Ερυθρός Αστέρας: Ο Καμπάτσο έρχεται ως τελευταία ελπίδα για την οκτάδα (vid)

Ερυθρός Αστέρας: Ο Καμπάτσο έρχεται ως τελευταία ελπίδα για την οκτάδα (vid)

Ερυθρός Αστέρας: Ο Καμπάτσο έρχεται ως τελευταία ελπίδα για την οκτάδα (vid)
Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί πλέον να υπολογίζει τον Φακούντο Καμπάτσο στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με την τελευταία στροφή για να playoffs να αχνοφαίνεται και την ανανέωση στην ταυτότητα να είναι αναγκαία.

Η ανανέωση και το restart είναι δύο λέξεις που μπορούν να συνοδεύσουν το όνομα του Ερυθρού Αστέρα τη φετινή σεζόν, αφού η χρονιά ξεκίνησε με άλλα δεδομένα και διασφοροπείται ανά διαστήματα δίνοντας άλλη χροιά στην αγωνιστική του «φωνή». Όσο η περίοδος των playoffs πλησιάζει, οι Σέρβοι προχωρούν με γνώμονα τον ίδιο στόχο.

Έχοντας μπροστά τους το εμπόδιο της Μπάγερν, η σκέψη τους εστιάζει στην οκτάδα και το κατά πόσο θα μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να κλειδώσουν μία θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι αλλαγές που έφεραν τον Αστέρα ανάμεσα στις ομάδες ποιυ εξαντλούν τις πιθανότητές τους για τα playoffs άρχισαν από την κορυφή του πάγκου και την ταυτότητα που διαμόρφωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Το σερί που έτρεξε η ομάδα σε εκείνο το διάστημα ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο ένα δεύτερο κύμα ανανέωσης πάντοτε είναι αναγκαίο.

Και έρχεται μαζί με τον Καμπάτσο

Από το 7-1 στο 3-6

Ο προηγούμενος χρόνος ολοκληρωνόταν με τους Σέρβους να μοιάζουν ασταμάτητοι γυρίζοντας τον διακόπτη και το εμπιμέρους των νικηφόρων αγώνων να φτάνει το 7-1 και να διορθώνει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων μηνών. Βέβαια, ο ρυθμός δεν παρέμεινε σε κοινά επίπεδα και ο Ερυθρός Αστέρας ψάχνει και πάλι το σερί που θα τον φέρει σε θέση πάνω από τα όρια της οκτάδας, την οποία κοιτάει προς το παρόν από την 13η θέση και ρεκόρ 11-14.

e

Το 2023, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έχουν κληθεί να περάσουν 9 εμπόδια, με τρία από αυτά τα ματς να λήγουν υπέρ τους και στα υπόλοιπα έξι να χαμογελά ο αντίπαλος. Η νίκη στο νήμα από την Πάρτιζαν, η ανεβασμένη διάθεση της Αρμάνι και ο Μάοντο Λο με την ηγετική εμφάνιση στην Αλμπα είναι μερικά από τα στοιχεία που στέρησαν βαθμούς στον Αστέρα και τον έκαναν να σκέφτεται πιο έντονα το νέο μεταγραφικό απόκτημα.

Με την ελπίδα του Καμπάτσο

Η πραγματικότητα του Ερυθρού Αστέρα τους τελευταίους μήνες θέλοντας και μη έχει περιτριγυριστεί από συζητήσεις για την παρουσία του Καμπάτσο. Η έλευση του Αργεντινού στη Σερβία για τους «ερυθρόλευκους» με την επίσημη επιστροφή του από το ΝΒΑ και η ανανεωμένη ομάδα που παρουσίαζε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς προκάλεσαν ντελίριο αντιδράσεων.

Το «Free Facu» σε μπλουζάκια και αναρτήσεις ήρθε πολύ νωρίς στα τμήματα του Αστέρα κάνοντας διαμαρτυρία για την τιμωρία του Καμπάτσο και τον περιορισμό του από τα παιχνίδια της EuroLeague μέχρι να περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πλέον η κλεψύδρα έχει αδειάσει και από τον τελευταίο κόκκο και ο 31χρονος γκαρντ ξεκινά την ευρωπαϊκή του θητεία με νέα φανέλα.

Την περίοδο που ο ίδιος ήταν παραγκωνισμένος στις εξεδρες από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είχε την ευκαιρία μέσω των εγχώριων διοργανώσεων να διατηρηθεί στο επίπεδο ετοιμότητας που ήθελε για τον εαυτό του, ενώ αμέσως ξεχώρισε με τις εμφανίσεις αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την… δίψα των φίλων του Αστέρα για την ένταξή του στην κανονικότητα. Άλλωστε, μπορούσε μακριά από το άγχος της πίεσης στην EuroLeague να γίνει πιο έντονα μέρος του συνόλου και να αποκτήσει την απαραίτητη σύνδεση με τους συμπαίκτες του.

Τώρα πλέον είναι η σειρά του να αποδείξει πως ο θυσαυρός δεν θυμίζει τίποτα σε άνθρακα και πως οι αναμνήσεις του παρελθόντος από τον Καμπάτσο της Ρεάλ μένουν αναλείωτες και επιστρέφουν ανανεωμένες. Η 1η Μαρτίου ειναι η ημερομηνία που άπαντες περίμεναν για να δώσουν τέλος στα ερωτηματικά και να μπορέσουν να προσθέσουν ακόμη ένα πρόσωπο στη φαρέτρα τους. Είναι φανερό πλέον πως το σύνολο του Ιβάνοβιτς έχει ανάγκη από την δική του αύρα στο παρκέ για να δώσει και άλλον αέρα στο παιχνίδι της ομάδας. Μένει να δούμε κατά πόσο θα μείνουν τα φώτα πάνω στον Αργεντίνο που αναζητά το νέο του λιμάνι σε ένα κομβικό σημείο της καριέρας του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.