Παπαπέτρου: «Ήλθαμε να παίξουμε μπάσκετ και ο κόσμος έχασε τα παιδιά του»

Newsroom
Παπαπέτρου: «Ήλθαμε να παίξουμε μπάσκετ και ο κόσμος έχασε τα παιδιά του»
Η Σερβία πενθεί έπειτα από τα δυο αιματηρά περιστατικά που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους και ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, εξηγώντας πως η Παρτίζαν μπορεί να προκριθεί στο Final 4.

H Σερβία παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά από τα δύο αιματηρά περιστατικά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών που στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά 17 ανθρώπους, οι οκτώ εκ των οποίων ήταν μαθητές.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στην τραγωδία που βιώνει η Σερβία, τονίζοντας μετά το Game 4 και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Κέρδισαν δύο παιχνίδια και είμαστε 2-2. Πρώτα από όλα θέλω να συλλυπηθώ στις οικογένειες των θυμάτων όσων έγιναν. Μία φρικιαστική στιγμή. Ο κόσμος είναι πλέον διαφορετικός. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ και ο κόσμος έχασε τα παιδιά του. Προφανώς οι σκέψεις μας είναι κοντά τους. Δεν έχω παιδιά, αλλά με τρομοκρατεί η ιδέα το πως θα τα στέλνω στο σχολείο. Πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί νόμοι για την προστασία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθαν και μας συμπαραστάθηκαν».

Ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στην ισοφάριση της σειράς από τη «Βασίλισσα»: «Δεν είμαστε λυπημένοι για το 2-2. Για να είναι ειλικρινής, δεν μπορείς να είσαι λυπημένος όταν μετά τόσα χρόνια φτάσαμε ως εδώ. Φυσικά θα ήταν γλυκό να γίνει το 3-0, το 3-1. Αλλά τώρα πάμε για ένα παιχνίδι, να δώσουμε το 100%, θα είμαστε πλήρεις με τον Κέβιν Πάντερ στη σύνθεση μας. Πραγματικά πιστεύω πως αν μία ομάδα αξίζει να βρίσκεται στο Final 4, αυτή είναι η δική μας».

Όσον αφορά την κομβική παρουσία του Έντι Ταβάρες στην προημιτελική σειρά, είπε: «Ο Ταβάρες είναι σπουδαίος παίκτης. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Για κάποιο λόγο βρίσκεται εδώ και παίζει σε αυτό το επίπεδο. Ήρθαν να παλέψουν και το άξιζαν, όπως εμείς στη Μαδρίτη. Ήταν, βέβαια, κλειστά τα ματς εδώ. Μία δύο λεπτομέρειες έκριναν τη νίκη. Θα τα δώσουμε όλα. Οι φανς και το κλαμπ το αξίζουν, δουλεύουμε κάθε σκληρά και θα παλέψουμε».