Ζάλγκιρις - Φενερμπαχτσέ 86-66: «Διασυρμός» και πέμπτη σερί ήττα οι Τούρκοι

Ζάλγκιρις - Φενερμπαχτσέ 86-66: «Διασυρμός» και πέμπτη σερί ήττα οι Τούρκοι

Νίκος Καρφής
Η Ζάλγκιρις δεν πτοήθηκε από τον τραυματισμό του Έβανς και... διέλυσε τη Φενέρ με 86-66, υποχρεώνοντας τη στην πέμπτη σερί ήττα της στη Euroleague.

Δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι η ομάδα των Ιτούδη, Καλάθη και Κώστα Αντετοκούνμπο και το έδειξε απέναντι στην Ζάλγκιρις. Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και επικράτησαν με 86-66, σε ένα ματς που ο Κίναν Έβανς αποχώρησε από το πρώτο λεπτό λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν στην πέμπτη σερί ήττα τους στη Euroleague και έπεσαν στο 10-7, ενώ οι Λιθουανοί ανέβηκαν στο 9-8 και πάτησαν την 8άδα.

Για τους νικητές ο Μπραζντέικις είχε 17 πόντους, ο Μπιρούτις 15 με 6 ριμπάουντ και 17 με 4 τρίποντα μέτρησε ο Ντίμσα. Στον αντίποδα ο μοναδικός διψήφιος ήταν ο Μπούκερ με 10 πόντους. Ο Καλάθης είχε 4 πόντους με 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ 4 πόντους και 1 ασίστ μέτρησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Το ματς

To ξεκίνημα του ματς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Έβανς που σωριάστηκε στο παρκέ μετά από τραυματισμό στο δεξί πόδι (φάνηκε πως είναι στον αχίλλειο). Με τον Μπιρούτις η Ζάλγκιρις προηγήθηκε με 14-10 στο 6'. Ο Μότλεϊ σκόραρε για το 19-15, δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Ο Λεκαβιίτσιους έκανε το 34-28 στο 17'. Ο... Λέκα ζεστάθηκε και έδωσε προβάδισμα δέκα πόντων για το 38-28, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Η ομάδα του Ιτούδη δεν έβρισκε λύσεις, με τον Μπουτκεβίτσιους να γράφει το 41-30 στο ημίχρονο. Οι Τούρκοι σούταραν με 2/10 τρίποντα στο ημίχρονο.

Ο Μπουτκεβίτσιος με τρίποντη βόμβα έκανε το 48-30 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ντίμσα εκτέλεσε για τρεις, κάνοντας το 53-31, αναγκάζοντας τον Ιτούδη να καλέσει timeout. Το ματς ξέφυγε και ο Ουλανόβας έγραψε το 65-37 στο 28'.

Οι Τούρκοι δεν γινόταν να γυρίσουν αυτό το ματς με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν και τελικά γνώρισαν την πέμπτη σερί ήττα τους, με το 86-66 να δείχνει πολλά για την εικόνα του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-30, 67-40, 86-66

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζάλγκιρις είχε 28/44 δίποντα, ενώ έκανε εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 26-10, κλειδώνοντας την επικράτηση της, αφού ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 67-40.

MVP: Ο Μπιρούτις με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ντίμσα με 17 και 4 τρίποντα, αλλά και ο Μπραζντέικις με 17 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Καλό ματς οι Ουλάνοβας και Λεκαβίτσιους με 10 και 9 πόντους αντίστοιχα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χέις-Ντέιβις ήταν άποντος και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο τραυματισμός του Κίναν Έβανς στο ξεκίνημα. Φόβοι για ρήξη αχιλλείου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 9/19 βολές της Φενέρ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ζάλγκιρις εντυπωσίασε και πάτησε 8άδα, ενώ η Φενέρ βρίσκεται σε κρίση και μετρά πέντε σερί ήττες.

υθ

θ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.