Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Αϊζάια Κάνααν: «Θα κάνω δύο για τις κόρες μου και ένα για τη EuroLeague με τον Ολυμπιακό»

Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Αϊζάια Κάνααν: «Θα κάνω δύο για τις κόρες μου και ένα για τη EuroLeague με τον Ολυμπιακό»

Ο Αϊζάια Κάνααν του Ολυμπιακού.
Ο Αϊζάια Κάνααν λέει τη δική του ιστορία ενός τατουάζ στο Gazzetta. Όχι μόνο για ένα. Αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν. Ειδικά αν ο Ολυμπιακός φτάσει στην κατάκτηση της EuroLeague.

Όλα ξεκίνησαν από μία σχολική τάξη. Ο Αϊζάια Κάνααν δεν είχε διάθεση για μάθημα. Και χάθηκε στα λευκά χαρτιά που υπήρχαν μπροστά του. Σχεδίαζε, έσβηνε και ξανά από την αρχή.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού το είχε πάρει απόφαση από τα χρόνια του Λυκείου. Σύντομα θα έκανε το πρώτο του τατουάζ. Ακολουθώντας μία κουλτούρα που έμεινε μαζί του μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσει να «ζει» πάνω του.

Το πρώτο σχέδιο, έγινε σύντομα και το πρώτο του τατουάζ. Με τη μητέρα του να τον συνοδεύει στο κατάστημα που το έκανε. Και ας μην είχε η ίδια ούτε ένα πάνω της.

«Φυσικά και το θυμάμαι. Το πρώτο που έκανα, το είχα ζωγραφίσει. Βρισκόμουν στην τάξη, στο Λύκειο, κάναμε λίγο χαβαλέ και αποφάσισα ότι μία ημέρα θα κάνω ένα τατουάζ. Και αποφάσισα να το ζωγραφίσω.

Ήταν μία μπάλα μπάσκετ, με τον ήλιο να ανατέλλει από πίσω της και από πάνω υπήρχε η φράση "Μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει" και από κάτω ένα χέρι, σαν να κρατάει τον κόσμο. Ήταν μία μπάλα που έμοιαζε με τον ήλιο και κάποιος την κρατούσε σαν τον κόσμο. Με είχε πάει η μητέρα μου για να το κάνω», είπε ο Κάνααν στο Gazzetta.

Και συνέχισε, αναφορικά, με τα τατουάζ που ακολούθησαν και το μέρος που έκανε: «Για το πρώτο πήγα σε ένα μαγαζί στην πόλη που έμενε. Ειδικά στην Αμερική πάντα έχουμε φίλους που κάνουν τατουάζ και μας δίνουν μία βοήθεια. Ακόμη και εγώ. Κάποια τα έκανα στο σπίτι μου, ήρθαν και κάποιοι απ' αυτούς ίσως να μην είχαν αλλιώς την ευκαιρία να κάνουν κάτι σχετικό, αν δεν τους την έδινα εγώ. Αλλά αυτό έγινε στην αρχή. Μετά ακολούθησα το δρόμο των επαγγελματιών που κάνουν τατουάζ».

Τα τατουάζ του Αϊζάια Κάνααν.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, το κορμί του Αμερικανού γκαρντ είναι σχεδόν καλυμμένο από... μελάνι. Μόνο απ' αυτό, αφού ο Κάνααν το προτιμάει, απορρίπτοντας το χρώμα. Όμως ποιο είναι το αγαπημένο του ή αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία;

«Έχω ένα στο χέρι μου που αναφέρει "για πάντα στην καρδιά μου" και αφορά τα αδέρφια μου, τη μητέρα, τον πατέρα μου, έχει τα αρχικά από το κάθε όνομά τους. Είναι για την οικογένεια, για τις ρίζες μου, σημαίνει πολλά για εμένα και η οικογένεια είναι τα πάντα», είπε ο γκαρντ του Ολυμπιακού.

Δύο για τις κόρες μου, ένα για τη EuroLeague

Όσο για το αν είναι ένα χόμπι... κολλητικό και το πρώτο φέρνει το επόμενο και το επόμενο;

«Φυσικά και είναι. Είμαι σχεδόν καλυμμένος με τατουάζ και όλα ξεκίνησαν από το πρώτο. Μετά από εκείνο ήταν cool. Έχεις της δική σου φανέλα. Το βλέπω ως μία σειρά πραγμάτων που σημαίνουν πολλά για εμένα. Χρησιμοποιώ το κορμί μου ως τέχνη. Ο κόσμος βλέπει όλα όσα σημαίνουν κάτι για εμένα.

Πόσα είναι; Είναι γεμάτο το στήθος μου, το στομάχι... Είναι πολλά, αμέτρητα, δεν μπορώ να τα μετρήσω. Όλα ξεκίνησαν με ένα», εξήγησε.

Ο χώρος στο κορμί του μπορεί να είναι πια περιορισμένος. Αλλά πάντα θα υπάρχει χώρος για το επόμενο. Για τουλάχιστον άλλα τρία.

«Το έχω σκεφτεί. Για την ακρίβεια είναι δύο, για τις κόρες μου. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, αλλά θα σχετίζεται με αυτές. Και φυσικά κάτι θα κάνω αν κερδίσουμε τη Euroleague», είπε ο Κάνααν αποκαλύπτοντας τα σχέδια του.

Τα τατουάζ του Αϊζάια Κάνααν.

Τα τατουάζ στο κορμί του Αϊζάια Κάνααν.

Τα τατουάζ στο κορμί του Αϊζάια Κάνααν.

@Photo credits: eurokinissi