Final Four 2022: Η φετινή Ρεάλ είναι η απάντηση των ξεγραμμένων (vids)

Final Four 2022: Η φετινή Ρεάλ είναι η απάντηση των ξεγραμμένων (vids)

Final Four 2022: Η φετινή Ρεάλ είναι η απάντηση των ξεγραμμένων (vids)
Η Ρεάλ και ο Πάμπλο Λάσο συνεχίζουν να βγάζουν περιπαικτικά τη γλώσσα σε όσους συνεχίζουν να τους αμφισβητούν και το Gazzetta γράφει για τους... ξεγραμμένους Μαδριλένους που θέλουν να πατήσουν στην κορυφή της Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία τους.

Ακόμα και αν η ιστορία έχει γράψει πια πως η Ρεάλ θα διεκδικήσει απόψε (21/5, 20:00) το 11ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/EuroLeague της ιστορίας της κόντρα στην Εφές παίζοντας στο έβδομο Final 4 τα τελευταία 10 χρόνια, εντούτοις η πορεία της «Βασίλισσας» ως τον τελικό της Stark Arena σημαδεύτηκε από την κριτική στον Πάμπλο Λάσο, τα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν και κυρίως, τα προβλήματα στα αποδυτήρια που είχαν ως αποτέλεσμα οι Τομά Ερτέλ και Τρέι Τόμπκινς να μπουν στον «πάγο» πριν από τα playoffs με τη Μακάμπι. «Παίρνω αποφάσεις από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στη Ρεάλ, δεν ξέρω αν είναι καλές ή άσχημες» εξήγησε επί του θέματος ο Πάμπλο Λάσο, ο κατά γενική ομολογία πιο πετυχημένος κόουτς στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας προπονητής που έχει καταφέρει να επιβιώσει από το 2011 στους ταχύτατους ρυθμούς ζωής και τον απαιτητικό πάγκο ενός οργανισμού όπως η «Βασίλισσα». Η πρόκριση στο Βελιγράδι που επιτεύχθηκε με sweep στη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ακόμη μια απάντηση σε όσους συνεχίζουν να μιλούν για τη... γερασμένη και δήθεν κορεσμένη Ρεάλ ή τον άνθρωπο που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της.

Τα δυο πρόσωπα και η κριτική στον Λάσο

Οι Μαδριλένοι παρουσίασαν δυο διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια της σεζόν. Συγκεκριμένα, έκαναν εξαιρετικό πρώτο μισό όπως επιβεβαιώνει το 38-6 σε όλες τις διοργανώσεις ως τις 6 Φεβρουαρίου, εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε μόλις τέσσερις νίκες στη regular season ως το φινάλε της EuroLeague κι έτσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 18-10 έπειτα από την αποβολή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Ούνικς και της Ζενίτ. Εκείνη η εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια στις 5 Μαρτίου για την ισπανική λίγκα ήταν η τέταρτη διαδοχική στο WiZink Center για τη Ρεάλ και σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη υπεροχή της Μπαρτσελόνα στα Clásico έφεραν τον Λάσο σε δύσκολη θέση για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια και την αποτυχία στο Final 4 του Μιλάνου! Το σχετικό δημοσίευμα της Marca ανέφερε χαρακτηριστικά πως εντός του οργανισμού υπάρχουν αρκετές φωνές που ασκούν κριτική στον Βάσκο για την πορεία και τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στο Βελιγράδι, μολονότι χρειάστηκε να ξεπεράσει σκαμπανεβάσματα και διάφορα εσωτερικά προβλήματα.

Τα κενά διαστήματα και τα αποδυτήρια

Σε γενικές γραμμές, η «Βασίλισσα» παρουσίασε πολλά κενά διαστήματα στη διάρκεια των αγώνων, κάτι που δεν είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Ο Λάσο είναι ένας προπονητής με ενδιαφέρουσες επιθετικές επιλογές και επί ημερών του, η Ρεάλ Μαδρίτης στηρίζεται στο επιθετικό ταλέντο των παικτών της δίνοντας ελευθερία στο παρκέ και βάση στην transition offense, επιδιώκοντας παράλληλα γρήγορη κίνηση της μπάλας με καλό spacing. Φέτος όμως οι Μαδριλένοι είχαν μια πιο δυσλειτουργική επίθεση, παρά το γεγονός ότι με 110,8 πόντους ανά εκατό κατοχές ήταν η πέμπτη μεταξύ των ομάδων που προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Όσον αφορά τον Τομά Ερτέλ ο οποίος φέρεται να έσπασε τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας μαζί με τον Τρέι Τόμπκινς, ο Λάσο εξήγησε μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπάγερν στο τελευταίο ματς της regular season πως ο παροπλισμός τους ήταν δική του απόφαση, διευκρινίζοντας πως «η υποχρέωσή μου ως κόουτς είναι να εντοπίζω το πρόβλημα». Αμφότεροι επέστρεψαν στις προπονήσεις όμως έχουν μείνει εκτός rotation της Ρεάλ από τις 31 Μαρτίου (σ.σ. ο Ερτέλ έπαιξε στο ματς με την Τενερίφη στις 3 Απριλίου)!

Η κατάρρευση και το ντεμαράζ

Στα μέσα της σεζόν οι Μαδριλένοι ενισχύθηκαν με την προσθήκη του Γκάμπριελ Ντεκ, ο οποίος επέστρεψε στη Ρεάλ έπειτα από το σύντομο πέρασμά του από το ΝΒΑ όπου μέτρησε μόλις 7 συμμετοχές με τους Θάντερ. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα της Ρεάλ ειδικά τον Μάρτιο προκάλεσε έντονη αμφισβήτηση. Τις δυο σερί νίκες επί των Αρμάνι Μιλάνο και Βιλερμπάν διαδέχτηκαν τέσσερις διαδοχικές ήττες στο φινάλε της regular season, οι τρεις εξ αυτών στις έδρες της Αναντολού Εφές, της Μακάμπι και του Παναθηναϊκού ενώ η κατάρρευση στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου στο WiZink Center είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Λάσο να πέσει στην τέταρτη θέση. Έστω κι έτσι, η «Βασίλισσα» ξεπέρασε το ντεφορμάρισμα και τα προβλήματα στα αποδυτήρια κάνοντας με άνεση το sweep απέναντι στη Μακάμπι που είχε βρει ρυθμό, εντούτοις παραδόθηκε στην ανωτερότητα και την εμπειρία των παικτών του Πάμπλο Λάσο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο Final 4 έπειτα από την περσινή απουσία της, μετρώντας 9 σερί νίκες στην EuroLeague και την ισπανική λίγκα. Πλέον η ομάδα του Λάσο έχει βαλθεί να δώσει απαντήσεις στο Βελιγράδι σε όσους βιάστηκαν να την ξεγράψουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.