Euroleague Final Four 2023, Ματέο: «Ο Ολυμπιακός είναι μία μπασκετική μηχανή» (vid)

Ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο.
Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο μίλησε για τον τελικό του EuroLeague Final Four 2023, ονομάζοντας τον Ολυμπιακό ως «μία μπασκετική μηχανή».

Ο Τσους Ματέο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον αντίπαλό του στον τελικό του EuroLeague Final Four 2023, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως μία «μπασκετική μηχανή», ενώ μιλώντας για τον κόουτς του Ολυμπιακού, τόνισε ότι θα είναι τιμή που θα αντιμετωπίσει έναν τζέντλεμαν των πάγκων.

Οι δηλώσεις του Τσους Ματέο για τον τελικό της EuroLeague

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι τιμή να είμαι εδώ στον τελικό στον 1ο χρόνο μου και να είμαι απέναντι σε έναν κόουτς, σε μία ομάδα που είναι σαν μία μπασκετική μηχανή, παίζει εξαιρετικά, είναι σταθερή ομάδα, ξέρουν ο ένας τον άλλον. Και είναι ευλογία και τιμή να είμαι απέναντι στον κόουτς Μπαρτζώκα, κάποιον που αποτελεί αναφορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. έναν τζέντλεμαν των πάγκων. Για εμένα είναι υπέροχο να τον αντιμετωπίσω.

Για εμάς ήταν ένα δύσκολο μονοπάτι, έπρεπε να παλέψουμε αρκετά, τραυματισμοί, προβλήματα, κακές στιγμές στη σεζόν,. αλλά είμαστε στον τελικό στην πιο σκληρή κανονική περίοδο που έχει υπάρξει στην ιστορία της EuroLeague. Αρχίσαμε να ονειρευόμαστε όταν βρεθήκαμε πίσω με 2-0 στα play-offs, ονειρευτήκαμε στον ημιτελικό και τώρα πρέπει να το κάνουμε άλλη μία φορά στον τελικό, για 40 λεπτά ακόμα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, πολέμησαν τον τελευταίο μήνα για να βρεθούμε εδώ και θέλουμε να κερδίσουμε».

Πόσο σημαντικός είναι ο κορμός των Ισπανών παικτών στο ρόστερ: «Οι παίκτες που έχουν χρόνια στην ομάδα είναι σημαντικοί. Το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε ως ομάδα. Ήρθαν παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στο πρώτο Final Four τους, αλλά έχουμε και αυτούς που έχουν εμπειρία. Να μένουμε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές, να μην παραδοθούμε, έχουμε δημιουργήσει μία καλή χημεία, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Αλλά τις τελευταίες ημέρες είχαμε προβλήματα, τραυματισμούς, αλλά τίποτα απ' αυτά δεν μετράει, μένουν μένουν 40 λεπτά και θα πολεμήσουμε για 40 λεπτά μαζί».

Για τα κλειδιά που γύρισαν τη σειρά με την Παρτίζαν: «Όταν ξεκινήσαμε τα play-offs, χρειαζόμασταν πέντε νίκες για να γίνουμε πρωταθλητές. Χάναμε 2-0 και ακόμα θέλαμε πέντε νίκες για να γίνουμε πρωταθλητές.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε στο τρίτο ματς. Όλοι έλεγαν ότι η σειρά δεν θα γυρίσει στη Μαδρίτη, γιατί είναι δύσκολο να επικρατήσεις στο Βελιγράδι. Αλλά μείναμε μαζί σε αυτή την κακή στιγμή. Παίξαμε καλό μπάσκετ. Και όταν κερδίσαμε το πρώτο, σκεφτόμασταν ότι θέλουμε ακόμα τέσσερις νίκες. Και τότε έγινε το ίδιο με τον τέταρτο ματς, το οποίο ήταν το πιο δύσκολο.

Γυρίσαμε στη Μαδρίτη, χάναμε με 18 πόντους, αλλά ακόμα πιστεύαμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε. Περιμέναμε τη στιγμή μας. Αυτή η χημεία ανάμεσα στους παίκτες είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος. Τώρα θέλουμε μόνο ένα ματς για να νικήσουμε. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, ενός σκληρού μονοπατιού, αυτές μας έκαναν πιο δυνατούς».

«Ο Λάσο άνοιξε το δρόμο»

Για τον Πάμπλο Λάσο και την απουσία του: «Ο Πάμπλο άνοιξε το δρόμο, δουλέψαμε μαζί για 8 χρόνια. Έκανε την ομάδα να φτάνει στα Final Four και ο τρόπος που δούλευε, μας έκανε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά. Είμαι περήφανος που δούλεψα μαζί του για 8 χρόνια. Σκεφτόμαστε το μέλλον και ότι έχουμε ένα ματς για να γίνουμε πρωταθλητές».

Πόσο δύσκολη είναι η απουσία των φόργουορντ: Είναι σημαντικό, γιατί πρέπε0ι να σκεφτούμε κα΄τι διαφορερτικό. Λύσεις που δεν είναι ο τρόπος που παίζαμε στην κανονική περίοδο. Είναι καλό να ξέρουμε ότι η ομάδα είναι μαζί και αυτά τα προβλήματα θα υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε ότι δεν έχουμε προβλήματα ή τραυματισμούς, παρά μόνο ότι έχουμε ακόμα 40 λεπτά. Όσους έχουμε είναι οι καλύτεροι. Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε ή αν θα χάσουμε, θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Παίζουμε μπάσκετ, όλα μπορούν να συμβούν».

@Photo credits: eurokinissi