Βίρτους: Στο τελικό στάδιο οι υποθέσεις των Μίκι και Ντέλα Βάλε (vids)

Βίρτους: Στο τελικό στάδιο οι υποθέσεις των Μίκι και Ντέλα Βάλε (vids)

Βίρτους: Στο τελικό στάδιο οι υποθέσεις των Μίκι και Ντέλα Βάλε (vids)
Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνιών για την επόμενη σεζόν με τους Τζόρνταν Μίκι και Αμέντεο Ντέλα Βάλε βρίσκεται η Βίρτους Μπολόνια.

Η Βίρτους Μπολόνια είναι έτοιμη, σύμφωνα με το BasketNews, να κλείσει τις δύο πρώτες της καλοκαιρινές μεταγραφές με φόντο τη συμμετοχή της στην Euroleague, καθώς φέρεται να βρίσκεται στο φάσμα επίτευξης συμφωνιών με τους Τζόρνταν Μίκι και Αμέντεο Ντέλα Βάλε.

Αρχικά, ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον ιταλικό σύλλογο κι αναμένεται να υπογράψει τελικά στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, παρά το ενδιαφέρον που έδειξαν προς το πρόσωπο του ομάδες της Euroleague όπως η Φενέρμπαχσε κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε ο,τι αφορά τον Ντέλα Βάλε, πρόσφατα πλήρωσε μόνος του την ρήτρα αποδέσμευσης που προβλεπόταν στο συμβόλαιο του με την Μπρέσια, προκειμένου να πάρει την ελευθέρας του και να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για εύρεση ομάδας στο επίπεδο της Euroleague. Η υπόθεση του 29χρονου Ιταλού γκαρντ επίκειται να ολοκληρωθεί σύντομα για τη Βίρτους, το πιθανότερο με θετικό τρόπο, με τον παίκτη να αποτελεί θερμή εισήγηση του κόουτς Σκαριόλο.

Ο Ντέλα Βάλε προέρχεται από εντυπωσιακή σεζόν καθώς μέτρησε φέτος κατά μέσο όρο 18.5 πόντους, 4 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ σε 31 αγώνες της Serie A, ενώ από την άλλη ο Μίκι με τη Ζενίτ κατέγραψε 10.5 πόντους και 4.3 ριμπάουντ σε 22 εμφανίσεις στην Euroleague, μέχρι δηλαδή την αποβολή των ρωσικών ομάδων από την διοργάνωση. Στη VTB ο 28χρονος ψηλός είχε 13.2 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε 13 ματς των playoffs, βοηθώντας την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έναντι της ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

Όλα αυτά κι ενώ στο μεταξύ το όνομα του Σερζ Ιμπάκα - ελεύθερος μετά τη θητεία του στους Μιλγουόκι Μπακς - κυκλοφόρησε στο ρεπορτάζ της Βίρτους, χωρίς να προκύπτει κάτι περαιτέρω. Το βέβαιο είναι πως η Βίρτους παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενεργή στη θερινή αγορά θέλοντας να ενισχύσει το ρόστερ της ενόψει της σεζόν 2022-23, αν και το επικρατέστερο σενάριο υπαγορεύει πως μέχρι το τέλος των ιταλικών τελικών των playoffs (στο 1-1 η σειρά με την Αρμάνι) δεν πρόκειται να υπάρξει επισημοποίηση κάποιας μεταγραφής από το club.