Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 94-67: Νίκη από τα αποδυτήρια... (vid)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ, κυριάρχησε της Φενέρμπαχτσε με 94-67 και εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμη κόντρα στην πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε την οποία συνέτριψε με 94-67. Οι απουσίες των Γουίλμεπκιν, Μότλεϊ και Πιέρ δεν γίνεται να δικαιολογήσουν το «στραγγάλισμα» που δέχτηκε η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από αυτήν του Γιώργου Μπαρτζώκα η οποία είχε επίσης (λιγότερα) προβλήματα (Μπλακ εκτός, Γουόκαπ και ΜακΚίσικ έπαιξαν λίγο λόγω ανετοιμότητας).

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» εδραιώθηκαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και φρόντισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους αντίπαλους γιατί βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση εδώ και 15 μέρες.

Σε μία ακόμη αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι. Η άμυνα τους δεν επέτρεπε τίποτα στη Φενέρμπαχτσε και στην επίθεση ο Βεζένκοβ με 7 πόντους και ο Κάνααν με τρίποντο έκαναν γρήγορα το 10-0 (3’). Το τάιμ άουτ του Ιτούδη δεν στάθηκε ικανό να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Οι πόντοι του Μπούκερ δεν μπορούσαν να σταματήσουν την ιδανική επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, ο Παπανικολάου και ο Κάνααν με τρίποντα έκαναν το 26-9 (9’).

Μάταια περίμενε κανείς αντίδραση των φιλοξενούμενων. Όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά γιατί δεν την άφηνε ο Ολυμπιακός ο οποίος αύξησε τη διαφορά με τον Σλούκα να χαρίζει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο πόντους στους Πίτερς και Μπολομπόι (42-16, 13’). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρυθμό και έκαναν ό,τι ήθελαν την τουρκική ομάδα κι έτσι με 5 πόντους του Λαρεντζάκη έγινε το 50-21 στο 26’). Η Φενέρ βρήκε ένα 8-0 σερί το οποίο όμως δεν έκανε κάτι σπουδαίο αφού τα «ερυθρόλευκα» τρίποντα έγιναν 9/16 και το σκορ στην ανάπαυλα 58-31.

Ο Ιτούδης με αμυντικό τρικ κατάφερε να αποδιοργανώσει κάπως την επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», όμως η απάντηση του Μπαρτζώκα ήρθε γρήγορα και με την μπάλα να ακουμπάει πάντα στο low post ο Φαλ έδωσε λύσεις (62-37, 25’). Ορισμένα λάθη από χαλαρότητα έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 68-49 (29’) με 2/2 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν ανησυχούσε μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν υπήρχε λόγος και να… σβήσει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδιναν τα πάντα στην άμυνα με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τίποτα στη Φενέρμπαχτσε και η διαφορά να παραμένει πάνω από το όριο των 20 πόντων (83-56, 35’). Η κόρνα της λήξης βρήκε τους οπαδούς των Πειραιωτών να αποθεώνουν την ομάδα του Πειραιά και τους παίκτες της τουρκικής ομάδας να αποχωρούν απογοητευμένοι από την βαριά ήττα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από νωρίς ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε στη Φενέρ πως θα έφυγε ηττημένη και φρόντισε να έχει τέτοια συνέπεια η απόδοση του που ο νικητής κρίθηκε από την πρώτη κιόλας περίοδο.

MVP: Ο Βεζένκοβ για μία ακόμη φορά κινήθηκε σε ρυθμούς MVP προσφέροντας 21 πόντους (6/7διπ., 3/5τρ.), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα κι ισάριθμα λάθη. Εξαιρετικός και ο Σλούκας με 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Σπουδαία δουλειά από τον Φαλ (11π., 1ρ., 2ασ., 3κλ.), τον Λαρεντζάκη (12π., 3ρ.) και τον Πίτερς (12π., 4ρ.)

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Κακή η εικόνα της Φενέρ, αλλά χειρότερος όλων ο Τζεκίρι που έμεινε άποντος και με ένα ριμπάουντ σε 14’.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Στα διαδοχικά λάθη του Κώστα Παπανικολάου στην τρίτη περίοδο, ο κόσμος τον αποθέωσε και τον βοήθησε να ανακτήσει τη χαμένη του ψυχολογία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός σούταρε με 72.4% στα δίποντα και 45.8% στα τρίποντα και πρόσθεσε 23 ασίστ και 13 κλεψίματα. Η Φενέρ είχε 10 ασίστ για 25 λάθη!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντική νίκη και μάλιστα με διαφορά η οποία ενδεχομένως να παίξει τον δικό της ρόλο. Ο Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου προηγήθηκαν με σχεδόν 30 πόντους και έβαλα τις βάσεις για τους πανηγυρισμούς.

Η άμυνα ήταν τρομερή και έκοψε τη δημιουργία του Καλάθη ενώ στην επίθεση το ταλέντο σε συνδυασμό με τις ικανότητες και την τακτική είχαν αποτέλεσμα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-11, 58-31, 74-51, 94-67

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.