Παναθηναϊκός - Βαλένθια: Το «πάρτι» του Ντούμπλιεβιτς και ο «πολυμήχανος» Τζόουνς (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Παναθηναϊκός - Βαλένθια: Το «πάρτι» του Ντούμπλιεβιτς και ο «πολυμήχανος» Τζόουνς (vid)
Η Βαλένθια στάθηκε όρθια στην έδρα της κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικράτησε στην παράταση με 94-91 και το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat παρουσιάζει την κυριαρχική εμφάνιση του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, τον «πολυμήχανο» Κρις Τζόουνς και τον... μπομπέρ Τζέιμς Γουέμπ.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Ισπανία για την έναρξη της «διαβολοβδομάδας» του εκκινώντας από την έδρα της Βαλένθια. Έπειτα από 45 λεπτά αγώνα και μερικές... συγκινήσεις, ωστόσο, δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του έπειτα από τέσσερις αναμετρήσεις στην EuroLeague και γνώρισε την ήττα με 94-91 στην παράταση.


Οι πράσινοι βρέθηκαν να κυνηγούν μία διαφορά 14 πόντων νωρίς στην τρίτη περίοδο μοιάζοντας αποδιοργανωμένοι και παρότι ισοφάρισαν το παιχνίδι και είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» το αποτέλεσμα με τον...Τζέι Αρ Μπέικον στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, είδαν τις βαλίτσες τους για το επόμενο ματς της Βαρκελώνης να παραμένουν άδειες. Με μία ματιά στους παράγοντες που κράτησαν το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς που αναδείχθηκε και ο MVP του αγώνα είχε κομβική παρουσία τόσο στο σκοράρισμα όσο και στους χώρους που δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του.

Ιδανικό του συμπλήρωμα ο πάντοτε «πιστός» στο έργο του Κρις Τζόουνς, αλλά και ο φόργουορντ των Ισπανών, Τζέιμς Γουέμπ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός άφησε να τον... πληγώσει από το τρίποντο!

Tζόουνς και Ντούμπλιεβιτς σε δημιουργία και σκοράρισμα

Ο Κρις Τζόουνς προσέφερε στην ομάδα του ό,τι ακριβώς του επέτρεψε η άμυνα του Παναθηναϊκού. Μετά τους 6 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, έφτιαξε προσπάθειες για τον εαυτό του, πάσαρε στους συμπαίκτες του και ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους στη στατιστική του δικαιώνοντας και το παιχνίδι ενστίκτου που τον χαρακτηρίζει.

Ο ίδιος προσέφερε 13 πόντους σε 7 κατοχές στο pick n' roll τελειώνοντας τις επιθέσεις του άλλοτε με pull up σουτ και άλλοτε με τη μέθοδο «Γουόλτερς» και το floater. Πέραν όμως της επιθετικής του δεινότητας, στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, ο Αμερικανός γκαρντ μοίρασε και 6 ασίστ που έδωσαν 15 πόντους στη Βαλένθια. Και αν αυτό δεν μπορεί να φανεί αρκετό για μία ομάδα που σκόραρε 94 πόντους, σε περίπτωση που αυτοί προστεθούν δίπλα στους 20 προσωπικούς του, θα βγουν σε σύνολο 35 πόντοι από τα δικά του χέρια (κάτι παραπάνω δηλαδή από το 1/3).

ρ
Το shot chart του Ντούμπλιεβιτς


Από τους 15 των ασίστ του, οι 5 ανήκουν στον ψηλό των Ισπανών, που φόρτωσε με προβλήματα την άμυνα των «πρασίνων» τόσο πιο κοντά στο καλάθι, όσο και με την ικανότητά του να σουτάρει και από μακριά. Ο Ντούμπλιεβιτς ήταν ο πιο σταθερός παράγοντας επιθετικά (23π.) δίνοντας στον Μουμπρού τις λύσεις που χρειαζόταν. Το εντυπωσιακό, όμως, στους δικούς του αριθμούς, είναι οι 10 πόντοι που προήλθαν από τους χώρους που δημιούργησε μετά το σκριν του και άφηνε το περιθώριο στους γηπεδούχους να παίρνει πιο εύκολο σκορ.

Ο Γουέμπ «όπλισε» στο τρίτο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός είδε το τρίτο δεκάλεπτο να χάνεται νωρίς από τα χέρια του κυνηγώντας διψήφιες διαφορές από τα ξεσπάσματα των παικτών του Μουμπρού. Ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκε και ο Τζέιμς Γουέμπ, ο οποίος έδωσε τους 12 από τους 18 του πόντους από το τρίποντο (4/10). Μάλιστα είχε το απόλυτο (4/4) στο εν λόγω διάστημα όντας αλάνθαστος στις ευκαιρίες που του έδωσε ο αντίπαλος.

δ
Το shot chart του Γουέμπ στο τρίποντο

Μετέτρεψε δις σε ασίστ τις εμπνεύσεις του Πρέπελιτς και έδωσε το πράσινο φως στους συμπαίκτες του να τον τροφοδοτήσουν και να ανεβάσουν την διαφορά τους «χτυπώντας» από την περιφέρεια.

Όσο και αν το παιχνίδι κρίθηκε στον έξτρα χρόνο, σε... μισή απόφαση που δεν πήρε ο Μπέικον λίγο πριν κοκκινίσει το χρονόμετρο της κανονικής διάρκειας έπειτα από 22 πόντους στο δεύτερο μισό, οι επιλογές της Βαλένθια και τα πρόσωπα που πήραν τα ηνία στα χέρια τους ήταν αρκετά για το αποτέλεσμα που στέρησε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να κάνει πέμπτη σερί νίκη έπειτα από το 2018/19.