Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από τη second unit στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Ο Ολυμπιακός είδε την έδρα του να «σπάει» από τη Φενέρμπαχτσε και θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια από τη second unit στην Τουρκία για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας στα play-offs της EuroLeague.

Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών ανήκουν στο παρελθόν. Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη με το σκορ στο 1-1, αφού «απέδρασαν» από το ΣΕΦ στο Game 2. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς με 24-10 αλλά η second unit δε διατήρησε τα ίδια επίπεδα ενέργειας στο παρκέ και οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έφτασαν ως την ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε όσα θα ήθελε από τους παίκτες του δεύτερου rotation και μοιραία βρέθηκε χαμένος στη ζυγαριά. Ο Σλούκας μπορεί να έρχεται από τον πάγκο αλλά δε λογίζεται, φυσικά, ως τέτοιος. Ο ΜακΚίσικ ήταν αυτός που έχει κρατήσει ψηλά τη σημαία των ερχόμενων από τον πάγκο, όμως αστόχησε στις κρίσιμες βολές, 1'11'' πριν το φινάλε, με το σκορ στο 76-77.

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε με 8 πόντους το Game 2, τρεις λιγότερους από όσους σκόραρε στην πρώτη αναμέτρηση, όπου και μέτρησε 3/4 σουτ από το τρίποντο. Είναι δεδομένο πως τα χαρακτηριστικά του, η έκρηξή του και η ικανότητα να δημιουργήσει προσωπικές φάσεις αποτελούν απαραίτητο συστατικό για τον Ολυμπιακό, που αναζητά μία νίκη στην Πόλη.

Άλλωστε και κόντρα στη Μονακό στην επική περσινή σειρά, ο ΜακΚίσικ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης και αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όταν το αρχικό πλάνο δε λειτουργούσε.

Το κενό πίσω από τον Φαλ

Το μεγαλύτερο ζήτημα που έφερε και το break τελικά για την Φενέρ, ήταν το επιθετικό ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός δεν προστάτευσε καθόλου αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και έχασε κατά κράτος τη συγκεκριμένη μάχη.

Ειδικότερα όταν ο Μουστάφα Φαλ βρισκόταν στον πάγκο. Μπλακ και Μπολομπόι πέρασαν κάτω από τον πήχη των προσδοκιών, προσφέροντας μαζί δύο πόντους και ένα ριμπάουντ, στα 13'17'' που βρέθηκαν στο παρκέ. Δεδομένα θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας εκ των δύο να δώσει περισσότερες ποιοτικές ανάσες, όσο ο Γάλλος ψηλός κάθεται στον πάγκο. Η Φενέρ κέρδισε τη μάχη των κατοχών με τα 15 επιθετικά της ριμπάουντ, από τα οποία πήρε 12 πόντους αλλά κυρίως δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να μείνει... ζωντανός στο φινάλε.

Ο Μότλεϊ άλλωστε είναι γνωστός για το κυνήγι κάθε κατοχής με τα αθλητικά του προσόντα και μετράει ήδη 6 ανανεώσεις κατοχής στα δύο αυτά παιχνίδια.

Τα σουτ του Έντουαρντς

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρώτης αναμέτρησης, Αϊζάια Κάνααν έκανε με τα δικά του μεγάλα σουτ το 1-0. Στη δεύτερη αναμέτρηση όμως, ο X-Factor άλλαξε στρατόπεδο. Ο Κάρσεν Έντουαρντς είναι ένας ικανότατος σκόρερ που χρησιμοποιήθηκε μόνο όταν το παιχνίδι είχε κριθεί την περασμένη Τετάρτη. Ο Ιτούδης ανακάτεψε την τράπουλα, φέρνοντάς τον νωρίς από τον πάγκο για να αποτελέσει τον... Κάνααν της Φενέρ με τους 16 πόντους του.

Ο Ολυμπιακός δε βρήκε αντίστοιχα μεγάλα σουτ από τον πάγκο του. Από τα 16 τρίποντα του Game 1, έμεινε στα 7/22 με τους ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Πίτερς να φέρνουν από τον πάγκο 2/6. Ειδικότερα από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει μεγάλες επιθετικές βραδιές στη σεζόν, όμως το μέγεθος της Φενέρ φαίνεται πως κάνει και τη δική του αποστολή, όσο βρίσκεται στο παρκέ, πολύ πιο δύσκολη.

Ένας ακόμα έξτρα πόλος που θα βάλει τα μεγάλα σουτ για να κάνει τη διαφορά είναι απαραίτητος στην Τουρκία, ειδικά μετά το 1-1 και την «καυτή» ατμόσφαιρα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός, αφού θυμίζουμε πως η Ulker Sports Arena θα είναι κατάμεστη και στις δύο αναμετρήσεις.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.