Πολονάρα: «Ο Αταμάν είναι ο σωστός άνθρωπος για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε υψηλά στάνταρ»

Πολονάρα: «Ο Αταμάν είναι ο σωστός άνθρωπος για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε υψηλά στάνταρ»
Ο Ακίλε Πολονάρα παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Ακίλε Πολονάρα μετά την τρομερά παραγωγική πορεία του με τη φανέλα της Μπασκόνια, πέρασε από το σύνολο της Φενέρμπαχτσε και έπειτα επιχείρησε να ενσωματωθεί στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, δίχως να... στεριώσει σε αυτή. Μέσω της Ζάλγκιρις επιχειρεί να κάνει το comeback και να δώσει και πάλι τα δείγματα του παίκτη που τραβούσε τα βλέμματα της EuroLeague όσο ο ίδιος ήταν στους Βάσκους. Βέβαια, αυτό το διάστημα είναι τραυματίας και δεν μπορεί να συνεισφέρει στο λιθουανικό πρωτάθλημα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Basket Inside, κλήθηκε να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους δεν είχε μία επιτυχημένη παρουσία στην Αναντολού, αλλά και στον άλλοτε προπονητή του Εργκίν Αταμάν. Ο Πολονάρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τούρκο τεχνικό δίνοντας βάση στην εμπειρία του και την δόση του «εαυτού» που μοιράζει στην ομάδα του.

Μάλιστα, ρωτήθηκε αν είναι ο κατάλληλος προπονητής ώστε να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε υψηλά στάνταρ μίας και η συμφωνία των δύο πλευρών έχει γνωστοποιηθεί εδώ και λίγο διάστημα... «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα στην Ευρωλίγκα και οι φίλαθλοι περιμένουν πάντα πολλά. Μπορεί να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, έχει κερδίσει πολλά και έχει μεγάλη εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν λαμπρά για τον Παναθηναϊκό, αλλά μπορεί να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον επαναφέρει» είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός φόργουορντ.

Ο Πολονάρα είχε σημαντική συμβολή και στην πορεία της Ιταλίας στο περσινό Eurobasket που έφτασε στη φάση των «8» υπό τις οδηγίες του Ποτσέκο. Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του, στάθηκε και σε αυτό το κομμάτι, εστιάζοντας στη νίκη επί της Σερβίας, σχολιάζοντας και το ταλέντο του Νίκολα Γιόκιτς με την αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Μπήκαμε στο γήπεδο «κακοί» ξέροντας να παίξουμε τον τέλειο αγώνα, επίσης επειδή είχαμε κόντρα τον Νίκολα Γιόκιτς εμείς, και έτσι έγινε...Είναι ένας παίκτης που έχει συχνά τη γλώσσα του σώματος που φαίνεται λάθος, φαίνεται να περπατάει απρόσεκτος και μετά έχει αυτό το ταλέντο, μοναδικό. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, έχει απίστευτο διάβασμα παιχνιδιού, είναι ένας ακόμη point guard στο παιχνίδι είτε είναι με τους Νάγκετς είτε με τη Σερβία. Έχει μοναδική επαφή κάτω από το καλάθι, σουτάρει καλά από το τρίποντο, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Με παίκτες σαν αυτόν ή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για παράδειγμα, δεν αρκεί ένας για να τους περιορίσει, χρειάζεται εξαιρετική ομαδική δουλειά».