EuroLeague Final 4: Πως να ακολουθήσετε τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Newsroom
EuroLeague Final 4: Πως να ακολουθήσετε τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βελιγράδι. Η πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final της EuroLeague θα οδηγήσει... καραβάνια φιλάθλων στη Σερβία. Πώς θα φτάσετε, ωστόσο, μέχρι εκεί; Και το σημαντικότερο: Τι γίνεται με τα εισιτήρια, για όσους δεν έχουν προμηθευτεί. Το Gazzetta έχει τις απαντήσεις.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σύνθεση του Final 4 στο Βελιγράδι μετά τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στη Μονακό. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν τις βαλίτσες του για τη σερβική πρωτεύουσα. Δεν θα είναι οι μόνοι. Οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά ένα Final 4 που διεξάγεται στη... γειτονιά τους είναι αρκετοί.

Μετά την πρόκριση έγιναν περισσότεροι. Και το Gazzetta σας παρουσιάζει έναν πλήρη οδηγό ταξιδιού από την Ελλάδα μέχρι την Stark Arena, τον τόπο που θα οριστεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης.

Τα εισιτήρια του Final 4

Όποιος ήταν προνοητικός, έχει κλείσει τη θέση του στο γήπεδο. Τα εισιτήρια για το Final 4, τα οποία αφορούν τη γενική είσοδο, είχαν κυκλοφορήσει αρκετό καιρό πριν ξεκινούν τα playoffs. Και εξαφανίστηκαν! Οπότε όποιος τα αποκτούσε, το έκανε με την ελπίδα να δει στο Βελιγράδι την αγαπημένη του ομάδα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ελπίδα και για τους άλλους. Κάθε ομάδα αναμένεται να λάβει από 900 εισιτήρια. H Stark Arena θα φιλοξενήσει 15.500 θεατές, το 80% της συνολικής χωρητικότητάς της.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη υπάρχουν εισιτήρια, μέσω της ιστοσελίδας tripoki.com. Για... γερές τσέπες, αφού αυτά που έχουν απομείνει αφορούν, πέρα από τα εισιτήρια των αγώνων, διαμονή για τρεις ημέρες και πρωινό, σε τιμές που ξεκινούν από 936 ευρώ και φτάνουν στα 1.518 ευρώ!

Final 4

Η άλλη λύση έχει περισσότερη αναμονή. Μία εγγραφή σε μία πλατφόρμα ανταλλαγής εισιτηρίων. Όλο και κάποιοι δεν θα καταφέρουν να κάνουν το ταξίδι, λόγω ενός απρόοπτου, είτε επειδή η αγαπημένη τους ομάδα δεν έφτασε μέχρι το τέλος. Μία αναζήτηση στην google με τις λέξεις «Fan to Fan Marketplace» θα σας βοηθήσει.

Πώς θα φτάσετε στο Βελιγράδι

Οι επιλογές είναι δύο και απλές: αεροπλάνο ή αυτοκίνητο. Η δεύτερη λύση είναι χρονοβόρα, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με ένα όμορφο ταξίδι από την Ελλάδα μέχρι τη Σερβία.

Η πιο άνετη λύση (σε ένα ταξίδι σχεδόν 1,5 ώρας) είναι η χρήση ενός αεροπλάνου. Φυσικά και υπάρχουν απευθείας πτήσεις, όπως επίσης και η (μερικές φορές) φθηνότερη λύση μιας πτήσης με ανταπόκριση.

Αυτή τη στιγμή, μέσω της πλατφόρμας της Aegean, ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής κοστίζει σχεδόν 500€, όχι μόνο λόγω της διεξαγωγής του Final 4. Γενικότερα οι πτήσεις προς την πρώην Γιουγκοσλαβία (Κροατία και Σερβία συγκεκριμένα) είναι πάντα... τσιμπημένες. Υπάρχει βέβαια και μία... παγίδα: Οι πτήσεις προς το «Νίκολα Τέσλα» την Τετάρτη 18/5 είναι κλεισμένες, όποτε και η αναχώρηση την Κυριακή, 22/5.

Πάντως, η Aegean αναμένεται να προσθέσει παραπάνω πτήσεις για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων όσων θέλουν να ταξιδέψουν για το Final 4.

Μη λησμονούμε και τον τοπικό αερομεταφορέα της Σερβίας, την Air Serbia, με τις τιμές να είναι πάνω κάτω οι ίδιες.

Μία καλή λύση θα ήταν η αναζήτηση με ενδιάμεσο σταθμό, αλλιώς οι ημερομηνίας αναχώρησης θα πρέπει να αλλάξουν. Να είναι στην αρχή της εβδομάδας που θα γίνει το Final 4 και η επιστροφή από τη Δευτέρα, 23/5.

Αν προτιμήσετε ένα Ι.Χ., μπορείτε να μοιράσετε έξοδα και οδήγηση, αν πρόκειται για παρέα φίλων. Η διαδρομή είναι σχεδόν 1.100 χιλιόμετρα και απαιτούνται 11 ώρες οδήγησης.

Αν το δούμε κυνικά και οικονομικά, θα απαιτηθούν περίπου 200€, μαζί με τα καύσιμα και τα διόδια μέχρι τα σύνορα. Τουλάχιστον η επιστροφή θα είναι φθηνότερη, αφού τα καύσιμα στη Σερβία προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή.

Τρένο και πούλμαν

Αν όλα αυτά δεν σας άρεσαν, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Το παραδοσιακό, αλλά μη βολικό λεωφορείο με κόστος που αγγίζει τα 120 ευρώ. Αλλά σε αυτό θα πρέπει να υπολογίσετε τον παραπανίσιο χρόνο που χρειάζεται ένα τέτοιο ταξίδι.

Η λύση ενός τρένου είναι επίσης οικονομική, ασφαλής και προσφέρει εγγύηση σε αναχώρηση και άφιξη. Η τιμή ενός εισιτηρίου, μέσα Θεσσαλονίκης, για ένα τρένο φτάνει περίπου στα 160 ευρώ.

Διαμονή στο Βελιγράδι

Όποιος δεν είχε μεριμνήσει, μπορεί να το πληρώσει ακριβά. Μία αναζήτηση στην πλατφόρμα Booking βρίσκει πολλές λύσεις. Αλλά... αλμυρές.

Αν κάποιος φτάσει στο Βελιγράδι την παραμονή του ημιτελικού (18/5) και αναχωρήσει την επομένη του τελικού (22/5) οι τιμές κυμαίνονται από 800-1.500 ευρώ! Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις, με χαμηλότερες τιμές, αλλά καλό θα ήταν να τσεκάρετε τι προσφέρει (κυρίως στην επιλογή του κοινού μπάνιου) και που βρίσκεται σε σχέση με την Stark Arena.

@Photo credits: Olympiacos BC