Μπαρτζώκας: «Έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας μεγάλες προσδοκίες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις εκπληρώσουμε»

Μπαρτζώκας: «Έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας μεγάλες προσδοκίες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις εκπληρώσουμε»

Ο Μπαρτζώκας για τις προσδοκίες του Ολυμπιακού
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου στην EuroLeague από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και της Μπασκόνια στο ΣΕΦ και έτσι τερμάτισε στην πρώτη θέση της EuroLeague, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά από ελληνική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει το πόσο δύσκολη ήταν αυτή η αποστολή για τον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα ενώ μίλησε και για τις πρόσφατες ανανεώσεις των συμβολαίων του ΜακΚίσικ και Γουόκαπ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

«Τελειώνοντας στην πιο δύσκολη EuroLeague όλων των εποχών θέλω να δώσω εύσημα στους παίκτες, τους οπαδούς, το σταφ για την πρώτη θέση. Πιστεύω ότι ήμασταν συνεπείς στον μαραθώνιο και για αυτό τελειώσαμε πρώτοι. Δε θέλω να πω κάτι αγωνιστικό, τώρα θέλουμε 2 μέρες ρεπό να καθαρίσει το μυαλό μας και να ετοιμαστούμε για τα play-offs».

Για την ανανέωση των Γουόκαπ και ΜακΚίσικ: «Είναι τεράστια ικανοποίηση να βοηθάω τον τεράστιο οργανισμό του Ολυμπιακού να βελτιώνεται. Είναι ένα πάρα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, το έχουν καταφέρει οι πρόεδροι και όσοι δουλεύουμε εδώ πέρα. Ένα γκρουπ ανθρώπων μέσα στο παρκέ έχει αποδείξει πως είναι μία winning team σε γενικές γραμμές. Έχουν καλή νοοτροπία, κίνητρο και τιμούν τη φανέλα και με αυτό το μοντέλο που έχει η διοίκηση τους σέβεται και το δείχνει, οπότε είμαι χαρούμενος».

Για το ότι δε γίνονται τα παιχνίδια ίδια μέρα και ώρα: «Σε πολλά δεν έχει βρεθεί λύση, ας βασιστούμε στην αξιοπιστία των ομάδων. Όλοι παίζουν για τη νίκη, πρέπει να πάμε πολύ παλιά για να δούμε κάποιους που διάλεγαν αντίπαλο, είναι μεγάλο το κίνητρο. Σέβομαι τον Πενιαρόγια που πρέπει να περιμένει, εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην περιμένουμε».

Για το αν είναι φαβορί στα play-offs ο Ολυμπιακός: «Για να είμαστε πρώτοι δείξαμε μία σοβαρότητα και συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό δεν εγγυάται ότι θα είμαστε έτοιμοι αλλά είμαι αισιόδοξος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε δημιουργήσει εμείς, είναι ότι οι προσδοκίες είναι πέραν από το φυσιολογικό. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι είμαστε ενθουσιώδεις. Όλοι απαιτούν το τρόπαιο που ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, παίζουν και οι αντίπαλοι και οι οκτώ είναι δυνατοί. Αν δείτε την ποιότητα παικτών και προπονητών που έμειναν έξω το καταλαβαίνετε. Έχουμε δημιουργήσει το περιβάλλον αυτό, οι προσδοκίες είναι μεγάλες και θα προσπαθήσουμε να τις εκπληρώσουμε».

Για το αν είναι δύσκολη απόφαση το ποιος ξένος θα κοπεί από την Basket League: «Έχω ξεκινήσει να το σκέφτομαι αλλά είναι απίθανα δύσκολο. Μία ομάδα κερδίζει και όλοι έχουν συνεισφορά αλλά πρέπει να πάρω την απόφαση αυτή».