Γιασικεβίτσιους: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειξε την στήριξή του»

Newsroom
Γιασικεβίτσιους: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειξε την στήριξή του»
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εξήγησε πως η Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να δίνει ευκαιρίες στους αντιπάλους της να επιστρέφουν στο ματς, τονίζοντας πως οι παίκτες του είναι επαγγελματίες και πρέπει να ξεχάσουν τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα τερμάτισε στην τρίτη θέση του Final 4 έπειτα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον μικρό τελικό με σκορ 84-74 και ακολούθως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Αρχικώς, συγχαρητήρια στους παίκτες και τους οπαδούς μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που ήλθαν στο Βελιγράδι, που έκαναν αυτό το ταξίδι για να μας στηρίξουν. Όλοι κατανοούν τα συναισθήματά μας αυτή την στιγμή για αυτό το Final 4. Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα να παίζεις σε αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει το αίσθημα της στεναχώριας όταν παίζεις στον μικρό τελικό. Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες μας έδειξαν επαγγελματισμό. Έδειξαν σοβαρότητα και τα πήγαν καλά.

Ήταν σημαντικό να βγούμε στο γήπεδο και να κάνουμε τη δουλειά μας. Προφανώς, το συναίσθημα είναι ακόμα κακό... Ήταν σημαντικό ότι ο Κόρι Χίγκινς έπαιξε αρκετή ώρα. Ελπίζω να βρει ρυθμό και να γίνει ο Χίγκινς που ξέρουμε. Συγχαρητήρια επίσης στον Ολυμπιακό, οι οπαδοί του δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα σε αυτό το Final 4. Δείχνει τη στήριξή τους. Είναι κάτι όμορφο που πρέπει να αναφέρουμε. Κάτι πολύ όμορφο».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το killer instinct που λείπει από την Μπαρτσελόνα: «Το "ένστικτο του δολοφόνου" είναι κάτι που προσπαθούμε. Δουλεύουμε σε αυτό. Πολλές φορές χάνουμε το προβάδισμα, κάποιες άλλες χάνουμε το πλεονέκτημα στα playoffs... Πρέπει να σκοτώσεις τον αντίπαλό σου. Αν του δώσεις την ευκαιρία, θα επιστρέψει. Ειδικά αν μιλάμε για μια ομάδα επιπέδου Final 4. Δυστυχώς αυτό συνέβη στο Supercopa, δυστυχώς αυτό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ. στον ημιτελικό με τη Ρεάλ)».

Για τα playoffs στην Ισπανία: «Πρέπει να ξεχάσουμε τον αποκλεισμό. Έχω παίκτες στην ομάδα που είναι όλοι άνω των 30. Είναι έμπειροι, έχουν ζήσει καλές και κακές στιγμές, είναι επαγγελματίες, πρέπει να βγουν στο γήπεδο και να τελειώσουν καλά την χρονιά. Προφανώς αυτός είναι ο στόχος. Φεύγουμε από το Βελιγράδι απόψε και πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε».