Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Αϊζάια Μάιλς: «Όταν έκανα το πρώτο, το έκρυψα από τη μητέρα μου»

Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Αϊζάια Μάιλς: «Όταν έκανα το πρώτο, το έκρυψα από τη μητέρα μου»

Το τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς στην πλάτη του.

bet365

Ο Αϊζάια Μάιλς δεν άργησε να κάνει το πρώτο τατουάζ του. Μόλις συνέβη αυτό, όπως και στους περισσότερους, η απόκτηση και άλλων έγινε σκοπός ζωής. Και πλέον ο φόργουορντ της ΑΕΚ έχει σχεδόν 70 σε όλο του το κορμί. Ο Μάιλς ντεμπουτάρει στην ιστορία ενός τατουάζ. Ή και περισσότερων.

Ο Αϊζάια Μάιλς είδε στο κορμί του έναν ζωντανό καμβά. Σχεδόν ατελείωτες επιλογές. Μόλις γίνει το πρώτο τατουάζ, τα άλλα έρχονται μάλλον φυσιολογικά.

Και από το πρώτο που έγινε σε ένα υπόγειο και ήταν λάθος, ο φόργουορντ της ΑΕΚ έχει χάσει το μέτρημα. Υπολογίζει ότι στο κορμί του υπάρχουν 60-70 τατουάζ. Άλλα μεγαλύτερα, άλλα μικρότερα.

Η ενότητα «Η ιστορία ενός τατουάζ» ξεκινάει με τον Αϊζαια Μάιλς. Και τις απίθανες δερματοστιξίες του.

Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς.
Η περίφημη χειρονομία του Ρέτζι Μίλερ.

«Αν θυμάμαι το πρώτο μου τατουάζ; Ήταν στο δεξί μου χέρι, μία μπάλα με φτερά, η οποία έχει λάθος ορθογραφία. Το έκανα όταν ήμουν 15 ετών σε ένα υπόγειο. Το έκανε ένας περίεργος τύπος στο υπόγειό του, ήμουν στο Λύκειο, τον είχα γνωρίσει στο Facebook και ήμουν ανυπόμονος για να το κάνω. Δεν με χρέωσε πολλά λεφτά, δεν είχα και πολλά χρήματα τότε. Τον άφησα να το κάνει, αλλά δεν πήγε όπως περίμενα», είπε στο Gazzetta o Μάιλς.

«Πλέον έχω 60-70 τατουάζ»

Και συνέχισε αναφορικά με την μανία που συνοδεύει το πρώτο τατουάζ για την απόκτηση των επόμενων: «Ναι, είναι εθιστικό, γιατί πρέπει να προσθέσεις κάτι στο ένα, πρέπει να προσθέσεις κάτι στο άλλο, ένα μανίκι, το άλλο όμως δεν ταιριάζει να είναι κενό. Μετά έρχονται τα πόδια. Εχω σταματήσει να μετράω πόσα έχω. Είναι περίπου 60-70, έχω παντού στο σώμα μου, εκτός από το λαιμό μου και την πλάτη μου. Και εκεί έχω, αλλά δεν την έχω καλύψει. Και το πίσω μέρος των ποδιών μου».

Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς.
Ο Μοχάμεντ Άλι και ο ιστορικός πανηγυρισμός του μόλις έριξε νοκ άουτ τον Σόνι Λίστον.

Κάθε τατουάζ έχει τη δική του σημασία. Τον ρωτήσαμε αν έχει κάποιο που ξεχωρίζει, ένα αγαπημένο. Ιδού τι αποκρίθηκε: «Ποιο είναι το ξεχωριστό μου; Όλα σημαίνει κάτι ξεχωριστό για εμένα, είτε αφορούν την οικογένειά μου, είτε τον Θεό ή το ταξίδι μου ως επαγγελματία παίκτη. Αν πρέπει να διαλέξω ένα είναι αυτό στην πλάτη μου. Είναι μία εικόνα του Θεού, ο οποίος κρατάει στα χέρια του τον κόσμο και δίπλα η δική μου εικόνα να τον λαμβάνω (σ.σ.: αυτό που φαίνεται στη βασική φωτογραφία του θέματος). Το έκανα όταν άρχισα να πληρώνομαι. Τότε ήταν που έκανα και καλύτερης ποιότητας τατουάζ. Είναι μία επένδυση. Ξεκίνησα στο Λύκειο και έκανα φθηνά τατουάζ, τα οποία δεν έβγαιναν καλά. Αλλά όταν έγινα επαγγελματίας πήγαινα σε κανονικά καταστήματα και έκανα κανονικά τατουάζ, που ξέρω ότι θα αντέξουν στο χρόνο»

«Η μητέρα μου με κυνηγούσε μέσα στο ματς»

Σε όλα αυτά λησμονήσαμε τον παράγοντα «μητέρα». Ο Μάιλς, σίγουρα, δεν πρόκειται να την ξεχάσει. Από την αποτυχημένη προσπάθεια να κρύψει το πρώτο του τατουάζ, μέχρι σήμερα, έχουν περάσει αρκετές ημέρες. Και πλέον, η μητέρα του έχει αποκτήσει περισσότερο... μελάνι στο κορμί της από τον ίδιο. Και ας ήθελε να τον... σκοτώσει!

Ο Αϊζάια Μάιλς στην αναμέτρηση ΑΕΚ -Περιστέρι.

«Υπάρχει χώρος και για άλλα, στην πλάτη μου, σίγουρα δεν θα κάνω στο λαιμό και στα χέρια μου. Έχω κάποια εκεί, αλλά δεν θα κάνω άλλα. Η μητέρα μου θα με σκοτώσει! Δεν μου μιλούσε για αρκετό καιρό, όταν έμαθε ότι έκανα το πρώτο τατουάζ. Στην αρχή προσπάθησα να της το κρύψω, πήγα μετά το σχολείο. Όταν γύρισα στο σπίτι, αργοπορημένος, με ρώτησε που ήμουν και της απάντησα ότι είχα προπόνηση. Κατάφερα να το κρύψω για μία ημέρα. Την επόμενη είχαμε ματς, έβγαλα την μπλούζα μου, έμεινα με τη φανέλα και το είδε. Έτρεχε να με... σκοτώσει στο παρκέ, κατά τη διάρκεια του αγώνα», εξήγησε ο Μάιλς.

Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς.
Air Jordan 1 και ο Πρίγκιπας του Μπελ Ερ για μία γερή βουτιά στο παρελθόν.

Και πρόσθεσε: «Αλλά πλέον είναι ΟΚ με αυτό. Για την ακρίβεια έχει περισσότερα τατουάζ από εμένα αυτή τη στιγμή. Και όταν έκανα το πρώτο μου, δεν είχε ούτε ένα! Όταν έκανα το δεύτερο εκνευρίστηκε. Το ίδιο και στο τρίτο. Αλλά μετά μου είπε ότι "δεν μπορώ να εκνευρίζομαι άλλο, θα κάνω τα δικά μου". Πλέον έχει τατουάζ στην πλάτη της, στα δύο χέρια της και είναι 54 ετών. Δεν σκοπεύει να σταματήσει».

Ο Μάιλς έχει επιλέξει την απεικόνιση των πρώτων παπουτσιών του Μάικλ Τζόρνταν, τα οποία έχει συνδυάσει με τη μορφή του Γουίλ Σμιθ από την τηλεοπτική σειρά «Ο Πρίγκιπας του Μπελ Ερ». Και λίγο πιο πάνω, φόρος τιμής στον Air και τον Σπάικ Λι, με τον Μαρς Μπλάκμορ, την περσόνα που σκαρφίστηκε ο Αμερικανός σκηνοθέτης για να αναρωτηθεί αν για όλα τα κατορθώματα του Τζόρνταν ευθύνονται τα παπούτσια. Και τη μορφή του Steve Urkel από την τηλεοπτική σειρά που έγινε τεράστια επιτυχία, το «Family Matters» (σ.σ. Στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Οικογένεια Γουίνσλοου».

Δεν είναι μόνο αυτά, ωστόσο: «Στο μηρό μου έχω ένα ανάποδο κάρφωμα από τον Κόμπι Μπράιαντ».

Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς
Ο Κόμπι Μπράιαντ καρφώνει.

Λάτρης της Marvel και του Σταν Λι

Αν αφήσουμε στην άκρη το αθλητικό κομμάτι, ο Μάιλς έχει και άλλη μία... τρέλα. Κόμικς, ήρωες, Σταν Λι, Marvel! Το ένα του χέρι είναι αφιερωμένο στους ήρωες που δημιούργησε πριν πολλά πολλά χρόνια το απίθανο μυαλό του Σταν Λι.

Και απέκτησαν σάρκα και οστά πριν από λίγα χρόνια στο κινηματογραφικό σύμπαν της εταιρίας: Iron Man, Spider Man, Black Panther, Miles Morales. Και το αυτόγραφο του Λι για να δέσει τα πάντα στο χέρι του.

Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς.
O Black Panther και δίπλα διακρίνεται ο Miles Morales, ένας από τους Spider Man του Marvel Universe.
Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς
Ο Τάιλερ Ντέρντεν από την επική ταινία «Fight Club».
Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς
Ο Miles Morales ο Spider Man σε ένα από τα σύμπαντα της Marvel.
Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς
Ο Spike Lee με τη μορφή του Mars Blackmore.
Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς
Το λογότυπο της Marvel και η υπογραφή του Σταν Λι.
Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς
Και ένας από τους Power Rangers.
Τα τατουάζ του Αϊζάια Μάιλς
Ο Τζόκερ του Χιθ Λέτζερ και ένα χειριστήριο Nintendo.

@Photo credits: Isaiah Miles
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα