Ολυμπιακός: Iσοφάρισε τα Final 4 του Παναθηναϊκού

Newsroom
Ολυμπιακός: Iσοφάρισε τα Final 4 του Παναθηναϊκού
Ο Ολυμπιακός... έφτασε στο Βελιγράδι. Στη δική του, σύγχρονη, Γη μιας μπασκετικής επαγγελίας. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν με 3-2 νίκες στο 11ο Final 4 της ιστορίας τους, ισοφαρίζοντας τον Παναθηναϊκό.

Μετά από πέντε χρόνια και τέσσερις διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός είναι ξανά στο Final 4. Το 11ο στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά, επίδοση που ισοφαρίζει αυτή που έχει ο «αιώνιος» αντίπαλος, Παναθηναϊκός, ο οποίος μετράει 10 Final 4 στη EuroLeague και ένα στη SuproLeague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν για τρίτη φορά της Μονακό σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, έκαναν το 3-2 και κέρδισαν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι, όπου θα συναντήσουν την Αναντολού Εφές (3-1 την Αρμάνι Μιλάνο) στον έναν από τους δύο ημιτελικούς.

Ήδη στην τελική φάση έχει προκριθεί η Ρεάλ Μαδρίτης (3-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ) όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα (3-2 την Μπάγερν Μονάχου).

Επιστροφή από το 2017!

Το 2017 ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί στον τελικό της EuroLeague, γνωρίζοντας την ήττα από τη Φενέρμπαχτσέ (80-64). Την επόμενη σεζόν, όπου το Final 4 έγινε στο Βελιγράδι, οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν στα playoffs από τη Ζαλγκίρις (3-1).

Τη σεζόν 2018-2019 ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 9η θέση της κανονικής περιόδου και έμεινε εκτός από την post season, ενώ η επόμενη αγωνιστική χρονιά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της πανδημίας. Τέλος, τη σεζόν 2020-2021 ο Ολυμπιακός βρέθηκε στη 12η θέση της κανονικής περιόδου και εκτός playoffs.

@Photo credits: INTIME