Ολυμπιακός: Τι ισχύει με Πετρούσεφ, οι «επικίνδυνες» 48 ώρες και η θετική διάθεση του Σέρβου

Πετρούσεφ
Το Gazzetta σας ενημερώνει για όσα έχουν συμβεί μεταξύ Ολυμπιακού και Φιλίπ Πετρούσεφ, αλλά και την υποχρεωτική αναμονή που υπάρχει λόγω Κινγκς και NBA.

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε με τον Ναζ Μήτρου Λονγκ το κομμάτι που ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην περιφέρεια του και πλέον οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν στρέψει όλη την προσοχή τους στην προσθήκη που έχει ζητήσει ο coach για τη ρακέτα.

Ο Φίλιπ Πέτρουσεφ είναι ο πρώτος στόχος και αυτός στον οποίο έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες της «ερυθρόλευκης» διοίκησης. Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ήδη κάνει αρκετή δουλειά στις διαπραγματεύσεις με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς ο οποίος εκπροσωπεί τον Σέρβο σέντερ (και τον Ναζ Μήτρου Λονγκ) και υπάρχει αισιοδοξία, αλλά η κατάσταση δεν βρίσκεται στα χέρια τους.

Το Gazzetta σας παραθέτει τα δεδομένα της περίπτωσης του Πετρούσεφ ως έχουν τη δεδομένη στιγμή.

Το κρίσιμο διήμερο με το NBA

Ο 23άχρονος φόργουορντ/σέντερ δεσμεύεται με μη εγγυημένο συμβόλαιο στους Σακραμέντο Κινγκς και μέχρι τώρα περνάει την περισσότερη ώρα μεταξύ G League και πάγκου. Στα ματς που έχει αγωνιστεί συνήθως μπαίνει στο παρκέ στο τέλος των αναμετρήσεων όταν και το αποτέλεσμα έχει κριθεί.

Οι Κινγκς δεν δείχνουν «ξετρελαμένοι» με την περίπτωσή του, αλλά για τον συγκεκριμένο οργανισμό είναι ένας ακόμη παίκτης με μικρό μισθό. Αν τον αφήσουν ελεύθερο τότε οι άλλες ομάδες του ΝΒΑ θα έχουν 48 ώρες στη διάθεσή τους να τον εντάξουν στο δυναμικό τους με παρόμοια χρήματα.

Ο ίδιος ο Πετρούσεφ θα ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτό το διήμερο μήπως και βρει τετάρτη ομάδα του ΝΒΑ αφού ήδη έχει κάνει ένα πέρασμα από Σίξερς, Κλίπερς και Κινγκς. Προτεραιότητά του αποτελεί το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλά καταλαβαίνει καλά πως οι πιθανότητες για αυτόν είναι εξαιρετικά μικρές.

Ο Πετρούσεφ έχει ήδη σκεφτεί τη λύση της επιστροφής στην Ευρώπη. Ο ίδιος έχει ακούσει και την οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού, αλλά και τον αγωνιστικό ρόλο για τον οποίο τον προορίζει ο Μπαρτζώκας. Του αρέσουν αμφότερα και βλέπει θετικά τη συγκεκριμένη λύση, όμως ούτε στα δικά του χέρια βρίσκεται η κατάσταση τη δεδομένη στιγμή.

@Photo credits: Euroleague