Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Οι Fantastic 4 των Καταλανών... λύγισαν το τριφύλλι

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Οι Fantastic 4 των Καταλανών... λύγισαν το τριφύλλι

Νίκος Καρφής
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Οι Fantastic 4 των Καταλανών... λύγισαν το τριφύλλι
Μίροτιτς και Λαπροβίτολα έκαναν θραύση στα τρίποντα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Βέσελι τον... πλήγωσε στη ρακέτα και ο Σατοράνσκι έκανε το... κομμάτι του. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στη συμβολή τους.

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Παρόλο που πέταξε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο και άγγιξε την ανατροπή, όμως δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει.

Το τελικό 74-68 αφήνει πικρή γεύση στην ομάδα του Ράντονιτς που είχε στις στιγμές της, αλλά πληγώθηκε από το 13/23 του συνόλου του Γιασικεβίτσιους στα τρίποντα και από τον Βέσελι μέσα στη ρακέτα. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στον τρόπο με τον οποίο οι Μίροτιτς, Λαπροβίτολα, Σατοράνσκι και Βέσελι... σκότωσαν τον Παναθηναϊκό.

Πάνω από τα μισά της τρίποντα ήρθαν από Μίροτιτς-Λαπροβίτολα

Τα τρίποντα του Μίροτιτς

τυ

Το 13/23 τρίποντα των Καταλανών έπαιξε μεγάλο ρόλο για την τελική επικράτηση τους σε ένα ματς που τα... χρειάστηκαν με την εμφάνιση του τριφυλλιού στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο παίκτες έκαναν μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Μίροτιτς ήταν άχαστος πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και μέτρησε 4/4 ενώ τελείωσε με 14 πόντους. Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι πως όλα τα τρίποντα του τα έβαλε από τις 45 μοίρες. Τα τρία από την αριστερή πλευρά και το ένα από τη δεξιά. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στην αντιμετώπιση του σε αυτό τον τομέα, αφού ζεστάθηκε νωρίς και δημιούργησε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στους Καταλανούς.

Τα τρίποντα του Λαπροβίτολα

φγ

Ο Αργεντινός γκαρντ δεν ήταν αψεγάδιαστος όπως ο Μίροτιτς, ωστόσο έβαλε και εκείνος το λιθαράκι του στη νίκη της ομάδας του. Είχε 3/5 τρίποντα και σκόραρε με τρεις διαφορετικούς τρόπους, αλλά πάντα από την αριστερή πλευρά. Πέτυχε δύο από τις 45 μοίρες από αριστερά και ένα από την αριστερή γωνία. Εκτέλεσε τόσο στο transition, όσο και μετά από pick του συμπαίκτη του αλλά και μετά από screen off, δείχνοντας πως ξέρει να χειρίζεται καλά τα screen που παίρνει για να παίξει τα pick n' roll κατά τη διάρκεια του ματς. Η συνεισφορά του δεν περιορίστηκε εκεί, αφού μοίρασε και 6 ασίστ, ξεκλειδώνοντας την άμυνα των πράσινων σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Βέσελι πήρε 10 πόντους με pick n' roll και cuts

Τα καλάθια του Βέσελι

φγ

Χωρίς τον πολύτιμο Γιαν Βέσελι η Μπαρτσελόνα δεν θα είχε φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Τσέχος σέντερ έδωσε ρεσιτάλ κάτω από τη ρακέτα των πράσινων και τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους. Από αυτούς, μόνο οι τρεις ήρθαν από βολές.

Συγκεκριμένα ο Βέσελι πήρε έξι πόντους από το εξαιρετικό pick n' roll που έπαιξε και τελείωνε τις φάσεις σαν roller. Δηλαδή έβγαινε για να δώσει το screen (δύο φορές στον Σατοράνσκι και μία με τον Λαπροβίτολα), έκοβε πολύ σωστά στη ρακέτα και τελείωνε με ευκολία τις φάσεις. Επιπλέον ο Τσέχος σκόραρε 4 πόντους από τα cuts που έκανε προς το καλάθι, τα κοψίματα δηλαδή που έπιαναν κοιμώμενη την άμυνα και του έδιναν πλεονέκτημα να σκοράρει. Η... ρακέτα του Παναθηναϊκού υπέφερε από τον Βέσελι που ήταν πολύτιμος σε ένα δύσκολο βράδυ για τους Καταλανούς.

H δουλειά του Σατοράνσκι

Θα ήταν άδικο να μην σταθούμε στον έτερο σπουδαίο Τσέχο που έχει στο ρόστερ της η Μπαρτσελόνα και δεν είναι άλλος από τον Τόμας Σατοράνσκι. Ο περιφερειακός των Καταλανών τελείωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους και 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ, κάνοντας σχεδόν τα πάντα μέσα στο παρκέ.

Ο Σατοράνσκι σκόραρε με κάθε τρόπο απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάνοντας απρόβλεπτο το παιχνίδι. Αρχικά έτρεξε σωστά το γήπεδο και βρήκε τέσσερις πόντους στο transition (η μία καρφωματάρα). Eίχε δύο πόντους από σωστό cut προς την αντίπαλη ρακέτα. Επίσης χρησιμοποίησε το pick n roll, για να βρει πόντους τόσο σαν χειριστής της μπάλας όσο και σαν roller, δηλαδή σαν παραλήπτης της πάσας. Οι 10 πόντοι τους οποίους αναλύσαμε ήρθαν κοντά στη ρακέτα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τρόπο για να τον αντιμετωπίσει. Συμπλήρωσε το 13άρι του με ένα τρίποντο από τις 45 μοίρες στην αριστερή πλευρά σε μια εξαιρετική εμφάνιση που θα αποτελέσει οδηγό για το μέλλον σε μια πολύ απαιτητική σεζόν για τη Μπαρτσελόνα.