Ελάιτζα Μπράιαντ: Πρώτα πρωταθλητής NBA, μετά πρωταθλητής EuroLeague

Ελάιτζα Μπράιαντ: Πρώτα πρωταθλητής NBA, μετά πρωταθλητής EuroLeague
Ο Ελάιτζα Μπράιαντ πέτυχε ένα πρωτότυπο επίτευγμα: Έγινε ο πρώτος που κερδίζει σε διαδοχικές σεζόν το πρωτάθλημα του NBA και τη EuroLeague! Ωστόσο, είναι ο δεύτερος αν μετρήσουμε και το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Η περσινή σεζόν βρήκε τον Ελάιτζα Μπράιαντ να κρατάει στα χέρια του το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Ως μέλος των Μιλγουόκι Μπακς και συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η φετινή τον βρήκε στην ίδια θέση. Με ένα διαφορετικό τρόπαιο στα χέρια. Το πιο βαρύτιμο που θα μπορούσε να κερδίσει. Σε ένα ανεπανάληπτο back 2 back, που όμοιό του δεν έχει υπάρχει ξανά. Τουλάχιστον στα χρόνια που υπάρχει η EuroLeague.

Ο πρώην γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ο «παράγοντας Χ» στον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού πέτυχε 16 πόντους με 4/6 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ για τη φετινή σεζόν.

Αντίθετα, στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ ο Μπράιαντ έμεινε άποντος, μετρώντας 0/3 σουτ σε 28:44.

Πάντως, για την ιστορία, ο γκαρντ της Εφές είναι ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο στα χρόνια της EuroLeague. Γιατί αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω (αρκετά χρόνια) υπάρχει και ο Τζιμ Μπρούερ.

Πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 1982 και πρωταθλητής Ευρώπης με την Καντού το 1983.

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.