Ιτούδης: «Πριν το Game 1 ήξερα ότι θα είναι μεγάλη σειρά»

Ο Δημήτρης Ιτούδης δείχνει σύστημα στους παίκτες του
Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Game 4 με τον Ολυμπιακό και στάθηκε στα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι, τονίζοντας την αίσθησή του για την εξέλιξη της σειράς.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Δημήτρης Οικονόμου

Η Φενέρμπαχτσε ήταν η μεγάλη νικήτρια του Game 4 κόντρα στον Ολυμπιακό και γύρισε τη σειρά στο ΣΕΦ για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι των play-offs της EuroLeague.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, μιλώντας μετά τη λήξη της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα του στο παρκέ, ενώ στάθηκε και στο τελικό της ερχόμενης Τρίτης (09/05).

Πιο αναλυτικά τα όσα είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Σε όλους... Και αυτούς που έπαιξαν κι εκείνους που παρέμειναν με τις φόρμες τους λόγω τραυματισμών ή το γεγονός πώς πρέπει να "ντύσουμε" 12 παίκτες. Γενικότερα στη σειρά, καταφέραμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό κάτω από το 20 πόντους σε κάθε περίοδο, νομίζω ότι μόνο μία φορά πέτυχαν 26. Το να καταφέρνεις να κρατήσεις μία τόσο ταλαντούχα ομάδα, που δουλεύει με τόσο καλό σύστημα στις 11 ασίστ, κάτι δείχνει. Φυσικά είχαμε και εμείς τα προβλήματά μας και προφανώς ήταν κλειστό παιχνίδι, αλλά μείναμε ψύχραιμοι. Πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση με τα επιθετικά ριμπάουντ και τα λάθη.

Ένα μεγάλο χειροκρότημα και στους φιλάθλους μας. Συνέχισαν να πιστεύουν σε εμάς ακόμη και αν είχαν ένα... γερό χτύπημα στο Game 3. Και σε αυτή τη διαδικασία ως μία νέα ομάδα έχουμε αποδείξει ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίξουμε και να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε, με τεράστιο σεβασμό στον Ολυμπιακό.

'Εχουμε ένα... tiebreak, έναν τελικό. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε και να το αφήσουμε στις στιγμές.

Οι παίκτες εμπιστεύονται και πιστεύουν στη διαδικασία. Πολλά συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες και οπουδήποτε επιβραβεύεσαι για ό,τι συμβαίνει πίσω από αυτές τις πόρτες. Οι παίκτες μου δουλεύουν πολύ σκληρά. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Από τη διοίκηση μέχρι τους οπαδούς όλοι εμπιστεύονται τη δουλειά που κάνει η ομάδα, κι αυτό κάνει το έργο μας ευκολότερο. Πριν το Game 1 πίστευα ότι θα ήταν μια μεγάλη σειρά. Απολαμβάνουμε τη στιγμή τώρα».