Τρινκιέρι: Στέκεται απέναντι στην κατάρα του... αφιλόξενου ΟΑΚΑ (vid)

Τρινκιέρι: Στέκεται απέναντι στην κατάρα του... αφιλόξενου ΟΑΚΑ (vid)
O Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μπάγερν (28/03) στο ΟΑΚΑ και ο Αντρέα Τρινκιέρι επιστρέφει σε ένα μέρος που αναζητά την πρώτη του νίκη!

Περίπου ενάμιση αιώνα πίσω, γραφόταν από τον Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν πως «τα όρια της γλώσσας είναι τα όρια του ανθρώπινου μυαλού. Όσα ξέρω είναι εκείνα για τα οποία έχω λέξεις». Και ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι λάτρης σε αυτούς τους συνδυασμούς γραμμάτων που μπορούν να δημιουργούν άπειρα νοήματα.

Η Μπάγερν στέκεται απέναντι στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τρίτης (28/03, 20:30) για την 31η αγωνιστική της EuroLeague και ο Ιταλός τεχνικός παρότι η ομάδα του δεν κυνηγά πλέον την είσοδο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θέλει μία νίκη που θα σπάσει την «κατάρα» του ΟΑΚΑ. Η έδρα των «πρασίνων» στην πραγματικότητα έχει σταθεί… αφιλόξενη στο πρόσωπο του Τρινκιέρι, αφού δεν έχει κατορθώσει να περάσει νικηφόρα από αυτή με κανένα από τα χρώματα που έχει φορέσει στο πέτο του.

Η ιστορία ξεκινά και πηγαίνει πίσω στα χρόνια της Καντού, μετέπειτα συνεχίζεται με την Μπάμπεργκ και φτάνει ως την Μπάγερν για να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι «ο Παναθηναϊκός είναι πάντα δύσκολος όταν παίζει στην έδρα του».

w

Καντού 0-1

Έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία του ως βοηθός με την Αρμάνι Μιλάνο, η προπονητική καριέρα του Τρινκιέρι πέρασε στην κορυφή του πάγκου και το 2009 με την Καντού εκκίνησε μία προσπάθεια που τον έφερε στην EuroLeague δύο σεζόν αργότερα. Παρόλα αυτά, λόγω του format που υπήρχε τότε στην διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός δεν… γνώρισε τους Ιταλούς στην πρώτη χρονιά παρουσίας τους, αλλά χρειάστηκε να περιμένει τον Οκτώβρη του 2012.

Στην πραγματικότητα αυτή θα ήταν και η μοναδική φορά που οι «πράσινοι» θα φιλοξενούσαν το σύνολο του Τρινκιέρι και ο λογαριασμός άνοιξε με το τελικό 78-76. Με οδηγό το πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη είδε τον Σχορτσανίτη να μετρά 19 πόντους, τον Διαμαντίδη ακόμη 12 και τον Πάνκο 11 για να πάρει τη νίκη και να κάνει ένα «άτυπο» 0-1.

Μπάμπεργκ 0-2

Η λίστα του Τρινκιέρι μεγάλωσε, ωστόσο ο ίδιος είχε αλλάξει έδρα. Με μερικές παρουσίες στην Εθνική Ελλάδος και την Ούνικς Καζάν, ο Ιταλός τεχνικός είχε πάρει το πινακάκι του στο στρατόπεδο της Μπάμπεργκ τον Φλεβάρη του 2017 στη νέα πλέον μορφή της EuroLeague βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για μία πιθανή ρεβάνς. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και με βασικό πρόσωπο τον Κρις Σίνγκλετον των 17 πόντων επικράτησε 81-72 μπροστά στο κοινό του.

Το 0-3 σε αυτή τη «μάχη» δεν άργησε πολύ. Το ημερολόγιο σταμάτησε στον Οκτώβρη του ίδιου έτους σε μία από τις πρώτες αναμετρήσεις της σεζόν για τις δύο ομάδες. Αυτή τη φορά ο πίνακας δικαίωσε τους γηπεδούχους με το 93-83, σε ένα αποτέλεσμα που ο Νικ Καλάθης είχε βάλει την υπογραφή του με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Σίνγκλετον με 15 πόντους.

Μπάγερν 0-2

Λίγο αργότερα ο Τρινκιέρι έκανε το ταξίδι από τη Βαμβέργη στο Βελιγράδι για χάρη της Παρτίζαν, όμως δύο χρόνια αργότερα, οι γερμανικές «σειρήνες» τον έφεραν και πάλι πίσω ώστε να βρεθεί στην Μπάγερν που καθοδηγεί μέχρι σήμερα. Στον γνώριμο πλέον δρόμο του ΟΑΚΑ προς τον πάγκο των φιλοξενούμενων, ο 52χρονος προπονητής είχε και πάλι τις ίδιες λέξεις στο μυαλό του.

Βέβαια το αποτέλεσμα του αγώνα θα έδινε και πάλι το ροζ φύλλο στους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός, με τον Γιώργο Βόβορα ως head coach τον Νοέμβριο του 2020 πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο των Βαυαρών με 83-76 έχοντας τις εμφανίσεις των Νέντοβιτς (17π.), Σαντ Ρος (14π., 5ριμπ., 7ασ.) και Παπαγιάννη (12π., 5 ριμπ.) σε πρώτο πλάνο.

Και η νέα πινέζα φτάνει στον Μάρτιο του 2022… Στο τελευταίο “τετ α τετ” των δύο ομάδων στο κλειστό του Αμαρουσίου, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έκανε φιλότιμη προσπάθεια για να δώσει στην ομάδα του το αποτέλεσμα, όμως Παναθηναϊκός διατήρησε την έδρα του με μπροστάρη των Σαντ Ρος.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Τρινκιέρι θα σταθεί δίπλα στις γραμμές του αφιλόξενου αυτού παρκέ, με τις λέξεις του να τον συνοδεύουν!