Ολυμπιακός - Μονακό 94-88: Θρύλος από ατσάλι, επέστρεψε στα Final 4! (vid)

Ολυμπιακός - Μονακό 94-88: Θρύλος από ατσάλι, επέστρεψε στα Final 4! (vid)
Ο Ολυμπιακός «γύρισε» το παιχνίδι με τη Μονακό, επικράτησε με 94-88 και επέστρεψε στο Final 4 και στην ελίτ της Ευρώπης! Τρομεροί οι ΜακΚίσικ (18π.), Ουόκαπ (17π.), Σλούκας (15π., 5ρ., 5ασ.) και Ντόρσεϊ (16π.)

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι εκπληκτική ομάδα για να απουσίαζε από το Final 4 και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στο Game 5 από την τρομερή Μονακό, έκαμψε την αντίστασή της, «γύρισε» από διψήφια διαφορά πόντων με την οποία έχανε και με 94-88 σφράγισε τα εισιτήρια για το Βελιγράδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ομάδα του Γιώργου Μpαρτζώκα επέστρεψε στο Final 4 μετά από το 2017 και θα διεκδικήσει την τέταρτη της Euroleague παίζοντας στον ημιτελικό με την Αναντολού Εφές στις 19 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με την διάθεση να επιτεθεί κοντά στο καλάθι και το κατάφερε με τον Παπανικολάου (6-2, 2’), ωστόσο με 2/2 τρίποντα των φιλοξενούμενων το προβάδισμα άλλαξε (6-8, 5’). Η κόρνα λήξης της εναρκτήριας περιόδου βρήκε τις άμυνες να πρωταγωνιστούν, τον Παπανικολάου να σταματάει θεαματικά τον Μπέικον και το σκορ στο 11-13.

Η Μονακό χάρη στον Μπέικον και τον Λι βρήκε νωρίς ένα σερί για το +8 (16-24, 13’), με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν αρκετά λάθη και να έχουν μπόλικο άγχος. Ο ΜακΚίσικ με 2/2 τρίποντα πρόσφερε πολύτιμες λύσεις, μόνο που η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού είχε διαλυθεί από τους Λι και Χολ με αποτέλεσμα αντί να πέφτει η διαφορά, να μεγαλώνει (22-32, 15’). Ο ΜακΚίσικ είχε σεληνιαστεί, σκόραρε σε κάθε επίθεση (16π. στο ημίχρονο), αλλά το ίδιο έκαναν κι οι Μονεγάσκοι αφού η άμυνα συνέχισε να μην λειτουργεί (30-41, 17’). Ενα επιθετικό κρεσέντο του Ντόρσεϊ όχι μόνο έβαλε «φωτιά» στην εξέδρα, αλλά μείωσε και το σκορ σε 38-42 όμως 2/2 τρίποντα του Ουαταρά έστειλαν ξανά την ομάδα του στο +10.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά παρέμενε στο επίπεδο που αυτό ξεκίνησε μέχρι που ο Βεζένκοβ με τρίποντο και ο Ουόκαπ με 7 διαδοχικούς πόντους έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού με 56-55 (25’). Το παιχνίδι εξελισσόταν σε μία απίστευτη μάχη στο παρκέ και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (62-62, 29’) με τον Τζέιμς να σκοράρει υπό πίεση στο τέλος της περιόδου για το 66-70.

Το «τετράποντο» του Βεζένκοβ ισοφάρισε σε 72-72 και λίγο αργότερα το τρίποντο του Σλούκα σε 75-75 (33’). Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» μαζί με τον Τζέιμς κουβάλησαν το σκορ των ομάδων τους στα επόμενα λεπτά με τους Πειραιώτες να μπαίνουν μπροστά στο σκορ στο τελευταίο τετράλεπτο (84-81, 36’). Ο Σλούκας είχε αποφασίσει να κρίνει αυτός την αναμέτρηση και με δικό του τρίποντο έκανε το 89-83 (38’), πριν απαντήσει όμως ο Τζέιμς με ένα απίστευτης δυσκολίας σουτ από τα 7.5 μέτρα. Το τρίποντο του Ντόρσεϊ όμως που ακολούθησε «σφράγισε» τη νίκη και την παρουσία στο Final 4 του Βελιγραδίου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός δεν αποπροσανατολίστηκε όταν ξέφυγε η Μονακό, έμεινε πιστός στο πλάνο του και βρήκε πολλά καλάθια από τους Σλούκα, Ντόρσεϊ στα κρίσιμα σημεία.

Με το σκορ στο 83-86 ο Σλούκας ευστόχησε από τα 6.75, ο Τζέιμς απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Ντόρσεϊ βρήκε στόχο με τον ίδιο τρόπο και έληξε τις ελπίδες των Μονεγάσκων.

Ο MVP: Σε εκπληκτικό βράδυ οι Σακιέλ ΜακΚίσικ (18π. οι 16 στο πρώτο ημίχρονο), Κώστας Σλούκας (15π., 5ρ., 5ασ.), Τόμας Ουόκαπ (17π. και εκπληκτική άμυνα) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (16π.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακό βράδυ οι Μοτιεγιούνας και Χολ. Δεν βοήθησαν οι σέντερ της Μονακό.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε σπουδαίο πρώτο δεκάλεπτο, Ο Σάσα Βεζένκοβ σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο (9π., 7ρ.) και ο Χασάν Μάρτιν πρόσφερε πολύτιμες λύσεις με 9 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 11/23 (47%) τρίποντα του Ολυμπιακού, και το 84% στις βολές (21/25).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 12.000 και πλέον οπαδοί του Ολυμπιακού. Επίσης η παρουσία του Κέβιν Ντούραντ, του Βασίλη Σπανούλη, της Εμμα Στόουν και του Γιώργου Λάνθιμου έδωσε άλλη αίγλη στα επίσημα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός σε όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν είχε εντυπωσιακή αγωνιστική συνέπεια και άξιζε να πάει στο Final 4. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ισχυρές προσωπικότητες που διαθέτει με τον Σλούκα οδηγό, έδωσαν πολύτιμη βοήθεια και ο κόσμος «έσπρωξε» την ομάδα στο Βελιγράδι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-13, 41-50, 66-70, 94-88

4

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.