Λάσο: «Παίρνω αποφάσεις από την πρώτη ημέρα, δεν ξέρω αν θα είναι καλές ή άσχημες»

Λάσο: «Παίρνω αποφάσεις από την πρώτη ημέρα, δεν ξέρω αν θα είναι καλές ή άσχημες»

Λάσο: «Παίρνω αποφάσεις από την πρώτη ημέρα, δεν ξέρω αν θα είναι καλές ή άσχημες»
Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε για τον ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και για τις αποφάσεις που καλείται να πάρει καθημερινά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Ο Πάμπλο Λάσο ρωτήθηκε για αρκετά πράγματα, ενόψει του ημιτελικού απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός προπονητής της Ρεάλ κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του να θέσει εκτός ομάδας του Τρέι Τόμπκινς και Τομά Ερτέλ, αλλά και τι μυστικά μπορεί να έχει ο ίδιος ή ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, μετά από τόσες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάσο:

Για τις αποφάσεις που πήρε κι αν αυτές βοήθησαν για την πρόκριση στο Final 4: «Παίρνω αποφάσεις από την πρώτη μέρα των προπονήσεων. Δεν ξέρω αν θα είναι καλές ή άσχημες. Αυτό που ξέρω είναι πως παίξαμε καλά απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήμασταν εξαιρετικοί και τα καταφέραμε. Τώρα, εστιάζω σε αυτό που έρχεται, τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, όχι σε ό,τι προηγήθηκε».

Για τα έξι παιχνίδια που προηγήθηκαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα: "Είναι μια διαφορετική ιστορία αυτό το παιχνίδι. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Το clasico είναι κάτι σπουδαίο όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Οι μεγάλοι παίκτες θα κάνουν ένα βήμα μπροστά και οι προπονητές έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη σ αυτούς. Ακόμη κι αν κέρδιζα ή έχανα τα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια, δεν θα σκεφτόμουν διαφορετικά. Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός".

Για το αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει για να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα: «Μυστικά (σ.σ.: γέλια). Ποιος ξέρει. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Σαρούνας για το αυριανό παιχνίδι. Ένα μόνο μπορώ να πω με σιγουριά, πως αν αφήσουμε τον Νίκολα (σ.σ: Μίροτιτς) ελεύθερο στη γωνία, θα το βάλει".

Για τον Λούκα Ντόντσιτς και την πορεία που έχει στο ΝΒΑ: «Θα τα πω γρήγορα. Ο Λούκα ήταν σπουδαίος από την ημέρα που ήρθε στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ηλικία 13 ετών. Ήταν όμως εξίσου σπουδαίος ως άνθρωπος. Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες πως θα τα καταφέρει στο ΝΒΑ. Είναι ικανός να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση κι αυτό είναι κάτι που είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Εκείνος το έχει σε απόλυτο βαθμό».

Ταβάρες: «Περιμένουμε τις μεγάλες στιγμές»

Από την πλευρά του ο Έντι Ταβάρες εξήγησε: «Κάθε χρονιά είναι δύσκολη, για να κερδίσεις. Πάντα είναι απόλαυση να βρίσκεσαι σε θέση να διεκδικείς το τρόπαιο της EuroLeague. Τα καταφέραμε όταν ήμουν στην ομάδα για την πρώτη σεζόν. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα τύχης ή απλά ήρθα την κατάλληλη στιγμή, χαίρομαι όμως που τα καταφέραμε τότε. Το ίδιο ελπίζω να συμβεί τώρα».

Για τα σκαμπανεβάσματα της Ρεάλ Μαδρίτης στη σεζόν: «Ως παίκτες, πάντα περιμένουμε για τις μεγάλες στιγμές, τις περιμένουμε. Είναι λογικό να υπάρχουν τα "πάνω" και τα "κάτω" μέσα στη σεζόν γιατί είναι μεγάλη. Στα playoffs ξέρουμε πως όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα γιατί είναι η μεγάλη στιγμή. Χαίρομαι που τα καταφέραμε. Κάναμε σπουδαία παιχνίδια με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τώρα είμαστε εδώ και θέλουμε να παλέψουμε για να κερδίσουμε».

@Photo credits: eurokinissi