Παναθηναϊκός: Ο αψεγάδιαστος Παπαγιάννης και ο Λι των 34 πόντων (vid)

Παναθηναϊκός: Ο αψεγάδιαστος Παπαγιάννης και ο Λι των 34 πόντων (vid)

Ο Γιώργος Παπαγιάννης καρφώνει στο ματς Παναθηναϊκός - Μπάγερν.
Η ιστορική βραδιά που κατέγραψε ο Γιώργος Παπαγιάννης διέθετε μπόλικες... πινελιές από τον Πάρις Λι, υπεύθυνο για 34 από τους 86 πόντους του Παναθηναϊκού.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τρέχει με ρυθμούς MVP. Για την 31η αγωνιστική, τουλάχιστον. Αυτό το πελώριο 40 κάτω από την κατηγορία του PIR φέρει τον σέντερ του Παναθηναϊκού στην 1η θέση για τους υποψήφιους Πολυτιμότερους Παίκτες της πρώτης από τις δύο αγωνιστικές της τελευταίας «διαβολοβδομάδας».

Ο Παπαγιάννης μέτρησε 24 πόντους κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, νέο ρεκόρ καριέρας, αλλά το έκανε και με το απαραίτητο στυλ: 7/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/1 βολή. Μαζί με 11 ριμπάουντ, όλα αμυντικά, 1 ασίστ, 1 λάθος, 3 μπλοκ. Και όλα αυτά σε οικονομική... συσκευασία 28 λεπτών και 11 δευτερολέπτων στο παρκέ.

Τα σουτ του Παπαγιάννη στο Παναθηναϊκός - Μπάγερν
Τα σουτ που επιχείρησε ο Παπαγιάννης.

Ο διεθνής σέντερ φρόντισε να μοιράσει το παιχνίδι του, σκοράροντας από τέσσερα διαφορετικά σημεία. Και τα 10 σουτ που επιχείρησε ήταν όλα πάνω σε άμυνα.

Ο Λι και οι... 34 πόντοι του

Ωστόσο, αν βάλουμε στην ίδια εξίσωση και τον Πάρις Λι, τότε το παιχνίδι του Παπαγιάννη και του Αμερικανού γκαρντ αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Ο Λι μέτρησε 11 τελικές πάσες στην αναμέτρηση. Οι έξι απ' αυτές κατέληξαν σε καλάθι του Παπαγιάννη: 5/5 δίποντα και 1/1 τρίποντο.

Γενικότερα, ο Λι είχε εμπλοκή σε 34 πόντους του Παναθηναϊκού. Οι 24 προήλθαν από τις ασίστ του και οι 10 από τα καλάθια που σημείωσε.

Οι ασίστ του Λι στον Παπαγιάννη.
Οι ασίστ του Λι στον Παπαγιάννη.
@Photo credits: INTIME