Παναθηναϊκός - Παρτίζαν 89-91: Ο Πάντερ άφησε τους «πράσινους» με την προσπάθεια (vid)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία ακόμα ήττα στην Euroleague, αυτή τη φορά από την Παρτίζαν των Ομπράντοβιτς και Παπαπέτρου με 91-89. Επέστρεψε από το -18 μειώνοντας στον πόντο, αλλά η σερβική ομάδα που είχε έναν εξαιρετικό Πάντερ (29π.) άφησε τους «πράσινους» στο «μηδέν» στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακριβά το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 18 πόντους διαφορά με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 5η ήττα του σε 6 ματς στην Euroleague, εκ των οποίων τις τρεις μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Κέβιν Πάντερ (29π.) ήταν εκείνος που έριξε τους «πράσινους» στο καναβάτσο, οι οποίοι ναι μεν αντέδρασαν μειώνοντας έως και στον πόντο ωστόσο κάποιες βιαστικές και επιπόλαιες επιλογές, έδωσαν εκ νέου στην Παρτίζαν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.

Αν και είχαν μειώσει και στο καλάθι στην 4η περίοδο, ο Πάντερ «όπλισε» ξανά και έφερε εκ νέου την ομάδα του στο +10 (73-83) και ουσιαστικά έριξε τους τίτλους τέλους, αφήνοντας το «τριφύλλι» με την προσπάθεια της ανατροπής.

Το ματς

Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς καθώς παρουσίασε και πάλι τις ίδιες παθογένειες των περασμένων αγώνων. Πολλά τα λάθη στην επίθεση ενώ ήταν κάτι περισσότερο από κακός στην άμυνα με αποτέλεσμα να δώσει στην Παρτίζαν την ευκαιρία να βρει εύκολους πόντους και να «ανοίξει» από νωρίς την «ψαλίδα» της διαφοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο οι «πράσινοι» ειχαν 0/4 σουτ και 3 λάθη και κάπως έτσι το 2-13 ήρθε με... συνοπτικές διαδικασίες. Ο Ντουέιν Μπέικον έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο καθώς δεν «πατούσε» καλα στο παρκέ, ενώ την ίδια ώρα ο Κέβιν Πάντερ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκε!

Η Παρτίζαν ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδού και μάλιστα εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο +18 (13-31) λίγο πριν κλείσει το δεκάλεπτο το απίθανο τρίποντο του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη (16-31). Ένα διάστημα όπου τα στατιστικά «ματυρούν» και την εικόνα των δύο ομάδων καθώς ο Παναθηναϊκός είχε 6/18 εντός παιδιάς και 4 λάθη, ενώ η Παρτίζαν 10/13 δίποντα και 3/4 τρίποντα με τον Κέβιν Πάντερ να είχε πάρει «φωτιά» με 14 πόντους και 5/7 εντός παιδιάς.

Έκτοτε οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι μειώνοντας έως και τους εννέα πόντους (28-37 στο 15' και 35-44 στο 18') αλλά από τη στιγμή που ο Πάντερ ήταν «σεληνιασμένος» στο πρώτο ημίχρονο (20π., 3/5δίπ., 4/5τρ., 2/2β., 3ασ.) οι Σέρβοι μπόρεσαν να διατηρήσουν διψήφια διαφορά (36-51 στο 19') έως και το τέλος του ημιχρόνου (41-54). Ουσιαστικά οι «πράσινοι» είχαν προδοθεί από την άμυνά τους, ενώ η Παρτίζαν επιβεβαίωνε για ποιον λόγο είχε την 2η καλύτερη επίθεση στην Euroleague κλείνοντας το πρώτο μισό του ματς με 22/33 σουτ εκ των οποίων 6/9 τρίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ένα μίνι ξέσπασμα του Παναθηναϊκού δια χειρός Ντουέιν Μπέικον, έφερε τους «πράσινους» σε απόσταση δύο κατοχών (48-54 στο 22') έχοντας πραγματοποιήσει σερί 7-0! Μάλιστα πλησίασαν στον έναν πόντο (57-58 στο 25') και έδειξαν να έχουν σφυγμό στο ματς ξεκινώντας από την άμυνά τους. Ουσιαστικά από το ξεκίνημα της 3ης περιόδου είχαν πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 16-4! Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε «κλειδώσει» τον Πάντερ (σ.σ. δεν σκόραρε στο 3ο δεκάλεπτο), ο Παναθηναϊκός βρήκε πόντους στο τρανζίσιον και κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Ο Νέιτ Γουόλτερς είχε δώσει άλλη πνοή στην «πράσινη» επίθεση αλλά όταν έπρεπε να... πάρει ανάσες μαζί με τον Παπαγιάννη, η Παρτίζαν επέστρεψε στο +8 (57-65) στο 27'. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με την Παρτίζαν στο +4 (64-68) καθώς οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να ισορροπήσουν το ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία περίοδο και με την στήριξη του κόσμου που είχε μπει για τα καλά στην εξίσωση οι «πράσινοι» μείωσαν αρχικά στο ένα καλάθι (68-70 στο 31' και 70-72 στο 32') και έγιναν εκ νέου διεκδικητές του ματς. Βέβαια έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα ή έστω να ισοφαρίσουν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Παρτίζαν και βρέθηκε εκ νέου να προηγείται με εννέα πόντους (71-80 στο 34'). Ήταν το σημείο όπου ο εξαιρετικός Γουόλτερς είχε καθίσει στον πάγκο λόγω τεσσάρων φάουλ, με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί εντελώς η «πράσινη» επίθεση. Έκτοτε τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα να μην υπάρξει γυρισμός στο ματς.

Στα 3:14 υπήρξε 10λεπτη διακοπή, με τον Πάντερ να... μιλάει στην εξέδρα ύστερα από ένα τρίποντο με αποτέλεσμα να «πυροδοτήσει» το κλίμα και να επακολουθήσει «βροχή» από αντικείμενα στο παρκέ. Οι «πράσινοι» μείωσαν το σκορ αλλά ήταν πολύ αργά...

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όταν σ' ένα δεκάλεπτο η διαφορά φτάνει και τους 18 πόντους (13-31) είναι δύσκολο για μια ομάδα να επιστρέψει. Ο Παναθηναϊκός το κατάφερε, έφερε το ματς στον πόντο, έμεινε μέσα στο ματς έως και την 4η περίοδο, αλλά στο τέλος ο Πάντερ «φόρεσε» την καλή εμφάνιση του α' μέρους και οδήγησε την Παρτίζαν στη νίκη. Συν το γεγονός της εξαιρετικής εμφάνισης του Ματίας Λεζόρ.

MVP: Ο Κέβιν Πάντερ φρόντισε να κάνει την ζημιά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας πετύχει 20 πόντους από τους 29 στο σύνολο (4/9δίπ., 6/8τρ., 3/4β.) με αποτέλεσμα να ανοίξει η «ψαλίδα» της διαφοράς.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ματίας Λεζόρ (15π., 11ριμπ.) έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια και μάλιστα ήταν ο νικητής στις περισσότερες από αυτές.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αρτούρας Γκουντάιτις ήταν πολύ κακός στην άμυνα του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να δεχθεί καλάθια «καρμπόν» τα οποία έφεραν την ευθύνη του, ενώ ούτε ο Πάρις Λι βρέθηκε σε καλό βράδυ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα όσα έγιναν στο κλειστό του με 3:14 να απομένουν για το τέλος, όταν ο Πάντερ «μίλησε» στην εξέδρα ύστερα από ένα τρίποντο με αποτέλεσμα να «πυροδοτήσει» το κλίμα και να αρχίσει βροχή αντικειμένων. Απόρροια και των λαθών από τους διαιτητές οι οποίοι σήκωσαν το ΟΑΚΑ και τον πάγκο του Παναθηναϊκού στο πόδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η «γεμάτη» στατιστική του Πάντερ όπως επίσης και οι 31 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στην 1η περίοδο του ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για άλλο ένα ματς το κάκιστο ξεκίνημα στο ματς. Και δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να «κυνηγάει» συνέχεια στο σκορ, ασχέτως εάν κατάφερε να το γυρίσει. Ο Μπέικον έδειξε ότι θέλει χρόνο για να βρει τα πατήματά του ωστόσο άφησε να φανεί η ποιότητά του. Βέβαια και η διαιτησία δεν άφησε τους «πράσινους» να μπουν περισσότερο την εξίσωση του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 41-54, 64-68, 89-91


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.