Ολυμπιακός: Το εντυπωσιακό shot chart του ημιχρόνου με μόλις τρία χαμένα δίποντα

Δημήτρης Οικονόμου
Ολυμπιακός: Το εντυπωσιακό shot chart του ημιχρόνου με μόλις τρία χαμένα δίποντα
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φενέρμπαχτσε από το ημίχρονο και το Gazzetta με τη βοήθεια του InStat παρουσιάζει το εντυπωσιακό shot chart των «ερυθρολεύκων» που τα έκανα όλα σωστά.

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Φενέρμπαχτσε και δεν πρόλαβε καν να κοιτάξει πίσω. Το ξεκίνημα έγραψε 10-0, έναν πόντο λιγότερο δηλαδή από ό,τι με την Βίρτους και στην ουσία η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Συνεχίζοντας σε εντυπωσιακό ρυθμό στα πρώτα ημίχρονα, διέλυσε την Φενέρμπαχτσε και στις δύο πλευρές του παρκέ, φτάνοντας να προηγείται 58-31 μετά από 20 λεπτά. Για την ακρίβεια όμως αυτό που μετατρέπει τον Ολυμπιακό σε μία άρτια και καλοδουλεμένη επιθετική μηχανή είναι η άμυνά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτά τα δύο παιχνίδια βρήκαν ξανά ένταση στην πίεση της μπάλας και στην ουσία δεν επιτρέπουν στον αντίπαλο να παίξει στο δικό τους μισό. Η Φενέρμπαχτσε σκόραρε μόλις 6/14 σουτ κοντά στο καλάθι στο ημίχρονο, αφού η μπάλα ήταν αδύνατο να περάσει ως εκεί. Η πρώτη γραμμή πίεσης της μπάλας με τους Γουόκαπ, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου απαγόρευσε στους γκαρντ της Φενέρ να ανασάνουν. Χαρακτηριστικά ο Νικ έφτασε γρήγορα να κάνει τρία λάθη προσπαθώντας να απεμπλακεί από την πίεση.

shot chart
Το shot chart της Φενέρμπαχτσε στο ημίχρονο

Ο Φαλ αντιμετώπισε flat τα pick n' roll, αλλά η πίεση πέρασε και στην second unit, παρότι ο Γουόκαπ φορτώθηκε νωρίς. Ο Μπολομπόι στήριξε την άμυνα με αλλαγές, ο Πίτερς βοήθησε στο ριμπάουντ και η -χωρίς εναλλακτικές λόγω απουσιών- Φενέρμπαχτσε πνίγηκε.

Το... κύμα του Ολυμπιακού στην επίθεση

Από τη στιγμή που συμβαίνει όλο αυτό στην άμυνα, μέσα στην έδρα του ο Ολυμπιακός παρασύρει με ορμή τους αντιπάλους. Οι Πειραιώτες έκαναν ρεκόρ παραγωγής πόντων σε back to back παιχνίδια, βασισμένοι στο εκπληκτικό τους πρώτο ημίχρονο.

Η ασφάλεια της άμυνας φέρνει εύρυθμη λειτουργία στην απέναντι πλευρά του παρκέ. Η μπάλα κυκλοφορεί με κινηματογραφική ταχύτητα μετά το pick n' roll, με τον Σλούκα να παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις στο hedge out, σημαδεύοντας το βύθισμα του εκάστοτε ψηλού. Και με αγκυροβολημένους τόσους σουτέρ τριγύρω το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό timing για την πάσα ώστε να βρεθεί το κατάλληλο σουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 14/17 δίποντα, 9/16 τρίποντα και 19 ασίστ! Αριθμός που για άλλες ομάδες έρχεται στο τέλος του παιχνιδιού και προφανώς αυξήθηκε διότι μπήκαν όλα, αλλά καταδεικνύει τον τρόπο που θέλει να παίξει με αυτό το pace and space στιλ η ομάδα Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός δεν εκδήλωσε ούτε μία επίθεση με iso στο πρώτο μέρος, μέτρησε 5/9 catch n' shoot τρίποντα και έριξε τους τόνους ενόψει «διαβολοβδομάδας».

Από το shot chart του ημιχρόνου αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα κάποιος το πόσο κυριαρχικός υπήρξε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, στο καλύτερο ημίχρονο της σεζόν του.

shot chart
Το shot chart του Ολυμπιακού στο ημίχρονο
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.