Βιλερμπάν - Ολυμπιακός: Τα τρομακτικά νούμερα... ρεκόρ του Φαλ σε μπλοκ και ασίστ!

Δημήτρης Οικονόμου
Μουστάφα Φαλ
Με 8 μπλοκ και 7 ασίστ -εκτός των άλλων- ο Μουστάφα Φαλ κατέγραψε προσωπικά ρεκόρ και βοήθησε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα στην EuroLeague, απέναντι στη Βιλερμπάν.

Ο Μουστάφα Φαλ έπαιξε απέναντι στους συμπατριώτες του, στη Λυών και οδήγησε τον Ολυμπιακό με μία εμφατική παρουσία στις δύο ρακέτες. Μάλιστα κατέγραψε πρωτοφανή νούμερα τόσο για τον ίδιο όσο και για την EuroLeague.

Ο Φαλ έκλεισε την αναμέτρηση έχοντας μόλις 2 πόντους με 1/2 σουτ. Αλλά η τρομερή του εμφάνιση δεν έρχεται μέσω της εκτέλεσης αλλά από όλα τα υπόλοιπα που έκανε. Ο Γάλλος σέντερ σε 33:58 και σε ένα ματς που ο Μιλουτίνοφ χρεώθηκε νωρίς με φάουλ, μάζεψε 7 ριμπάουντ εκ των οποίων 1 επιθετικό.

Μαζί με αυτά μοίρασε και 7 ασίστ, όσες δηλαδή και ο Γκος που ήταν ο καλύτερος δημιουργός των Πειραιωτών. Αλλά ακόμα και αυτά αν δεν εντυπωσιάζουν, ο Φαλ είχε 8 μπλοκ!

Ναι, 8 φορές μπλόκαρε τους αντιπάλους του, σε μία βραδιά καριέρας. Φυσικά και το συγκεκριμένο αποτελεί ρεκόρ μετά τα 5 μπλοκ που είχε τον Μάρτιο του 2021, ως παίκτης της Βιλερμπάν απέναντι στη Ρεάλ. Ρεκόρ είναι και οι ασίστ, όμως απλώς ισοφάριση μιας και στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπασκόνια τον Νοέμβριο του 2023 μέτρησε επίσης 7.

Η στατιστική του Φαλ κόντρα στη Βιλερμπάν

  • 2 πόντοι (1/2 δίποντα)
  • 7 ριμπάουντ (1 επιθετικό, 6 αμυντικά)
  • 7 ασίστ
  • 8 μπλοκ
  • 1 κλέψιμο
  • 2 λάθη
@Photo credits: eurokinissi