Ολυμπιακός: Το ΣΕΦ γίνεται κόκκινο και εκσυγχρονίζεται

Ολυμπιακός: Το ΣΕΦ γίνεται κόκκινο και εκσυγχρονίζεται

σεφ
Το Gazzetta ρίχνει «φως» στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης και Ολυμπιακού για την απόκτηση του ΣΕΦ για 50 χρόνια. Τι θα αλλάξει άμεσα στο Στάδιο.

Η φιέστα του Ολυμπιακού ήταν φαντασμαγορική, ο κόσμος εξάντλησε τα εισιτήρια και οι παίκτες με τους προπονητές και τους ανθρώπους της ομάδας τη χάρηκαν πάρα πολύ. Εκτός αυτών όμως έκρυβε και μία είδηση την οποία μοίρασε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, «Νομίζω πως ήρθε η στιγμή, έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, ο Ολυμπιακός να αποκτήσει το δικό του γήπεδο, που είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Ο εκ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού εξέφρασε την προσδοκία να αποκτήσει η ομάδα το ΣΕΦ και η αλήθεια είναι πως προς τα εκεί οδεύει η κατάσταση. Το Gazzetta αναλύει όλα τα δεδομένα.

Εντείνονται οι συζητήσεις Κυβέρνησης – Ολυμπιακού

Το ΣΕΦ ανήκει στην Κυβέρνηση. Εδώ και πολλά χρόνια η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ πληρώνει κάθε χρόνο επιμίσθιο για τη χρήση του. Εδώ και καιρό οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να παραχωρηθεί στην ΚΑΕ για ένα διάστημα περίπου 50 χρόνων. Όπως συνέβη πρόσφατα με το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές διότι η μεν Πολιτεία θέλει να βγάλει από πάνω της ένα κόστος που την επιβαρύνει, ο δε Ολυμπιακός αναζητά το δικό του γήπεδο. Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, ωστόσο όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου.

Μερικοί από τους λόγους της καθυστέρησης έχουν να κάνουν φυσικά με τα έξοδα. Ποια πλευρά, θα καλύψει τι. Για παράδειγμα το ΣΕΦ χτίστηκε το 1985, είναι 10 χρόνια παλαιότερο από το ΟΑΚΑ που σημαίνει πως τα έξοδα ανακατασκευής είναι πολλά περισσότερα. Από τις υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέχρι τις αποθήκες.

Ολυμπιακός

Αυξάνεται η χωρητικότητα

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει μία ιδανική συνεργασία με την διοίκηση του Σταδίου και τη διευθύντρια Χριστίνα Τσιλιγκίρη με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς βελτιωτικές κινήσεις σε χώρους που χρησιμοποιεί καθημερινά η ομάδα. Τα αποδυτήρια, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο που μεγάλωσε σημαντικά, η αίθουσα Τύπου και γενικά το εσωτερικό της Αρένας που έχει πάρει τα χρώματα της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό θα αυξήσουν από τη σεζόν 2023-24 τη χωρητικότητα κατά περίπου 1500-2000 θέσεις. Στις σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας είναι να προσθέσουν επιπλέον θέσεις κοντά στο παρκέ κυρίως στις γωνίες του αγωνιστικού χώρου ενώ πλέον εκεί που υπήρχαν τα παλιά δημοσιογραφικά ψηλά πάνω από τις θέσεις των επισήμων θα ξηλωθούν και θα μπουν καρέκλες για τους οπαδούς.

Ο κόσμος την τελευταία διετία αγκάλιασε την προσπάθεια της ομάδας. Φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία αγγίζοντας τα 5.700 εισιτήρια διαρκείας. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν στόχο για τη σεζόν 2023-24 έναν αριθμό γύρω στις 6.000 γιατί κατανοούν πως οι καιροί είναι δύσκολοι και θέλουν να βγάζουν όσο περισσότερα μεμονωμένα «μαγικά» χαρτάκια γίνεται και για αυτούς που δεν αντέχουν οικονομικά να πάρουν διαρκείας.

Στα σχέδια της ομάδας είναι να έρθει η εξέδρα πιο κοντά στο παρκέ για να αισθάνονται πιο έντονα την ατμόσφαιρα παίκτες του Ολυμπιακού και αντίπαλοι. Ηδη γίνονται μελέτες από ειδικούς για τον τρόπο με τον οποίο θα πάψει να είναι τόσο μακριά από την κερκίδα, η αγωνιστική δράση και να μην υπάρχει τόσο μεγάλο κενό μεταξύ εξέδρας και παρκέ. Αυτό είναι κάτι που θα συμβεί, αλλά όχι την επόμενη σεζόν.

Το ΣΕΦ γίνεται κόκκινο

Η διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα σε σημαντικές αλλαγές. Θα αντικαταστήσει όλα τα καθίσματα χρώματος λευκού και κίτρινου με νέα χρώματος κόκκινου και λευκού. Παράλληλα το δάπεδο γύρω από το παρκέ θα αντικατασταθεί και επίσης θα βαφτεί στα χρώματα της ομάδας όπως ήδη έχει συμβεί από πέρυσι με τους τοίχους περιμετρικά της αρένας.

Η ΚΑΕ επιθυμεί το γήπεδο να ταυτιστεί με την ομάδα, να έρχεται ο φίλαθλος και να αισθάνεται πιο οικεία, πιο... ερυθρόλευκα. Φυσικά θα δημιουργηθούν και περισσότερες ανέσεις με πιο καθαρές και σύγχρονες τουαλέτες, με μεγαλύτερες ευκολίες κατά την είσοδο και τον έλεγχο της Αστυνομίας.

Ολυμπιακός

Υπερσύγχρονο VIP Lounge

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θέλουν να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό χώρο για τους κατόχους διαρκείας και για την ίδια την ομάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και για αυτό άμεσα θα δημιουργηθεί ένα VIP Lounge στο οποίο θα μπορούν πριν, στο ημίχρονο και για κάποιες ώρες μετά το ματς να πηγαίνει κόσμος και να τρώει, να πίνει και να συζητά για την αγαπημένη του ομάδα.

Στον ίδιο χώρο θα μπορούν να βρίσκονται και οι οικογένειες των παικτών όση ώρα περιμένουν τους δικούς τους ανθρώπους ενώ τις ημέρες που δεν θα υπάρχει αγώνας, ενδεχομένως αυτός να είναι ο χώρος στον οποίο θα τρώει η ομάδα. Μην ξεχνάμε πως τις περισσότερες μέρες με τόσες υποχρεώσεις και ταξίδια, παίκτες και προπονητές γευματίζουν στο γήπεδο. Πλέον θα έχουν ειδικό χώρο και για αυτό.

Το ΣΕΦ αλλάζει και όλες οι κινήσεις που αναφέραμε πιο πάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως σύντομα το στάδιο θα ανήκει στον Ολυμπιακό κάτι που δήλωσε στο Gazzetta και ο GM της ομάδας, Νίκος Λεπενιώτης.

Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στην elite του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κατακτά τίτλους, συμμετέχει στα Final Four, κάνει sold out και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος όπως τον γιγαντώνουν αγωνιστικά, επιθυμούν και να τον εξελίξουν και στο θέμα του γηπέδου. Να έχουν ένα σύγχρονο «σπίτι», γεμάτο ανέσεις για τον κόσμο και αντάξιο της ομάδας που διοικούν.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.