο Τόμπκινς δεν θα παίξει αύριο αλλά είναι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας. Θα χρειαστεί λίγες ημέρες ακόμη, το πολύ μία εβδομάδα, ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Είναι σημαντικό που ο Ντος Σάντος είναι ξανά μαζί μας, όπως και ο Τεόντοσιτς, καθώς θα υπάρξει η βοήθεια που χρειάζεται στη θέση του playmaker. Όταν επιστρέψουν όλοι, τότε πιστεύω θα μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα το παιχνίδι μας.

Η φόρμα της ομάδας νομίζω είναι καλή. Παίζουμε καλά. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ενταχθούν ξανά οι παίκτες που έρχονται από τραυματισμούς καθώς θα πάρει χρόνο. Δεν μπορούν να είναι στο 100% από την αρχή, αλλά το να έχεις τον βασικό κορμό σε καλή κατάσταση θα είναι ευκολότερο για τους τραυματίες ώστε να βρουν ρυθμό παιχνιδιού».

@Photo credits: INTIME