Το ξέκοψε ο Μπερτομέου: «Μόνο μια ομάδα από την Αδριατική Λίγκα στην EuroLeague»

Το ξέκοψε ο Μπερτομέου: «Μόνο μια ομάδα από την Αδριατική Λίγκα στην EuroLeague»
Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν έχουν εκφράσει κατά καιρούς την πρόθεσή τους να μονιμοποιηθούν στην EuroLeague ενώ ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως μόνο μια ομάδα από την Αδριατική Λίγκα θα παίξει τη νέα σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Από τη στιγμή που η Βίρτους Μπολόνια εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη EuroLeague ως κάτοχος του EuroCup, το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με τις τρεις wild card που θα δοθούν ενόψει της σεζόν 2022-23. Η μια εξ αυτών θα δοθεί στον νικητή της Αδριατικής Λίγκας, εκεί όπου οι ημιτελικοί Ερυθρός Αστέρας - Τσεντεβίτα Ολίμπια και Παρτίζαν - Μπουντούτσνοστ είναι στο 1-1 (σ.σ. η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δυο νίκες).

Στο μεταξύ, η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν εκφράσει κατά καιρούς να παίξουν μαζί στην EuroLeague. Το επιβεβαίωσε πρόσφατα ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου, Νεμπόισα Τσόβιτς ωστόσο ο Τζόρντι Μπερτομέου εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται άμεσα: «Η Αδριατική Λίγκα δεν θα έχει δεύτερη ομάδα την επόμενη σεζόν! Ο πρωταθλητής σίγουρα θα παίξει στην EuroLeague, δεν υπάρχει εγγυημένη θέση για άλλον. Η αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ειδικά το Βελιγράδι. Είμαστε εδώ και το Final 4 είναι εξαιρετική διοργάνωση. Το Βελιγράδι έχει θέση στην EuroLeague για ξεκάθαρους λόγους. Δεν είναι απίθανο να έχουμε δυο ομάδες όμως δεν είναι εύκολο να γίνει. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αν μια ομάδα κέρδιζε το EuroCup και η άλλη την ABA Liga. Αυτό δεν συνέβη φέτος. Θα το δούμε στο μέλλον».