Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» ο Ματ Τόμας έως το καλοκαίρι του 2024

Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» ο Ματ Τόμας έως το καλοκαίρι του 2024

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» ο Ματ Τόμας έως το καλοκαίρι του 2024
Ο Ματ Τόμας θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού καθώς συμφώνησε με τους «πράσινους» για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Ο Αμερικανός γκαρντ είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό και θα φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» έως και το καλοκαίρι του 2024.

Το συμβόλαιο του Ματ Τόμας δεν είναι κλειστό, αλλά υπάρχει «οψιόν» στο τέλος της σεζόν την οποία θα μπορεί να ενεργοποιήσει ο Παναθηναϊκός εάν και εφόσον επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα. Οι απολαβές του Αμερικανού «μπόμπερ» ανέρχονται στα 400.000 δολάρια έως το καλοκαίρι του 2023 ενώ σε περίπτωση που ανανεωθεί το συμβόλαιό του, θα λάβει άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια περίπου για τη σεζόν 2023-24.

Μετά το «ναυάγιο» με τον Σαμπάζ Νέιπιερ ο οποίος κατέληξε στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός στράφηκε άμεσα στον Ματ Τόμας, με τον οποίο έγιναν άμεσα οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να ντυθεί άμεσα στα «πράσινα». Όπως και έγινε. Μέσα σε λίγα 24ωρα οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της «πράσινης» ΚΑΕ.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος έχει ευρωπαϊκή εμπειρία έχοντας αγωνιστεί στην Ισπανία με τις φανέλες των Ομπραδόιρο και Βαλένθια, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχοντας αγωνιστεί σε 126 ματς του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα είχε κατά μέσο όρο 4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ ανά 9.7 λεπτά συμμετοχής, ενώ το στο ισπανικό του πέρασμα μέτρησε είχε 15.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ με την Ομπραδόιρο και άλλους 11.5 πόντους με 48.5% στο τρίποντο με τη Βαλένθια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.