Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 74-77: Επεσε μαχόμενος (vid)

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 74-77: Επεσε μαχόμενος (vid)
Ο Ολυμπιακός έκανε τα αδύνατα, δυνατά, αλλά τελικά η Αναντολού Εφές νίκησε με 74-77 χάρη σε καλάθι του Μίτσιτς σε νεκρό χρόνο και πήρε αυτή το εισιτήριο για τον τελικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του, αλλά έπεσε πάνω σε μία Αναντολού Εφές η οποία με 14 εύστοχα τρίποντα και μία «μαχαιριά» του Μίτσιτς στο.. μηδέν, νίκησε 74-77 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του προσπάθησαν αρκετά, περίπου 12.000 οπαδοί τον «έσπρωχναν» προς τον τελικό, αλλά δεν τα κατάφεραν και θα παίξουν στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.+

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι αιτίες για αυτό ήταν η εξαιρετικά πιεστική του άμυνα η οποία υποχρέωνε τους αντιπάλους του σε άστοχα σουτ τριών πόντων και η κυριαρχία του Φαλ στην επίθεση με σκορ και δημιουργία (12-5, 5’). Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη αφού ένα τρίποντο του Ντάνστον στο τέλος των 24’’ έδωσε φτερά στους συμπαίκτες του κι έτσι η Εφές με 11 αναπάντητους πόντους προσπέρασε στο σκορ (14-18, 9’). Ο Σλούκας με πόντους και δημιουργία και ο Παπανικολάου με 5 διαδοχικούς πόντους δικούς του μετέτρεψαν το σκορ σε 21-18.

Ο Λάρκιν με τον Μπράιαντ πρόσφεραν σκορ στην τουρκική ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να αφήσει τον έλεγχο του ρυθμού από τα χέρια του. Σλούκας, Ουόκαπ, ΜακΚίσικ, Πρίντεζης και Μάρτιν λειτούργησαν εξαιρετικά (39-32, 16’). Λάρκιν και Μίτσιτς φρόντισαν να ξεδιπλώσουν την ικανότητά τους στο μακρινό σουτ και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με οριακή διαφορά (43-42).

Η Αναντολού Εφές έβρισκε πιο εύκολα λύσεις στην επίθεση σε σχέση με τον Ολυμπιακό κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στον πίνακα του σκορ (45-51, 24’). Ο Μπράιαντ σε δύο πανομοιότυπες φάσεις κι ύστερα από ασίστ του Ντάνστον ευστόχησε από την γωνία για το 48-57 (25’). Η Εφές κυριαρχούσε στο παρκέ, οι παίκτες της με περίσσια αυτοπεποίθηση ευστοχούσα από τα 6.75 διατηρώντας διαφορά γύρω από τους 10 πόντους. Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ ήταν αυτοί που «ξεκόλλησαν» την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και έτσι η διαφορά μειώθηκε σε 63-66 (30’).

Η Αναντολού Εφές έβρισκε τρόπους να διατηρείται μπροστά στο σκορ, αλλά κι ο Ολυμπιακός δεν της επέτρεπε να ξεφύγει με τον ΜακΚίσικ να μειώνει στον πόντο (69-70, 34’). Το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός έβγαζε άμυνες αλλά τις άφηνε ανεκμετάλλευτες στην επίθεσή του. Μία συνεργασία Σλούκα με Μάρτιν ισοφάρισε στους 74 πόντους, όμως ο Μίτσιτς σε νεκρό χρόνο ευστόχησε υπό την πίεση του Βεζένκοβ και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 70-73, ο Ολυμπιακός έβγαλε τέσσερις άμυνες, αλλά στην επίθεση ακολούθησαν 0/3 τρίποντα και 0/1 δίποντο. Η άμυνα συνέχισε να κρατά τους Πειραιώτες και ο Μάρτιν ισοφάρισε σε 74-74. Ο Βασίλιε Μίτσιτς απομόνωσε τον Βεζένκοβ και με τρίποντο χάρισε την πρόκριση στους Τούρκους.

Ο MVP: Ο Σέιν Λάρκιν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους (2/6διπ., 4/12τριπ., 5/6βολ.) και 7 ασίστ.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς είχε 15 πόντους με 4/11 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ ενώ του ανήκει και το buzzer beater.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αστοχοι στον ημιτελικό οι Τάιλερ Ντόρσεϊ (2/5διπ., 2/6τριπ., 1/4βολ.) και Σάσα Βεζένκοβ (1/2διπ., 1/8τριπ.).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ελάιζα Μπράιαντ ήρθε από το πουθενά κι έπαιξε ρόλο στη νίκη της Εφές δίνοντας 16 πόντους 2/2 δίποντα και 4/6 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 41% στα τρίποντα και οι 20 ασίστ της Εφές.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η παρουσία 12.000 οπαδών του Ολυμπιακού έκαναν την «Stark Arena»… ΣΕΦ, Στο τέλος αποθέωσαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του εκτιμώντας όλα όσα έχουν καταφέρει έως τώρα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός πριν το τζάμπολ είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ήθελε να το κάνει μία ακόμη φορά και έδωσε την ψυχή του για αυτό, αλλά στο τέλος τον λύγισε ένα τρίποντο του Μίτσιτς. Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από την προσπάθεια αυτής της ομάδας και ευρωπαϊκή της σεζόν κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 43-42, 63-66, 74-77

6

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.