Παναθηναϊκός: Θέλει την υπέρβαση με τον Ματ Τόμας (vids)

Παναθηναϊκός: Θέλει την υπέρβαση με τον Ματ Τόμας (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Θέλει την υπέρβαση με τον Ματ Τόμας (vids)
Η διάθεση στον Παναθηναϊκό για βελτιωτικές κινήσεις στο ρόστερ είναι δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση οι «πράσινοι» έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Αμερικανού σκόρερ (28χρ., 1μ.91) Ματ Τόμας των 126 αγώνων στο ΝΒΑ.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε χρόνο και ψυχολογία με τη νίκη επί της Ζάλγκιρις, ολοκληρώνοντας μια απίθανη ανατροπή στο ΟΑΚΑ ενώ μετράει αντίστροφα για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας (16-19/2), έχοντας την πρόθεση να ενισχυθεί μεταγραφικά.

Από τη στιγμή, λοιπόν που ο Σαμπάζ Νέιπιερ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να στραφούν σε άλλες λύσεις και η περίπτωση του Ματ Τόμας έχει μπει στο μικροσκόπιο του Παναθηναϊκού.

Ο 28χρονος γκαρντ έφτιαξε το όνομά του στην Ισπανία με την Ομπραδόιρο (2017-18) και τη Βαλένθια (2018-19) με την οποία μάλιστα κατέκτησε το EuroCup και στη συνέχεια πέρασε τον Ατλαντικό για να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, μοιράζοντας την τελευταία τριετία στους Ράπτορς, τους Τζαζ και τους Μπουλς.

Σε 126 αγώνες στη regular season, ο Τόμας μέτρησε 4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ στα 9.7 λεπτά μ.ό. που έμεινε στο παρκέ. Όσον αφορά το πέρασμά του στην Ισπανία, είχε 15.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ με την Ομπραδόιρο και 11.5 πόντους με 48.5% στο τρίποντο με τη Βαλένθια.

Την ώρα που ο Μάριους Γκριγκόνις δεν δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω ενώ υπάρχει ανησυχία για τον τραυματισμό του Ματέους Πονίτκα και το αν θα είναι 100% έτοιμος στο Final 8, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει την οικονομική υπέρβαση με τον Τόμας, ο οποίος αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 100.000 δολάρια τον μήνα.