Αρμάνι - Εφές 48-64: Break στο Μιλάνο και «All Λάρκ...ΙΝ» για το Final 4 (vid)

Αρμάνι - Εφές 48-64: Break στο Μιλάνο και «All Λάρκ...ΙΝ» για το Final 4 (vid)
Η Αναντολού Εφές ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου αγώνα των playoffs καθώς επικράτησε στο Μιλάνο της Αρμάνι με 64-48 και κάνοντας το break της έδρας πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 του Βελιγραδίου. Καλύτεροι οι... συνήθεις ύποπτοι, Λάρκιν (16π.), Μίτσιτς (16π.)

Το πρώτο ματς των φετινών playoffs στην EuroLeague θα ξεχαστεί γρήγορα. Τουλάχιστον όσον αφορά το θέαμα. Εκείνοι ωστόσο που θα το... κρατήσουν έχοντας βάλει τα θεμέλια για τη πολυπόθητη πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου είναι οι παίκτες της Αναντολού Εφές!

Βέβαια η αστοχία και το κακό μπάσκετ ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του αγώνα, κυρίως από πλευράς της Αρμάνι η οποία είχε 17/54 εντός παιδιάς (!) και 15 λάθη! Πώς λοιπόν να μην γίνει το 0-1 στη σειρά; Ακόμη και αν οι πρωταθλητές Ευρώπης, που έβαλαν... πλώρη για τη διατήρηση των σκήπτρων, παρουσίασαν ένα μέτριο πρόσωπο και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η... γνωστή, καλή, Εφές.

Όμως όταν ο Σέιν Λάρκιν (16π., 5ασ., 2ριμπ., 2κλ.) πήρε τα... πάνω του και ο Βασίλιε Μίτσιτς έπαιξε τόσο... όσο χρειαζόταν (16π., 7ριμπ., 3ασ.) η τουρκική ομάδα πραγματοποίησε την αντεπίθεσή της, έστειλε την διαφορά σε διψήφια νούμερα στο δεύτερο ημίχρονο και έκτοτε δεν κινδύνευσε ποτέ ξανά.

Το ματς

Το άγχος, η πίεση και το «πρέπει» του αποτελέσματος αποτυπώθηκαν με το ξεκίνημα του αγώνα στο «Mediolanum Forum» του Μιλάνου. Οι δυνατές άμυνες είχαν την τιμητική τους, ενώ η εκατέρωθεν αστοχία ήταν το... σήμα κατατεθέν του πρώτου αγώνα των playoffs. Η Εφές κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 2-7 ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με τους Μέλι και Χολ, πραγματοποιώντας επιμέρους 14-4 για το 16-11 της πρώτης περιόδου. Βέβαια μια ματιά στα στατιστικά φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος το... τραγικό θέαμα που παρουσίαζαν οι δύο ομάδες καθώς η Αρμάνι είχε 6/16 σουτ και η Εφές 5/14 με τους Μίτσιτς-Λάρκιν στο «μηδέν» με 0/7 εντός παιδιάς στο σύνολο.

Η Αναντολού έσφιξε ακόμα περισσότερο την άμυνά της, αφήνοντας άποντη την ιταλική ομάδα για 6:30 στην δεύτερη περίοδο! Ο Ντάνστον ήταν εκείνος που είχε ενεργοποιηθεί περισσότερο μετά τον Μοερμάν και κάπως έτσι η Εφές προηγήθηκε με 16-22 (!) έχοντας ξεκινήσει το δεύτερο δεκάλεπτο με σερί 11-0! Όμως η Αρμάνι και ο Μεσίνα είχαν κρατήσει την... έκπληξη στο πρόσωπο του Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος με τρία σερί τρίποντα έκανε και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι (26-25 στα 40'') έως το τέλος του ημιχρόνου (26-29).

Η τουρκική ομάδα είχε κλείσει το ημίχρονο με 7/18 δίποντα και 4/9 τρίποντα, έχοντας επίσης 13-5 ριμπάουντ αλλά και... 8 λάθη, ενώ η Αρμάνι μέτρησε με τη σειρά της 5/15 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 11-5 ριμπάουντ και επίσης 8 λάθη.

Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, καθώς η Αναντολού Εφές ήθελε να φέρει το ματς στα μέτρα της ανοίγοντας τον ρυθμό. Εν μέρει το κατάφερε και έκανε την... μισή δουλειά. Με σερί 9-0 εκτόξευσε την διαφορά στους 12 πόντους (26-38). Και αν μέχρι τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό, η συνέχεια ήταν ανάλογη με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου. Η Εφέ το μόνο που ήθελε ήταν να διαχειριστεί την διαφορά και φρόντισε να... βγάλει εις πέρας την αποστολή της διατηρώντας διψήφια διαφορά έως το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (34-46).

Στην τελευταία περίοδο η Εφές δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτε περισσότερο από το να διατηρήσει το προβάδισμα. Και αυτό έκανε. Λάρκιν και Μίτσιτς ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών της ομάδας τους και παρά ένα μίνι ξέσπασμα του Ντάνιελς, δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +15 για την Εφές δύο λεπτά πριν από το τέλος, μπαίνοντας και με τη... βούλα οι τίτλοι τέλος του Game 1.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η Εφές ξεκίνησε με σερί 9-0 με αποτέλεσμα να στείλει την διαφορά στο +12. Και με την εικόνα της Αρμάνι ήταν... αδύνατον να γυρίσει το ματς.

MVP: Όταν βρήκε ρυθμό ο Σέιν Λάρκιν ήταν πολύ δύσκολα για την Αρμάνι να κάνει κάτι προκειμένου να τον περιορίσει. Συνολικά είχε 16 πόντους, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε κάτι λιγότερο από 34 λεπτά συμμετοχής.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε τα... άκρως απαραίτητα για να φτάσει η Εφές στη νίκη καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 τελικές πάσες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η Αρμάνι. Κάκιστο ματς απ' όλους τους παίκτες. Ειδικά στην επίθεση.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι Λάρκιν και Μίτσιτς είχαν 0/7 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο μένοντας στο «μηδέν» ενώ στη συνέχεια μέτρησαν 32 πόντους στο σύνολο ξεκλειδώνοντας την άμυνα της Αρμάνι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα εντός παιδιάς σουτ της Αρμάνι ήταν αποκαρδιωτικά καθώς μέτρησε 9/27 δίποντα και 8/28 τρίποντα!!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ουσιαστικά ο... μονόφθαλμος κέρδισε τον τυφλό στο Μιλάνο. Κακό μπάσκετ και από τις δύο ομάδες ωστόσο από τη στιγμή που πήγε το ματς στο... ατομικό επίπεδο και στο ταλέντο των παικτών, οι Λάρκιν και Μίτσιτς δεν άφησαν την ευκαιρία να φύγει από τα χέρια τους. Απολύτως δίκαιο το αποτέλεσμα, απέναντι στην τραγική Αρμάνι.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 26-29, 34-46, 48-64

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 0-1

Game 1: Αρμάνι - Εφές 48-64
Game 2: Αρμάνι - Εφές (21/4)
Game 3: Εφές - Αρμάνι (26/4)
Game 4: Εφές - Αρμάνι (28/4) - αν χρειαστεί
Game 5: Αρμάνι - Εφές - αν χρειαστεί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.