«Βig Sofo»: «Όταν τρως 25, ανησυχείς» (vid)

«Βig Sofo»: «Όταν τρως 25, ανησυχείς» (vid)

Newsroom
«Βig Sofo»: «Όταν τρως 25, ανησυχείς» (vid)
Η Μονακό ισοφάρισε 1-1 τη σειρά των play offs της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μαζί με τους Κωνσταντίνο Μελάγιες, Αντώνη Καλκαβούρα σχολίασαν στο Gazzetta από το παρκέ του ΣΕΦ την ήττα των Ερυθρόλευκων.

Μετά το εντυπωσιακό 71-54 του πρώτου ματς, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εύκολα από τη Μονακό στο ΣΕΦ με 96-72 και μετά το τέλος του Game 2 οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Αντώνης Καλκαβούρας και Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολίασαν από το παρκέ του ΣΕΦ όλα όσα είδαμε (... και δεν είδαμε) στην αναμέτρηση.

Ο Big Sofo τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός, μετά την τρομερή ανατροπή της Μονακό στο δεύτερο δεκάλεπτο, βιάστηκε να «γυρίσει» το παιχνίδι. Υπογράμμισε την εντυπωσιακή ωριμότητα του Μάικ Τζέιμς παρά το κάκιστο πρώτο του δεκάλεπτο και επεσήμανε ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να φοβηθούν ή να σεβαστούν περισσότερο απ' όσο πρέπει τη γαλλική ομάδα στο Game 3.

Ο Σχορτσανίτης εξήγησε στο πρώτο του σχόλιο ότι «ο Ολυμπιακός έχει παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά αυτοί που έχουν εμπειρία σε αυτά τα ματς, είναι λίγοι, δηλαδή Πρίντεζης, Σλούκας Παπανικολάου. Η ομάδα φοβήθηκε και σεβάστηκε ίσως περισσότερο την Μονακό και δεν ακολούθησε στο αμυντικό κομμάτι το ίδιο πλάνο με προχθές. Επιθετικά δυστυχώς ο Ολυμπιακός έδειξε ένα πολύ άσχημο πρόσωπο. Προσωπικά περίμενα περισσότερα από τον Ντόρσεϊ. Ο κόουτς Μπαρτζώκας τον εμπιστεύτηκε αρκετά, από 'κει και μετά πρέπει κι ο παίκτης να βρει τον τρόπο να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι».

«Πραγματικά δεν έχει πάρει τίποτα από την επίθεση του, φάνηκε άσχημη η επίθεση του Ολυμπιακού, με πολλά τρίποντα. Οποιοσδήποτε προπονητής και παίκτες θα έλεγε ότι δεν μπορείς να κερδίσεις μόνο μέσα από το τρίποντο. Πιστεύω βιάστηκαν, η διαφορά ανέβηκε πολύ. Δεν δουλεύει έτσι, βιάστηκαν να γυρίσουν το ματς στο επόμενο λεπτό. Θέλει προσοχή, δουλειά κι άμυνα», επεσήμανε αναφορικά με την βιασύνη που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Σε ο,τι αφορά τον Τζέιμς, ανέφερε πως «ο Μάικ Τζέιμς ήταν το άλφα και το ωμέγα και στα δύο ημίχρονα. Έδειξε πολύ ωριμότητα, τραβώντας όλη την άμυνα πάνω του και δίνοντας την μπάλα στη weak side. Οι συμπαίκτες του τον δικαίωσαν. Αν ξεκινήσει να βάζει, δεν τον πλησιάζεις εύκολα. Σήμερα ήταν τελείως διαφορετικός».

Σχετικά με την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ο Big Sofo τόνισε ότι «απογοητεύτηκαν γρήγορα, το αφήσανε. Ο τρόπος που αντέδρασε ο Ολυμπιακός ήταν λάθος, φαίνεται κι από τα στατιστικά. Πολλά τρίποντα, καθόλου πατήματα μέσα στην ρακέτα. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα η οποία σκοράρει τόσο, χωρίς να παίξεις άμυνα και μόνο με τρίποντο».

Πρόσθεσε, δε πως: «Η Μονακό έχει δείξει πως μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγάλο επίπεδο αμυντικά. Ήρθε η Μονακό πιο διαβασμένη κι έτοιμη σε σχέση με προχθές. Δεν ξέρω πόσο πνευματικά είναι δυνατή η Μονακό, αν ο Ολυμπιακός το πάλευε λίγο ακόμα, πλησίαζε το σκορ σε μονοψήφια διαφορά, δεν ξέρω αν θα κατάφερνε να συνεχίσει».

Όσο για τα ματς που ακολουθούν στο Μόντε Κάρλο, ο Σχορτσανίτης εξήγησε ότι «σήμερα ο Ολυμπιακός έχασε με κοντά 25. Αυτό αν είσαι παίκτης, σου μένει στο μυαλό. Σε ανησυχεί αυτό. Το θέμα είναι οι παίκτες να μην είναι φοβισμένοι και να καταφέρουν να κερδίσουν. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός αξίζει και πρέπει να είναι στο Βελιγράδι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.