Τζόρτζεβιτς: Ζήτησε από την Παρτίζαν και τη Ρεάλ να αναβάλλουν το Game 4

Ο Τζόρτζεβιτς ζήτησε από την Παρτίζαν και τη Ρεάλ να αναβάλλουν το Game 4
Η Σερβία πενθεί αφού ένας δεκατετράχρονος μαθητής άνοιξε πυρ κατά μαθητών και προσωπικού ασφαλείας σε σχολείο του Βελιγραδίου και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ζήτησε την αναβολή του Game 4 μεταξύ Παρτίζαν και Ρεάλ, εξηγώντας πως ουδείς μπορεί να φωνάξει και να πανηγυρίσει έπειτα από αυτή την τραγωδία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 8:40 το πρωί της Τετάρτης 3/5 στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ», στη συνοικία Βράτσαρ, στο κέντρο του Βελιγραδίου. Συγκεκριμένα, ένας δεκατετράχρονος μαθητής άνοιξε πυρ κατά μαθητών και προσωπικού ασφαλείας, σκοτώνοντας οκτώ παιδιά και έναν φύλακα προτού συλληφθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Νεκροί φέρονται να είναι οκτώ μαθητές και ένας φύλακας του σχολείου, ο οποίος πέθανε ακαριαία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σερβίας Τανγιούγκ.

Ο μπασκετικός κόσμος έστειλε τα συλλυπητήρια του στη Σερβία και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέφερε σχετικά στο Twitter: «Σοκ και απόγνωση για τη σφαγή στο σχολείο του Βελιγραδίου. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Θεός να ευλογεί τις ψυχές τους.

Σερβία μου, Βελιγράδι μου, αγαπημένη μου Παρτίζαν και Ρεάλ Μαδρίτης, οφείλετε να αντιδράσετε με τον σωστό τρόπο και να αναβάλλετε το παιχνίδι. Ποιός νοιάζεται για το τραγούδι, τα συνθήματα, τη χαρά και τις επευφημίες μετά από μια τέτοια τραγωδία;» εξήγησε ο θρύλος του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ και νυν ομοσπονδιακός προπονητής της Κίνας.

@Photo credits: eurokinissi