Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 73-85: Επέστρεψε στις νίκες θυμίζοντας... Ολυμπιακό (vid)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ, είχε πολλούς πρωταγωνιστές και νίκησε τη Βιλερμπάν με 73-85 επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίζεις επικρατώντας στη Λυών της Βιλερμπάν με 73-85. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, είχε πολλούς πρωταγωνιστές και με 66.7% στα δίποντα και 42.5% από τη γραμμή των τριών πόντων πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά στη μπροστινή πλευρά του παρκέ. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, αλλά τα ελεύθερα τρίποντα δεν έβρισκαν στόχο, ωστόσο με 8 πόντους του Πίτερς προηγήθηκε με 7-10 (5'). Τα δύο τρίποντα (Γουόκαπ, Κάνααν) δεν στάθηκαν ικανά όμως να σταματήσουν τους Καμπαρό και Σκοτ με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να ισοφαρίσει στους 16 πόντους (9'). Οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Κάνααν, έμμεσο τρίποντο του Γουίλιαμς Γκος και νέο τρίποντο από τον Παπανικολάου έκλεισαν καλύτερα το εναρκτήριο δεκάλεπτο (18-25).

Ο Καμπαρό ήταν ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και χάρη σε αυτόν μείωσαν σε 24-27 (12'). Η παρουσία του ΜακΚίσικ όμως έφερε πάλι ηρεμία με τον Αμερικανό να έχει γρήγορα 2/2 τρίποντα χωρίς δισταγμό και το σκορ να γίνεται 26-35 (14'). Οι παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο όχι απλά διατήρησαν τον καλό ρυθμό, αλλά με τους πόντους των ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και τους Πετρούσεφ, Σίκμα δίδυμο ψηλών η διαφορά πήγε στο +12 (31-43, 17') διατηρώντας τη μέχρι την ανάπαυλα (37-49).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο απόλυτα συγκεντρωμένος. Ο Φαλ με δύο ασίστ που έφεραν ισάριθμα τρίποντα (Πίτερς, Γουόκαπ) βοήθησε να πάει η διαφορά στους 18 πόντους (39-57, 23'). Στο τρίλεπτο που ακολούθησε οι παίκτες του Μπαρτζώκα παρουσίασαν την κακή συνήθεια της ντρίμπλας με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη προσφέροντας εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και το δικαίωμα να μειώσει σε 52-59 (26'). Ξαφνικά το μομέντουμ άνηκε στη Βιλερμπάν. Επίσης όμως ξαφνικά, ο Κάνααν με 9 διαδοχικούς πόντους επανέφερε την τάξη και «έκοψε» τα πόδια των Γάλλων (52-68, 28').

Οι «ερυθρόλευκοι» αν δεν ήθελαν να μπλέξουν, έπρεπε να μείνουν συγκεντρωμένοι κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα. Η Βιλερμπάν κυρίως με τον Λι προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο πόντων και να γίνει κάπως απειλητική (67-77, 35'), όμως ο Ολυμπιακός μέσα από την καλή του άμυνα κυρίως της έριχνε... άκυρο. Ο Κάνααν είχε πάρει... φωτιά, δεν αστοχούσε με τίποτα και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 73-85.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος. Στην τρίτη περίοδο όταν η Βιλερμπάν προσπάθησε να βάλει προβλήματα στους Πειραιώτες μειώνοντας στους 7 πόντους, εμφανίστηκε ο Κάνααν ο οποίος με «γκολ – φάουλ» και 2/2 τρίποντα έτρεξε 0-9 σερί, έβαλε τον Ολυμπιακό στο +16 και δεν ανησύχησε ξανά.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους έχοντας 3/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή, ένα ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο

Τρομερή απόδοση και από τον Μουσταφά Φαλ που μπορεί να σκόραρε μόλις 2 πόντους, αλλά πρόσφερε 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 8 κοψίματα!

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δε βοήθησαν καθόλου οι Λάιτι, Φαλ και Τζακσόν για τους γηπεδούχους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Πάρις Λι είχε 16 πόντους, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σπουδαίος ΜακΚίσικ στη δεύτερη περίοδο (13π.), εξαιρετικός ο Λαρεντζάκης στα λεπτά που αγωνίστηκε (8π.) και ο Γουίλαιμς Γκος έδωσε πολύ καλό ρυθμό και βοήθησε (11π., 5ρ., 7ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 20/30 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 8 τάπες και 24 ασίστ! Η Βιλερμπάν τελείωσε με 4/21 τρίποντα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός την παραμονή των Χριστουγέννων υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας για το πρωτάθλημα. Στη Γαλλία υπάρχει διακοπή, επόμενο ματς για τη Βιλερμπάν είναι αυτό στην έδρα της κόντρα στη Ρεάλ (28/12).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-25, 37-49, 57-71, 73-85

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.