Βεζένκοβ: «Είναι πολυτέλεια να είμαστε δίπλα σε Σλούκα, Πρίντεζη, Παπανικολάου»

Βεζένκοβ: «Είναι πολυτέλεια να είμαστε δίπλα σε Σλούκα, Πρίντεζη, Παπανικολάου»

Newsroom
Βεζένκοβ: «Είναι πολυτέλεια να είμαστε δίπλα σε Σλούκα, Πρίντεζη, Παπανικολάου»
Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε για το Game 2 του Ολυμπιακού με τη Μονακό και στάθηκε στην εμπειρία που προσφέρουν στην ομάδα οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα απέναντι στη Μονακό και ο Σάσα Βεζένκοβ ανέλυσε τα «κλειδιά» που θα οδηγήσουν τους «ερυθρόλευκους» στο 2-0 και στην απόσταση μίας νίκης από το Final 4 του Βελιγραδίου.

Παράλληλα, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην «πολυτέλεια», όπως τη χαρακτήρισε, να μοιράζεται τα αποδυτήρια με τους Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου και Γιώργο Πρίντεζη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοβ:

«Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικοί. Να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος. Να γίνουμε καλύτεροι στην επίθεση. Δεν πιστεύω ότι παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, όμως, η άμυνα, το μπασκετικό "ξύλο" που ρίξαμε, το ότι δώσαμε το 100% κι η ενέργεια που είχαμε μέσα στο παρκέ, μας έδωσε τη νίκη. Ξέρουμε ότι η Μονακό θα έρθει πιο "πεινασμένη".

Έχει πάρει την "κρυάδα" του πρώτου αγώνα. Ξέρει τι να περιμένει τώρα. Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι για να κερδίσουμε και το δεύτερο. Τα παιχνίδια των playoffs είναι εντελώς διαφορετικά. Όλοι ξέρουμε τα πάντα για τους αντιπάλους. Όπως ρίξαμε εμείς "ξύλο", θα κάνει το ίδιο κι η Μονακό. Θέλουμε πολύ το 2-0.

Εκπλήξεις δεν μπορούν να γίνουν πολλές, οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Ένα τρικ, ένα play το πολύ. Χρειάζονται πολλά πράγματα για να αλλάξει η κατάσταση. Αν ελέγξουμε το ρυθμό και παίξουμε καλύτερα στην επίθεση, κατεβάσουμε το σκορ της Μονακό, τότε πιστεύω πως μαζί με τον κόσμο μας έχουμε τα εφόδια για το 2-0».

Για την εμπειρία και τη συνεισφορά του Γιώργου Πρίντεζη: «Δεν υπάρχει καν συζήτηση για το τι παίκτης είναι ο Γιώργος. Είναι πολυτέλεια να βρισκόμαστε δίπλα του. Όπως και στον Κώστα και τον άλλο Κώστα (σ.σ. Σλούκας και Παπανικολάου). Αλλά αν έχεις αυτά τα τρία παιδιά στα αποδυτήρια, να σου μεταλαμπαδεύουν τις εμπειρίες τους, αυτά που ξέρουν κι απλά να στα λένε, είναι ευλογία.

Μαθαίνουμε δίπλα τους. Σίγουρα οι υπόλοιποι ήμασταν λίγο αγχωμένοι. Αυτό όμως καθορίζει το φετινό Ολυμπιακό: 13 παίκτες που ανά πάσα στιγμή εμφανίζονται έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα.

Υπάρχει τρομερή χημεία και μαζί με τον κόσμο μας με τα κόκκινα μπλουζάκια όπως έγινε trend, πιστεύω κι είμαι αισιόδοξος για το καλύτερο».

@Photo credits: eurokinissi