Μπαρτζώκας: «Οι Έλληνες ψάχνουμε να βρούμε κάθε φορά το αρνητικό» (vid)

Μπαρτζώκας: «Οι Έλληνες ψάχνουμε να βρούμε κάθε φορά το αρνητικό» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στη μη εγωιστική προσέγγιση των παικτών του στο ματς με τη Βίρτους, υπενθυμίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κατά γενική ομολογία, παίζει καλό μπάσκετ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε στην αρχική τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια: «Προφανώς, δεν έχω να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι. Ήταν μια σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα μας. Ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαν οι παίκτες. Ήταν μια μοναδική εμφάνιση αμυντικά και επιθετικά. Όπως πάντα, είχαμε αυτή τη μη εγωιστική προσέγγιση στον αγώνα, πασάροντας την μπάλα. Για μένα, είναι μεγάλο εύσημο για τους παίκτες όταν παίζουν μη εγωιστικά και πασάρουν σωστά την μπάλα.

Φυσικά, θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου στη Βίρτους και τον Σέρτζιο Σκαριόλο, είχαν ένα κακό βράδυ, ήταν ένα βράδυ που τίποτα δεν πάει καλά. Και όταν γίνεται αυτό στην EuroLeague, είναι πολύ σκληρό. Έχουν ποιότητα όμως εμείς σκοράραμε από παντού, βάλαμε buzzer beaters και καλάθια που τους "έκοψαν τα πόδια". Ήταν μια σπουδαία ατμόσφαιρα από τους οπαδούς μας, το πρόγραμμά μας είναι σκληρό, πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια».

Στη συνέχεια είπε: «Υπάρχουν δυο οπτικές. Η μια είναι η συνήθης γκρίνια που υπάρχει στη φυλή μας, εμείς οι Έλληνες ψάχνουμε να βρούμε κάθε φορά το αρνητικό. "Κάνω σφιχτό rotation, δεν κάνω σφιχτό rotation", "δεν έπαιξε ένας παίκτης καλά, έχουμε πρόβλημα". Θα ήθελα να βλέπω μόνο τη θετική πλευρά. Έχουμε μια ομάδα που κατά γενική ομολογία παίζει καλό μπάσκετ. Το πιστεύουν και οι προπονητές στην Ευρώπη για το μπάσκετ που παίζουμε. Ας μείνουμε σε αυτό. Όλοι έχουν ποιότητα. Το πρόβλημα για τους νέους παίκτες στην ομάδα είναι ότι έρχονται σε ένα συμπαγές σύνολο, ίσως χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο καμιά φορά να κάνουν το παιχνίδι τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που κάναμε».

@Photo credits: INTIME