Final Four 2023: Η ώρα των ημιτελικών, Ολυμπιακός - Μονακό και Μπαρτσελόνα - Ρεάλ

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ απέναντι στον Έλι Οκόμπο σε αναμέτρηση Ολυμπιακός - Μονακό.
Το EuroLeague Final Four 2023 αρχίζει στο Κάουνας με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών, Ολυυμπιακός - Μονακό και Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης.

Το Κάουνας θα στέψει το νέο πρωταθλητή της EuroLeague. Το Final Four 2023 ξεκινάει σε λίγες ώρες με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών της διοργάνωσης.

Στον πρώτο, χρονικά αγώνα (18:00, NS Prime & Live από το Gazzetta) το Νο1 της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Νο4, τη Μονακό.

Αμφότερες οι ομάδες δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ στις δύο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου, οι Μονεγάσκοι ήταν οι νικητές: με 81-76 στο ΣΕΦ και 64-60 στο Μονακό.

«Δεν έχουμε πίεση. Πρώτα από όλα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο και το αποδείξαμε με το δεύτερο Final Four. Δεν επιτρέπω κανέναν στην ομάδα να μη νιώθει άνετα. Γνωρίζουμε ότι εδώ υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες, οι καλύτεροι προπονητές. Μετά το τέλος της σεζόν νιώθουμε εξουθενωμένοι γιατί παίζουμε τελικούς από την αρχή της σεζόν», ήταν τα λόγια που είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την παραμονή του αγώνα.

Με τον Μάικ Τζέιμς να τονίζει από τη δική του πλευρά: «Είναι ωραίο που είμαστε εδώ για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Θέλουμε να απολαύσουμε τη στιγμή και να κάνουμε νίκες. Δεν υπάρχει φαβορί σε ένα Final Four λόγω του format. Είναι απλά ένα ματς. Δύσκολο να νικήσεις τρεις φορές την ίδια ομάδα μέσα στη σεζόν».

Clasico ξανά στο Κάουνας

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης (21:00, NS Prime & Live από το Gazzetta) θα αναμετρηθούν για δεύτερο συνεχόμενο Final Four, μετά από το περσινό στο Βελιγράδι. Σε εκείνο είχε επιβληθεί η Ρεάλ. Αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά για τους Μαδριλένους, με κυριότερη την απομάκρυνση του Πάμπλο Λάσο και τον προβιβασμό του Τσους Ματέο στη θέση του πρώτου προπονητή.

Η Μπαρσελόνα, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να... παίζει στο «σπίτι» του, στην έδρα της Ζαλγκίρις, έχει στη διάθεσή του τον Τσέχο σέντερ, Γιαν Βέσελι, ωστόσο η Ρεάλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλές και σημαντικές απουσίες.

Οι Βενσάν Πουαριέ και ο Γκάμπριελ Ντεκ θα χάσουν το Final Four 2023 λόγω τραυματισμού, ενώ ο Ζερσόν Γιαμπουσέλε λόγω τιμωρίας.

@Photo credits: INTIME