Μπαρτζώκας: «Μετράει κάτι όταν έρχεται με κόπο, υπόσχομαι ότι θα είμαστε έτοιμοι στον ημιτελικό»

Μπαρτζώκας: «Μετράει κάτι όταν έρχεται με κόπο, υπόσχομαι ότι θα είμαστε έτοιμοι στον ημιτελικό»

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Μετράει κάτι όταν έρχεται με κόπο, υπόσχομαι ότι θα είμαστε έτοιμοι στον ημιτελικό»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι τίποτε δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό και φρόντισε να υποσχεθεί ότι η ομάδα του θα είναι ανταγωνιστική στον ημιτελικό με την Εφές.

Μετά τη μεγάλη πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου, ο Έλληνας τεχνικός είπε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου. Μεγάλο κατόρθωμα. Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου στην Μονακό. Άξιζε να βρίσκεται στο Fianl 4. Ήταν δύσκολη σειρά. Έπρεπε να ελέγξουμε το συναίσθημά μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μιλήσαμε αρκετά. Ήμασταν σίγουροι ότι θα ήταν ένα παιχνίδι 40 λεπτών. Από τη στιγμή που ήμασταν πίσω στο σκορ με 7 πόντους στο ημίχρονο και τη στιγμή που η Μονακό σούταρε 8/8 τρίποντα με Λι και Ουατάρα εμείς πιστέψαμε ότι θα κυριαρχήσουμε από την άμυνά μας και θα βρούμε λύσεις. Δεν χρειάζεται να αναλύσω παραπάνω το παιχνίδι. Το σημερινό παιχνίδι οι παίκτες ήταν αυτοί που μίλησαν και οι φίλαθλοι».

Και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ομάδα πάει πιο δυνατή στο Final 4: «Οι δύσκολες στιγμές δυναμώνουν την ομάδα, το πιστεύω της, την πεποίθηση ότι ακόμα κι αν πάει κάτι στραβά, παίζοντας ενωμένοι δίνεται η πεποίθηση ότι θα είμαστε δυνατοί στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή αυτό που είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα πως θα ήθελα να πάμε σε ένα Final 4 και πάλι. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Ήμουν σίγουρος για το τι θα γίνει. Το 2013 η Εφές προηγήθηκε με 14 πόντους στο ημίχρονο. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Αν είναι εύκολο σου έχει χαριστεί και δεν είναι αληθινό. Όταν έρχεται με κόπο είναι κάτι που πραγματικά μετράει».

Όσο για την Εφές που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό; «Δεν μπορούσα να πω κουβέντα στους παίκτες μας για τον αντίπαλο στο Final 4. Έχουμε 3 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μετά έχουμε κάποιες μέρες να προετοιμαστούμε για το Final 4. Μιλάμε για τους πρωταθλητές Ευρώπης, μια ομάδα που είναι στην κορυφή τα τελευταία 4 χρόνια. Έχω μεγάλο σεβασμό για την Εφές και τον κόουτς Αταμάν, όμως μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε στον ημιτελικό. Για τώρα είναι νωρίς να πούμε παραπάνω πράγματα. Το σημαντικό είναι να μείνουμε υγιείς. Ποτέ δεν ξέρεις. Μας έλειψε πολύ στη σειρά ο Χασάν Μάρτιν και ελπίζουμε το να είμαστε όλοι μαζί να είμαστε δυνατός αντίπαλος για κάθε αντίπαλο».

Σε ερώτηση για το αν η σειρά ήταν ένα καλό «Crash Test» ενόψει της Εφές, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η Εφές έχει μια εξαιρετική ομάδα, μια εξαιρετική περιφέρεια. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί και είναι σε πολύ καλό μομέντουμ. Ήταν μια ομάδα που μας έφτασε στα όριά μας η Μονακό και στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε εκεί δείξαμε πόσο σκληροί είμαστε. Η πιο σημαντική στιγμή ήταν όταν χάσαμε 20 πόντους εδώ και μας χειροκρότησε ο κόσμος. Κατάλαβαν ότι είμαστε μια ομάδα που παίζει μαζί, είναι μαχητές. Αυτό μας βοήθησε να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Στο 4ο ματς χάσαμε 4 επιθέσεις στο τέλος και μετά έπρεπε να παίξουμε 40 λεπτά παιχνιδιού με το μεγάλο πρέπει σε εμάς. Για εμάς θα ήταν στεναχώρια μεγάλη και απογοήτευση. Αυτό δείχνει την πνευματική δύναμη που έχουμε γιατί ήταν ένα παιχνίδι που δεν πήγε καλά στην αρχή. Όλοι μαζί καταφέραμε να κερδίσουμε».

Τι ήταν αυτό που είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί η ομάδα εντελώς διαφορετική; «Όταν οι παίκτες ήταν φοβερά αγχωμένοι, πήγαμε σε βιαστικές αποφάσεις. Το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι υποστηρικτικός με τους παίκτες. Η Μονακό είχε τον έλεγχο αλλά χάναμε μόνο 7 πόντους. Είπα κάποια πράγματα τεχνικά. Είχαμε παίκτες που πήραν καλές αποφάσεις. Ο Ουόκαπ μας βοήθησε φοβερά, ο ΜακΚίσικ στο πρώτο ημίχρονο, ο Ντόρσεϊ έβαλε ένα κρίσιμο τρίποντο, ο Σλούκας ήταν καθοριστικός. Και με την Εφές το ίδιο πράγμα είχαμε κάνει και με την Ρεάλ είχε ξεκινήσει το ίδιο και το DNA της ομάδας δείχνει ότι είμαστε σκληροί».