Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 73-66: Πολύ σκληρή για να πεθάνει (vid)

Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 73-66: Πολύ σκληρή για να πεθάνει (vid)
Παρά τις απουσίες των Μέλι, Ντατόμε και το γεγονός ότι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα οι Ροντρίγκεθ, Ντιλέινι, η Αρμάνι κατάφερε να μείνει «ζωντανή» στην διεκδίκηση της πρόκρισης καθώς επικράτησε σε ένα δραματικό ματς της Εφές με 73-66 κάνοντας το 1-1 στη σειρά.

Πύρρειος μεν, αλλά τόσο σημαντική δε ήταν η νίκη της Αρμάνι Μιλάνο στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έφερε τη σειρά στα ίσια (1-1) ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός έβαλε άλλα δύο μεγάλα προβλήματα στο μυαλό του καθώς είδε δύο ακόμα βασικούς παίκτες να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού όπως οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Μάλκολμ Ντιλέινι.

Όμως υπήρχε ο Σαβόν Σιλντς για να... καθαρίσει για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο έχοντας 21 πόντους με 8/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής. Εξαιρετικός ήταν και ο «Τσάτσο» πριν τραυματιστεί πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα έχοντας από τη πλευρά του άλλους 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Αγωνία υπάρχει και στις τάξεις της Εφές και αυτό διότι αποχώρησε τραυματίας και ο Βασίλιε Μίτσιτς (18π.) ο οποίος προσπάθησε μαζί με τον Σέιν Λάρκιν (19π.) για το δεύτερο break της τουρκικής ομάδας.

Το ματς

Πανομοιότυπο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα όπως ακριβώς και στο Game 1 της σειράς. Ουσιαστικά... φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και τον θεριό τον Γιάννη, καθώς υπήρχε εκατέρωθεν αστοχία, με τους παίκτες της Αρμάνι να έκαναν... «copy paste» εμφάνιση στο πρώτο τρίλεπτο. Η Εφές προηγήθηκε με 6-10, ενώ μετά το τάιμ άουτ του Μεσίνα πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (11π., 4/4 σουτ, 3 ασίστ στο α' δεκάλεπτο) ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε επιμέρους 13-5 και στο +4 (19-15) λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Ένα διάστημα όπου ο Μίτσιτς ήταν ο «εκφραστής» της τουρκικής ομάδας η οποία ωστόσο είχε 1/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο έναντι 6/12 δίποντα της Αρμάνι και 1/2 τρίποντα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στην δεύτερη περίοδο. Η αστοχία συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ του «Medilanum Forum» και με εξαίρεση ένα μπαράζ τριπόντων και από τις δύο πλευρές, τον πρώτο λόγο είχαν οι σκληρές άμυνες. Μόνο σε δύο περιπτώσεις ο Σέρχιο κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Εφές με δύo alley oop πάσες στον Ταρζέφσκι. Το σκορ του ημιχρόνου (33-33) με το επιμέρους σκορ του δεύτερου δεκαλέπτου να είναι 14-16 υπέρ της Εφές αποτυπώνει του... λόγου το αληθές.

Ο Σαβόν Σιλντς ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ. σημείωσε εννέα σερί πόντους) έχοντας πετύχει τους 11 από τους 15 πόντους της ομάδας του στο επιμέρους 15-2 μέχρι να μετατρέψει το 26-33 του 17' σε 42-35 στο 24'. Όταν πήρε τη σκυτάλη ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, το επιμέρους της ιταλικής ομάδας έφτασε στο 27-10 (!!) με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 53-43 στο 26'! Αν και είχε το μομέντουμ, αν και τα πάντα συνηγορούσαν στο να διατηρήσει τη διαφορά, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλιε Μίτσιτς η Αναντολού πραγματοποίησε σερί 9-0 έως το τέλος της 2ης περιόδου φέρνοντας ουσιαστικά και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (53-52).

«Αίμα και άμμος» ήταν η 4η περίοδος. Χαμηλό σκορ, αστοχία εκ νέου εκατέρωθεν και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Αρμάνι ήρθαν να προστεθούν και οι νέοι τραυματισμοί των Μάλκολμ Ντιλέινι και Σέρχιο Ροντρίγκεθ οι οποίοι αποχώρησαν από το παιχνίδι! Παρόλα αυτά η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα αποδείχθηκε... πολύ σκληρή για να πεθάνει καθώς ανέλαβαν δράση οι Σιλντς, Χολ και Μπέντιλ οι οποίοι με συνεχόμενα καλάθια κατάφεραν να ανατρέψουν το -4 (59-63) του 37' και να φέρουν την Αρμάνι στο +7 (73-66) με επιμέρους 14-3 μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Αυτό ήταν και το σημείο που έκρινε το παιχνίδι για τη νίκη των Ιταλών και το 1-1 στη σειρά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα και ενώ η Εφές είχε φέρει το ματς στα μέτρα της έχοντας προηγηθεί με 59-63. Όμως ο εξαιρετικός Σαβόν Σιλντς ανέλαβε δράση και ηγήθηκε της ομάδας του για ένα επιμέρους 14-3 με το οποίο έφτασε στην τελική επικράτηση.

MVP: Ο Σαβόν Σιλντς φυσικά. Σε 28:17 ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 21 πόντους έχοντας 8/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/5 βολές ενώ είχε επίσης στην στατιστική του 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για το 1-1 στη σειρά με 17 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ωσεί παρών στο παρκέ του «Mediolanum Forum» ο Κρις Σίνγκλετον.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι τρεις τραυματισμοί στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο για την Αρμάνι με τους Ντιλέινι και Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ένας για την Εφές με τον Βασίλιε Μίτσιτς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι δύο ομάδες είχαν στο σύνολο 18/50 τρίποντα!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ματς-καρμπόν με το Game 1 αλλά με διαφορετικό νικητή. Κακό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στο ατομικό ταλέντο και όχι στην τακτική και στο ομαδικό παιχνίδι. Ο Σιλντς ουσιαστικά ήταν εκείνος που «μίλησε» τελευταίος για τη νίκη της Αρμάνι και το 1-1 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 33-33, 53-52, 73-66

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 1-1

Game 1: Αρμάνι - Εφές 48-64
Game 2: Αρμάνι - Εφές 73-66
Game 3: Εφές - Αρμάνι (26/4)
Game 4: Εφές - Αρμάνι (28/4) - αν χρειαστεί
Game 5: Αρμάνι - Εφές - αν χρειαστεί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.