Παναθηναϊκός: Επισημοποίησε τη συμφωνία με Σερέλη

Παναθηναϊκός: Επισημοποίησε τη συμφωνία με Σερέλη

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Επισημοποίησε τη συμφωνία με Σερέλη
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χρήστου Σερέλη που αναλαμβάνει τα ηνία του πάγκου των «πρασίνων» μετά το «διαζύγιο» με τον Ντέγιαν Ράντονιτς.

Μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Παναθηναϊκός περνάει στην επόμενη σελίδα και ο Χρήστος Σερέλης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Αρμάνι το βράδυ της Πέμπτης (23/2 - 21:30).

Ο πρώην προπονητής του Λαυρίου βρέθηκε και πέρσι στον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Γιώργου Βόβορα στο φινάλε της περσινής σεζόν. Ο Σερέλης θα βρεθεί στον πάγκο των «πρασίνων» ως το φινάλε της φετινής σεζόν, σε απόλυτη επιβεβαίωση όσων διαβάσατε στο Gazzetta το πρωί της Τρίτης, με την ΚΑΕ να έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Πάμπλο Λάσο για να τον πείσει να αναλάβει από το καλοκαίρι.

Στο σταφ του Χρήστου Σερέλη θα βρίσκεται ο Βασίλης Σίμτσακ, που ήταν δίπλα και στον Δημήτρη Πρίφτη, ενώ ο Γιώργος Βόβορας αποχωρεί από τους «πράσινους».

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Χρήστου Σερέλη, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα μας στο προσεχές παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. Στο προπονητικό μας επιτελείο επέστρεψε ο Βασίλης Σίμτσακ.

Ο Χρήστος Σερέλης γεννήθηκε στο Λαύριο στις 21 Αυγούστου 1974 και είναι από τους μακροβιότερους προπονητές σε πάγκο ελληνικής ομάδας, όντας head coach του Γ.Σ. Λαυρίου από το 2004 μέχρι το 2022.

Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022 διετέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού πριν επιστρέψει στον ΓΣ Λαυρίου.

Με την ομάδα του Λαυρίου είχε μια εξαιρετική πορεία καταφέρνοντας να την ανεβάσει από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες στην Α1, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος τη σεζόν 2021-2022. Εκεί αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει μία νίκη στη σειρά των αγώνων.

Παράλληλα, έφτασε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας στα προημιτελικά την ΑΕΚ. Έπειτα από την εξαιρετική του πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Λαύριο προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, συμμετέχοντας τη σεζόν 2021-22 στο Basketball Champions League. Μάλιστα, έπειτα από την πολύ επιτυχημένη του χρονιά ανακηρύχθηκε καλύτερος προπονητής του Πρωταθλήματος της Basket League
».