Μίτσιτς: Ένας «killer» με σιδεράκια που ήθελε να γίνει σκιέρ (vids)

Μίτσιτς: Ένας «killer» με σιδεράκια που ήθελε να γίνει σκιέρ (vids)

Μίτσιτς: Ένας «killer» με σιδεράκια που ήθελε να γίνει σκιέρ (vids)
Ο Βασίλιε Μίτσιτς θα μπορούσε να κατεβαίνει μία πλαγιά, φορώντας τα αγαπημένα του σκι. Αυτή ήταν η μοίρα του, όταν ήταν παιδί. Τελικά το λευκό του χιονιού, διαδέχτηκε το πορτοκαλί της μπάλας. Και ο Μίτσιτς έγινε ο killer με τα σιδεράκια.

Σέρβικο αίμα. Κρύο. Παγωμένο. Ο Βασίλιε Μίτσιτς στήνεται στη γραμμή των βολών και ενώ απομένουν 2 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα για το φινάλε του ημιτελικού της Αναντολού Εφές απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο άγραφος μπασκετικός κανόνας αναφέρει ότι όταν ένας Σέρβος (ή έστω πρώην Γιουγκοσλάβος) στήνεται στη γραμμή, πρέπει να... γράψεις προκαταβολικά τους δύο πόντους. Ο Μίτσιτς... έσπασε τον κανόνα. Δίχως να το επιθυμεί. Άστοχος και στις δύο βολές και σε εκείνο το σημείο το σκορ παρέμεινε 73-70 υπέρ της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Μόνο που ο γεννημένος σκιέρ Σέρβος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ποιος ξέρει, ίσως στην τελευταία επίθεση της Εφές να φαντάστηκε πως βρίσκεται σε ένα από τα αγαπημένα του βουνά. Φορώντας τα σκι του. Σε μία ακόμη κατάβαση σε λευκό φόντο!

Στο φινάλε του αγώνα, ο Τζο Αρλάουκας δήλωσε (δίκην χιούμορ) τη βαρεμάρα του για το νέο μεγάλο σουτ του. Ο Μίτσιτς δεν μπορούσε παρά να χαμογελάει. Συνεχώς. Με τα σιδεράκια που φοράει εδώ και καιρό να κάνουν την εμφάνισή τους. Ένας killer με σιδεράκια. Η μπάλα στα χέρια του. 3...2...1.... Όπως του αρέσει.

Η ζωή του 28χρονου γκαρντ, ο οποίος μοιάζει... καταραμένος να αφήσει την Ευρώπη για το ΝΒΑ, δεν είχε πάντα την πορτοκαλί μπάλα στην καρδιά του. Για την ακρίβεια, ακόμη και τώρα προσπαθεί να χωρέσει δύο... έρωτες.

Ο σκιέρ Μίτσιτς

Μεγαλωμένος στο βουνό του Κοπαόνικ (τοποθεσία που έχουν επιλέξει αρκετές ελληνικές ομάδες για καλοκαιρινή προετοιμασία στο παρελθόν) στην κεντρική Σερβία, δεν είχε πολλές επιλογές. Με το αλπικό σκι να μοιάζει ως η πιο συνετή επιλογή.

Η αδερφή του Νίνα, δεν ξέφυγε από το πεπρωμένο της και έγινε επαγγελματίας σνοουμπόρντερ. Και Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Σότσι, πολλά χρόνια αργότερα.

«Το σκι είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αγάπη μου. Αλλά λατρεύω και το μπάσκετ», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του ο Μίτσιτς. Προτού γίνει περιζήτητος. MVP. Πρώτος σκόρερ. Πρωταθλητής Ευρώπης.

Το προηγούμενο βιογραφικό του αναφέρει πως ήταν τέσσερις φορές πρωταθλητής Σερβίας και δύο φορές Βαλκανιονίκης στο σλάλομ και στο γιγαντιαίο σλάλομ!

Όπως σας αναφέραμε παραπάνω, το Κοπαόνικ διαθέτει και εγκαταστάσεις μπάσκετ. Και τα καλοκαίρια που το χιόνι έλιωνε, ο Μίτσιτς έπιανε την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια.

Micic

Η μετακόμιση της φαμιλίας του στο Βελιγράδι σήμανε και τον οριστικό ξεριζωμό του ονείρου του σκι. Μπάσκετ καλωσήρθες στη ζωή του!

Ή σχεδόν. Το... μικρόβιο δεν ήταν γραφτό να σβήσει τόσο απλά. Ήταν μέσα του και την κρίσιμη στιγμή εμφανίστηκε. Μετά από δύο χρόνια δίχως να κάνει σκι, το 2006 εμφανίστηκε στο εθνικό πρωτάθλημα και πήρε τη δεύτερη θέση!

Η σχέση του με την αδερφή του είναι στενή. Όπως έχει εξηγήσει ο ένας τρέφει τον άλλον με δύναμη. Και πείσμα. Βλέπετε, όταν ο Βασίλιε ήταν πρωταθλητής Σερβίας, εκείνη ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια. Και όταν ο 16χρονος Μίτσιτς αποφάσισε να αγωνιστεί με τη μεγαλύτερη μπασκετική «φάμπρικα» της Ευρώπης, τη Μέγκα Βιζούρα, εκείνη ήταν εκεί για τον βοηθήσει.

Δεν χάνει ξανά στην Stark Arena

Μέχρι να φτάσει στο θρόνο το πρωταθλητή Ευρώπης πέρασε από αρκετές ομάδες. Και είχε να διαχειριστεί μερικούς σοβαρούς τραυματισμούς.

Στην αρχή ήταν η Μπάγερν Μονάχου. Και ένας σοβαρός τραυματισμός στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό (28/11/2004) στον αγκώνα του τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για ενάμισι μήνα.

Την επόμενη σεζόν κατέληξε δανεικός στον Ερυθρός Αστέρα και μετά ο δρόμος τον έβγαλε πρώτα στην Τουρκία και την Τόφας και μετά στη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις.

Και στην πρώτη εμπειρία από Final 4. Στο Βελιγράδι. Στην τρόπον τινά πόλη του. Εκείνος ο ημιτελικός, απέναντι στον... μαέστρο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν οδυνηρή εμπειρία: 5 πόντοι, , 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη σε 18:56.

Ίσως γι' αυτό δεν ήθελε να χάσει άλλον ημιτελικό. Ειδικά στην Stark Arena.

To Mega συμβόλαιο!

Μόνο τυχαίες δεν ήταν και οι απολαβές του. Το περασμένο καλοκαίρι ο Μίτσιτς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Εφές. Με απολαβές που φαίνεται να αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα της τριετίας.

Το φετινό συμβόλαιό του αγγίζει τα 3.1 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που τον φέρνει στην 3η θέση στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη φετινή EuroLeague.

Στην κορυφή είναι ο Νίκολα Μίροτιτς με 5 εκατομμύρια ευρώ και στη 2η ο συμπαίκτης του Μίτσιτς, ο Σέιν Λάρκιν με 3.2 εκατομμύρια ανά σεζόν!