Ντέλα Βάλε: Κάλυψε μόνος του το buyout του συμβολαίου του με την Μπρέσια και θέλει Euroleague

Ντέλα Βάλε: Κάλυψε μόνος του το buyout του συμβολαίου του με την Μπρέσια και θέλει Euroleague
Ο Αμέντεο Ντέλα Βάλε αποφάσισε να πληρώσει από τη... τσέπη του το buyout του συμβολαίου του με τη Μπρέσια, ούτως ώστε να μείνει ελεύθερος και να κυνηγήσει τις πιθανότητες εύρεσης ενός deal με ομάδα της Euroleague. Πάντα στο «κόλπο» η Βίρτους.

Ο 29χρονος γκαρντ θέλει να παίξει στην Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και φρόντισε να το αποδείξει. Παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια με την Μπρέσια, αποφάσισε να καλύψει μόνος του την προβλεπόμενη ρήτρα αποδέσμευσης, ούτως ώστε να μεταφέρει το όνομα του στην λίστα των free agents του εφετινού καλοκαιριού.

Το Sportando μετέδωσε πως ο Ντέλα Βάλε σύντομα θα είναι κι επισήμως ελεύθερος, με την Βίρτους να βρίσκεται πάντα στο «κόλπο» για την απόκτηση του. Εξάλλου, ο σύλλογος της Μπολόνια καλύπτει ένα σημαντικό «θέλω» του έμπειρου περιφερειακού, καθώς του χρόνου θα συμμετάσχει στην Euroleague, ως κάτοχος του EuroCup. Το μάνατζμεντ του club εξετάζει λύσεις από την εγχώρια αγορά, έχοντας ξεχωρίσει το όνομα του 29χρονου σκόρερ που μέτρησε φέτος 18.5 πόντους, 4 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ σε 31 αγώνες της Serie A με τη Μπρέσια.

Να σημειωθεί πως η Euroleague δεν είναι... άγνωστη στον Ντέλα Βάλε, καθώς κατέγραψε 33 συμμετοχές στην διοργάνωση, την διετία 2018-2020, όταν φορούσε τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο, με 4.5 πόντους και 46% στο τρίποντο ανά 10 λεπτά κατά μέσο όρο.