Τόμας και Αγραβάνης στο Gazzetta για το… γλυκόπικρο ντεμπούτο

Τόμας και Αγραβάνης στο Gazzetta για το… γλυκόπικρο ντεμπούτο
Ματ Τόμας και Δημήτρης Αγραβάνης φιλοξενούνται στο Gazzetta και σχολιάζουν το πως έζησαν το πρώτο τους παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Βαλένθια που αφέθηκε στην τύχη ενός τριπόντου.

Το ντεμπούτο με πλατύ χαμόγελο βρέθηκε σε απόσταση… ενός σουτ το βράδυ της Παρασκευής (10/02) στο ΟΑΚΑ!

Η «πρώτη φορά» με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τους νεοφερμένους Ματ Τόμας και Δημήτρη Αγραβάνη, θα ερχόταν μπροστά στο κοινό της ομάδας, με την εξέλιξη και το τρίποντο του Κρις Τζόουνς στην εκπνοή να μην αφήνει τις σκέψεις να απελευθερωθούν από τα δεσμά του αποτελέσματος.

Από τη μία ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε πως θέλει να πάρει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του στο σουτ, από την άλλη ο Έλληνας φόργουορντ σε μία ιδιαίτερη αποστολή καλύπτοντας το κενό του Γιώργου Παπαγιάννη που έμεινε εκτός δράσης και ανάμεσα στο ονόματα των απουσιών.

Οι δυο τους κάνουν έναν «επιδερμικό» απολογισμό στο Gazzetta για την αναμέτρηση που γράφτηκε στο Νο1 της θητείας τους στον Παναθηναϊκό και βλέπουν το μέλλον με θετικό πρόσημο!

Τόμας: «Νιώθω ένας από τους καλύτερους σουτέρ στον κόσμο»

Ο Ματ Τόμας πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να προστεθεί δίπλα στο «ένστικτο» που ήδη υπήρχε στο ρόστερ των «πρασίνων». Στο ντεμπούτο του, κατάφερε να βγάλει ενέργεια στο παρκέ και να γράψει στη στατιστική του 13 πόντους (2/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/5 βολές) με 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Μετά τα 0/3 με το οποίο ξεκίνησε από την περιφέρεια, πήρε προσπάθειες που ανέβασαν τα ντεσιμπέλ από τους φίλους του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ακόμη και αν η απουσία του από την αγωνιστική δράση μετρά αρκετά φύλλα στο ημερολόγιο.

«Ήταν απογοητευτικός ο τρόπος που τελείωσε ο αγώνας, καθώς παίξαμε αρκετά καλά για να νικήσουμε. Χρειαζόταν να λειτουργήσουμε καλύτερα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά στα τελευταία λεπτά. Κάναμε πολλά λάθη που μπορούσαμε αν μη τι άλλο να ελέγξουμε. Όσον αφορά εμένα, το να βρίσκομαι εκεί έξω είναι σημαντικό γιατί πάει καιρός από τότε που έγινε τελευταία φορά. Ένιωσα ωραία κάνοντας αυτό που αγαπάω, αλλά καταλαβαίνω την ίδια στιγμή πως είχα αρκετό κενό. Δεν είμαι ακριβώς στη φόρμα που θα ήθελα να είμαι προς το παρόν, αλλά θα γίνει αυτό σύντομα.

f

Είναι δύσκολο να πω το πότε… Πιστεύω είμαι εξοικειωμένος με τον τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη, αλλά έφτασα στην Αθήνα πριν από μία εβδομάδα, έχω μία καινούργια ομάδα με νέους συμπαίκτες. Δεν είχα ανταγωνισμό σε παιχνίδια πέντε εναντίον πέντε για καιρό, οπότε δεν μπορώ να βάλω χρονικό περιθώριο. Θα δουλέψω σκληρά σε καθημερινή βάση και ελπίζω το συντομότερο να νιώθω ο εαυτός μου εκεί έξω».

Τα πρώτα δείγματα… γραφής κόντρα στην παλιά του ομάδα με τα πορτοκαλί, επιβεβαίωσαν πως ο 28χρονος γκαρντ δεν θα δώσει δεύτερη σκέψη σε ένα σουτ που μπορεί να αποτελέσει λύση για την ομάδα του. Κάτι σαν την μετάφραση του “no matter what”. «Αυτό είναι το παιχνίδι μου, πρέπει να νιώθω ο εαυτός μου και για αυτόν τον λόγο με έφεραν και εδώ. Να μπαίνω στο παρκέ, να είμαι επθετικός και να σουτάρω. Νιώθω ότι είμαι ένα από τους καλύτερους σουτέρ στον κόσμο, οπότε δεν πρέπει να αφήνω καμία ευκαιρία στο παρκέ να περνάει ανεκμετάλλευτη».

Όσο για το τι επιφυλάσσει το μέλλον; «Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και ένα-ένα τη φορά για να γίνουμε καλύτεροι μέσα και από την προπόνηση. Είναι μία δύσκολη στιγμή και το κατάλαβα από τη στιγμή που ήρθα. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες σε αυτή την ομάδα και τη δεδομένη περίοδο τις έχουμε αγγίξει. Είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε και να δείξουμε μία καλύτερη εικόνα».

Αγραβάνης: «Όσοι έχουν ακόμη επιφυλάξεις μου δίνουν κίνητρο να παίξω πιο δυνατά»

Λίγο πιο κοντά στη ρακέτα, ο Δημήτρης Αγραβάνης «επιστρατεύθηκε» για την ενίσχυση της frontline και το πρώτο του παιχνίδι συνοδεύθηκε από πλάνο ειδικών συνθηκών.

«Σίγουρα και εγώ και οι συμπαίκτες μου προσπαθήσαμε αρκετά και στην επίθεση και στην άμυνα προκειμένου να πάρουμε το αποτέλεσμα στην έδρα μας. Ήταν έντονο ματς και μένει η απογοήτευση από το τρίποντο του Τζόουνς. Εγώ, από τη μία νιώθω καλά με το ντεμπούτο, από την άλλη έχω βρεθεί με την ομάδα ουσιαστικά… μιάμιση φορά στην προπόνηση. Θέλουμε λίγο χρόνο να γνωρίσουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, ειδικά εγώ και ο Τόμας που είμαστε οι τελευταίες προσθήκες. Οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές, να βρούμε την κατάλληλη χημεία και να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι γιατί ακολουθεί το Final 8 που είναι και ο πιο σημαντικός στόχος για εμάς».

Τί ήταν αυτό που πέρασε πιο έντονα από το μυαλό σου όταν έβγαλες το φούτερ της προθέρμανσης; «Εκείνο που περνά από το μυαλό σου τη στιγμή που περιμένεις στην άκρη του πάγκου είναι λίγο-πολύ κοινό σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί να είναι το πρώτο μου με τον Παναθηναϊκό, το οποίο ήταν ιδιαίτερο για μένα γιατί ανυπομονούσα για αυτό. Αλλά εκείνη τη στιγμή απλά το μυαλό παγώνει, συγκεντρώνεσαι σε αυτό που συμβαίνει και σκέφτεσαι πως μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό προσπάθησα να κάνω…».

w

Σε μία έδρα που είχε συνηθίσει να ακολουθεί τον αντίθετο δρόμο προς τους πάγκους, η είσοδός του “δίχασε” με τις αρχικές αποδοκιμασίες να καλύπτονται από χειροκροτήματα στην άλλη πλευρά της εξέδρας.

«Κοίταξε, έχω αναφέρει πως ήξερα που ερχόμουν και πως μπορεί να υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις. Μερικοί φίλαθλοι θα με χειροκροτήσουν, άλλοι όχι! Εμένα δεν πρόκειται να με επηρεάσει αυτό ποτέ όσο είμαι στην ομάδα. Οπότε ίσα ίσα οποιοι έχουν ακόμη τις επιφυλάξεις τους, μου δίνουν με τη σειρά τους κίνητρο για να παίξω πιο δυνατά και να είμαι ακόμη καλύτερος στους αγώνες» τονίζει ο Αγραβάνης σχετικά με το πόσο μπορεί να βαρύνει η μπάλα από το κλίμα εκτός των γραμμών.

Η παρουσία του στο παρκέ με αντίπαλο τη Βαλένθια ξεκίνησε με ένα κλέψιμο και ένα “στοπ” που συμπλήρωσαν την εμφάνισή των 10 λεπτών στην οποία ναι μεν δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως έκανε τον… πρόλογο για ό,τι ακολουθήσει.

«Αυτή η ατυχία που είχα με το χέρι μου με πήγε λίγο πίσω, όμως έχω αρχίσει να είμαι σε κανονικούς ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα. Εγώ χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα σύνολο με πολύ καλούς παίκτες και ταλέντο. Είναι απλά θέμα χρόνου και προπόνησης, όπως είπα και πριν, να βρεθούμε καλύτερα όλοι μαζί στο γήπεδο και να το δείξουμε αυτό και στο παρκέ. Έρχονται πολλά περισσότερα ματς στη συνέχεια και πιστεύω πολύ πιο θετικά αποτελέσματα για εμάς».

Οι δυο τους αποτελούν κομμάτι της «πράσινης» σεζόν με διαφορετικούς ρόλους, αλλά κοινό σκοπό που είναι πεπεισμένοι πως θα υπηρετήσουν.