Μπαρτζώκας: «Όποιος διαλέγει αντίπαλο το πληρώνει, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μας»

Μπαρτζώκας: «Όποιος διαλέγει αντίπαλο το πληρώνει, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μας»

Ο Μπαρτζώκας από στιγμή στο Ολυμπιακός - Βιλερμπάν
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΕΦ για την 31η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε για το πλεονέκτημα έδρας που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός αλλά και το ότι η ομάδα του δε θα διαλέξει αντίπαλο στα play-offs, ενώ ακόμα δε γνωρίζει εάν ο Κάνααν θα βρίσκεται στην αναμέτρηση της Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

«Σήμερα εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρας, είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα ειδικά αφού το κάναμε τρία παιχνίδια πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. Μπράβο στους παίκτες, το σταφ, τη διοίκηση και τους φιλάθλους. Το κάναμε όλοι μαζί και στα τρία παιχνίδια δε θα αλλάξουμε την προσέγγισή μας. Συγκεντρωνόμαστε να παίξουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό την Παρασκευή, να παλέψουμε για να πάρουμε την καλύτερη θέση, ακόμα και την πρώτη. Καλή τύχη στη Βιλερμπάν στο πρωτάθλημά τους».

Για το πόσο δύσκολο είναι το κίνητρο με τη Βιλερμπάν: «Είναι πιο δύσκολο ναι. Για την Παρασκευή χρειάζεται μόνο τακτική προσέγγιση, σήμερα έπρεπε να πιέσουμε γιατί ήταν σημαντικό να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα. Η Βιλερμπάν δεν είχε τρεις παίκτες και θεωρούσαν όλοι ότι θα κερδίσουμε. Δεν πιάσαμε ψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά είχαμε 12 παραπάνω ασίστ, τους αναγκάσαμε σε λάθη που μας έδωσαν πόντους στο transition, μοιράσαμε τον χρόνο αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα για τον προπονητή».

Για το πόσο βέβαιο θεωρούσαν όλοι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού: «Πιστεύω είναι επίτευγμα πως όλοι περίμεναν το πλεονέκτημα έδρας. Εγώ δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο, παίξαμε αρκετές φορές χωρίς βασικούς παίκτες και ήμασταν σταθεροί. Να μείνουμε υγιείς και ενωμένοι όπως είμαστε, αυτό είναι σημαντικό. Στην πιο δύσκολη EuroLeague όλων των εποχών πήραμε πρώτοι το πλεονέκτημα όπως ήμασταν η πρώτη ομάδα που προκριθήκαμε στα play-offs. Έχουμε την περσινή εμπειρία, δεν είναι καθόλου εύκολο και το ξέρουμε πολύ καλά. Οι ομάδες που παλεύουν είναι καλές και σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο και να είμαστε έτοιμοι για τα play-offs».

Για τον Κάνααν και αν θα παίξει με Παναθηναϊκό: «Γίνεται προσπάθεια να έρθει αύριο, αν θα κάνει προπόνηση, πώς θα είναι θα το δούμε. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εκείνον να βρεθεί δίπλα στη γυναίκα του και χαρήκαμε πολύ».

Για το αν θα επιλέξει ο Ολυμπιακός αντίπαλο: «100% θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα παιχνίδια μπορούμε. Όποτε διαλέγεις αντίπαλο το πληρώνεις, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος να τον στοχεύσεις».

@Photo credits: eurokinissi