Πάντερ στο Gazzetta: «Τρελό αλλά...cool να παίζεις στο ΟΑΚΑ»

Πάντερ στο Gazzetta: «Τρελό αλλά...cool να παίζεις στο ΟΑΚΑ»
Ο Κέβιν Πάντερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Παρτίζαν επί του Παναθηναϊκού και φιλοξενήθηκε από το Gazzetta μιλώντας για την γνώριμη ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, αλλά και την ευθύνη του αρχηγού που απέκτησε με τους Σέρβους!

Το βράδυ της Πέμπτης (03/11) ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της EuroLeague εστιάζοντας για λίγο σε δύο επιστροφές. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν τα πρόσωπα της αναμέτρησης, τουλάχιστον μέχρι ο Κέβιν Πάντερ να... αποφασίσει το αντίθετο.

Κάθε ρόλος για εκείνον μοιάζει με πρόκληση και ως αρχηγός των Σέρβων αισθάνθηκε πως το καθήκον τον καλεί. Απέναντι στους πράσινους και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φρόντισε να παρασύρει τους συμπαίκτες του στον ρυθμό του.

Η στατιστική του Αμερικανού γκαρντ στο ημίχρονο (41-54) εμφάνιζε 20 πόντους με 4/5 τρίποντα και ο ίδιος έμοιαζε με άλυτο πρόβλημα για την άμυνα. Ακόμη και όταν είδε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει, σίγησε και περίμενε υπομονετικά την στιγμή που θα δώσει ξανά τη βοήθειά του στην Παρτίζαν και ολοκλήρωσε το ματς με 29πόντους (1ριμπ., 1 κλ., 4ασ.) την καλύτερή του επίδοση μέχρι στιγμής.

Ο Πάντερ μίλησε στο Gazzetta πριν καν προλάβει να μπει στα αποδυτήρια με τη λήξη του αγώνα. «Είχα να κάνω εξέταση doping και όλα αυτά τα πράγματα, οπότε δεν έχω πάει στα αποδυτήρια ακόμα...».

Στο άκουσμα των... πεπραγμένων του εκείνος εστίασε στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. «Νιώθω πολύ όμορφα με αυτό είναι η αλήθεια. Πάντα προσπαθώ να έχω αυτοπεποίθηση, στο βαθμό που είναι δυνατό. Ξέρω το πόσο δουλεύω, οπότε είναι περισσότερο το πόσο σίγουρος θα νιώθω για τον ευατό μου».

v

Όσο για το αν ο τίτλος του αρχηγού τον οδηγεί στο να αισθάνεται μεγαλύτερη ευθύνη, ο δεύτερος ξένος "captain" στην ιστορία της Παρτίζαν είπε: «Προσωπικά ναι! Όσον αφορά το σκοράρισμα, την άμυνα, να είμαι η φωνή μέσα στο γήπεδο και να ηγηθώ…Είμαι ο αρχηγός της ομάδας και αισθάνομαι ότι πρέπει πάντα να βεβαιώνομαι ότι είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που χρειάζεται, η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει και ότι μένουμε μαζί. Σίγουρα νιώθω αυτή την ευθύνη».

Η ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου κλειστού δεν είναι ξένη για τον Πάντερ. Έχοντας περάσει από αυτό με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και της Αρμάνι, αλλά και νωρίτερα με τον Ολυμπιακό... Η ένταση στον αγώνα "άναψε" στο 6ο τρίποντο που πέτυχε για να «σπάσει» το προσωπικό του ρεκόρ και να ανεβάσει τη διαφορά στους 10 πόντους (78-88, 3'14'' πριν το τέλος), ανοίγοντας διάλογο με την κερκίδα.

«Έπαιξα στο ΟΑΚΑ και όταν ήμουν στον Ολυμπιακό και ήταν ακόμη πιο τρελό. Αλλά η ατμόσφαιρα εδώ θα είναι πάντα η ίδια και είναι... cool!» απαντά ο ίδιος σε ερώτηση για το πώς έζησε το παιχνίδι.

Καθ' όλη τη διάρκεια τα αποδυτήρια της Παρτίζαν είχαν γεμίσει φωνές ενθουσιασμού, ενώ ένα συνεχόμενο «ΩΠΑ!» ηχούσε από διάφορα στόματα. «(Γέλια) Ναι, ναι χρησιμοποιούμε πολύ αυτή τη λέξη. Κάθε μέρα, ακόμα και εγώ!».

Ο Πάντερ έχει εκφράσει στο παρελθόν πως είναι προνόμιο να αγωνίζεσαι υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς. Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε κάποια "χτυπητή" οδηγία προς τους παίκτες του, όμως ο Αμερικανός ήταν ο κατάλληλος για να κάνει την αποφώνηση του ματς, αλλά και τον... απολογισμό!

«Κοίταξε είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Κάθε φορά που θα είμαστε μακριά από το γήπεδό μας στην EuroLeague θα είναι δύσκολο. Προφανώς και θα εχουν ξεσπάσματα, είναι επαγγελματίες και θα έχουν σερί, αλλά έτσι κρατάς την ομάδα ζωντανή. Το χειριστήκαμε καλά, πήραμε τη νίκη και κρατάμε αυτό».