Φτάνει στο τέλος του το «σίριαλ» Μήτογλου!

Αντώνης Καλκαβούρας
Φτάνει στο τέλος του το «σίριαλ» Μήτογλου!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτώβρη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τελική ακροαματική διαδικασία που θα καθορίσει και το εύρος της τιμωρίας του 26χρονου διεθνούς power forward. Η στάση αναμονής της Αρμάνι και το «πράσινο» ενδιαφέρον.

Στην τελική του ευθεία – μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση – φαίνεται ότι εισέρχεται η υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου, που από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου παραμένει αγωνιστικά ανενεργός.

Ο Θεσσαλονικιός ψηλός που εξακολουθεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Αρμάνι Μιλάνου, βρέθηκε θετικός στην χρήση απαγορευμένης ουσίας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον αγώνα της 4ης του περασμένου Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, εναντίον του Παναθηναϊκού.

Αυτομάτως κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία από την αρμόδια επιτροπή της FIBA, αλλά παρ' ότι η πλευρά του Έλληνα παίκτη οργάνωσε την υπερασπιστική της γραμμή, η προκαταρκτική διαδικτυακή ακρόασή του άργησε (για λόγους ανωτέρας βίας) να προγραμματιστεί και από τις αρχές Μαϊου, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Η τριμελής επιτροπή δεσμεύτηκε να μελετήσει τον φάκελο που κατέθεσαν οι δικηγόροι και να λάβει υπ' όψιν της τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Μήτογλου στην πρώτη ακρόαση, με στόχο να προγραμματίσει την τελική ακροαματική διαδικασία από την οποία θα προκύψει και η ποινή που θα του επιβληθεί.

Η θερινή περίοδος και ο φόρτος εργασίας του οργανισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου (ελέω Eurobasket και Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών), όμως, προκάλεσε νέα καθυστέρηση και η τελευταία ενημέρωση που έφτασε από την Γενεύη, θέλει τους δικαστές να καταλήγουν στην απόφασή τους μέχρι τα μέσα Οκτώβρη.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα ο Ντίνος Μήτογλου θα κληθεί να συμμετάσχει σε μία δεύτερη διαδικτυακή ακρόαση, η οποία και θα κρίνει την τύχη του στην υπόθεση ντόπινγκ.

Που θα κυμανθεί η ποινή και ποια η επόμενη μέρα

Όπως έχετε ενημερωθεί από το Gazzetta, το νομικό επιτελείο του “Mito” (ένας Αμερικανός δικηγόρος που ειδικεύεται σε τέτοιες υποθέσεις και προσελήφθη από την εταιρία Wasserman που τον εκπροσωπεί και ο Έλληνας καταξιωμένος νομικός, Σοφοκλής Πιλάβιος) έχει βασίσει την υπεράσπισή του στο στοιχείο της έλλειψης δόλου (ο πρότερος έντιμος αθλητικός βίος ίσως παίξει κάποιο ρόλο), με στόχο να του επιβληθεί η μικρότερη δυνατή ποινή, που αυτή την στιγμή δεν μπορεί να είναι λιγότερη του ενός χρόνου αποκλεισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, που ο παίκτης θα είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί μετά τις 4 Μαρτίου του 2023, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο ιταλικός σύλλογος που διατηρεί ακόμη και τώρα τα δικαιώματά του.

Με δεδομένο ότι ο Μήτογλου είναι ένας πολύ επιδραστικός power forward, μένει να φανεί αν η Αρμάνι θα τον αποδεσμεύσει, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει σε μία ομάδα της Euroleague ή θα τον κρατήσει (πληρώνοντάς τον μέχρι το τέλος της σεζόν), έτσι ώστε να μην υπογράψει σε ανταγωνιστική ομάδα.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να τον έχει δηλώσει στην Euroleague μέχρι και το τέλος του 2022, οπότε και ολοκληρώνεται ο 1ος γύρος.

Σε περίπτωση που η ποινή του 27χρονου άσου αγγίξει ή ξεπεράσει τον 1,5 χρόνο αποκλεισμού, τότε πρωτόδικα, χάνει αυτομάτως την εφετινή σεζόν και αναγκαστικά θα μπει στην διαδικασία να καταθέσει έφεση, έχοντας παράλληλα και την λύση της προσφυγής στο CAS.

Όπως και να έχει το πράγμα, πάντως, ο Ντίνος Μήτογλου ακολουθεί εντατικό ατομικό πρόγραμμα και βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα για να μάθει πόσο ακόμη χρόνο θα καθίσει εκτός αγωνιστικής δράσης. Οι πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι ο ίδιος εισπράττει πολύ θετικά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και όταν κι εφόσον οριστικοποιηθεί η επιστροφή του, θα είναι έκπληξη αν δεν ξαναντυθεί στα «πράσινα».